Şimdi Ara

Üniversite'de Aylık Ne Kadar Harcıyorsunuz (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
4
Favori
4.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 700 civarı ama yurtta kalıyordum. Eve çıktım bakalım nolacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 500 TL Kira dersek interneti doğalgazı elektriği suyu 300 tl olsa 800 tl.300-400 de aylık harcasan 1200'e falan bitirirsin işi.Ama arkadaşlarınla kalırsan kirayıda 3 el bölücez dersen 3 kişi olursan.170 Tl kira 100 Tl doğalgaz vs.400-500 Tl aylık harcarsın 670 Tl ye gül gibi geçinirsin.(Ha tabi bunların mutfak masrafıda var 150 tl de o olsa 50 lira pay düşer sana 720 TL ye geçinirsin.) Asgari bile değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: villa

HongKong da okuyorum ben,ayda türk parasıyla o ayki gezme tozmaya bağlı 6.000-7.000 arası değişiyor masraf.

Bu kadar parayı nereye harcıyorsun diyen arkadaşlara editleme yapıyorum;

Dışarıda Yemek : 1.500 TL
    Haftada 2 gün Masaj : 1.000 TL
    Cafeler vs : 1.500 TL
    Kira : 2.000 TL
    Benzin: 500 TL

Ortalama bu düzende gidiyor.

Kardeş niye okuyorsun sen, deli mi öptü ne oldu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wadjet

Evet tum öğünler dişaridan

1 sene bende yaşadım orada, odtü kkk da yurt bedavaydı, elektrik su ısıtma filan para ödemiyordum zaten, sadece yemek için para gidiyordu, bide kitap parası gidiyordu o kadar kitap parasıda binde bir, senin 1 ayda harcadığın para ile ben 7 ay belki 8 ay rahat geçinirdim, sen çok müsrifsin anlaşılan kardeş.
  • 1000 TL +
  • beginyou kullanıcısına yanıt
    Komik bir yorum olmus, genelleme yapmaniz hos degil. Allaha sukur ailemin durumu iyi, bana da buna gore harclik veriyorlar; fakat “okuma eziyeti”ne bayagi emek harciyorum. Ozel bir universitede okuyorum gelir ucurumunu bu okulda cok daha iyi gordum, ailesi milyoner olan ve ayin sonunu zor getirir durumda olan arkadaslarim var ve size soyle soyleyeyim iki grubun da dersleri onemseyen kesim orani buyuk ihtimalle aynidir. Size gore ben de okumayacak biriyim; fakat vize-final doneminde kutuphaneye ilk girenlerdenim. Normal zamanlarda belki evde hic durmam, surekli yapacak bir sey bulurum ama kacirdigim ders, tanisip sohbet etmedigim hoca yoktur(bunlari yapani da az bulursunuz). Su an okulun acikladigi bir siralama yok ama sorup ogrendigim kadariyla bolumumde 4uncuyum ortalama olarak degerlendirince. Burda yazdigim hicbir seyi kendimi iyi gostermek icin yazmadim. Sizin gibi dusunen buyuk bir kitle var, “olum sen niye calisiyosun, ya mezun ol bir sekilde babanin isine devam et” gibi seyleri soyleyen nedense “zengin p*ci bunlardan bir halt olmaz” diye dusunenlerden biktigim icin yazdim.

Dipnot: ailemin onemsenecek bir serveti oldugunu dusunmuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b437 -- 23 Temmuz 2015; 4:31:45 >

• Ele avuca ne kadar gelirse hepsi gidiyor ben ayin sonunda cebimde para kaldigini hatirlamiyorum . Genelde aybasi gelen parayla ilk haftada deli gibi takildigimiz icin 10-15 gun kemer sikma politikasi uyguluyorum

• kira elektrik su vs dahil 900 tl ye çıkıyorum
  • Cogunuz idareli yasamayi bilmiyor bence.
    Ben 600 lira ile (ailemden zorda olmadikca para istemedim hicbir zaman) ozel yurtta kaldim, arkadaslarimla disari da ciktim, ickimi de ictim, disaridan da yedim telefon faturami da odedim ama yine de ekstra masraflar disinda zorluk cekmedim pek. 2-3 gunde bir icki icmeye cikarsaniz gider o paralar tabi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kykdan burs çıkarsa 350 tl burs gelecek devlet yurdunda kalırsak konforuna göre 100 250 arası değişiyor biz düz hesap 200 tl diyelim yol parası için aylık 80 diyelim günlük yemek masrafını çok değil 5 tl diyeceğim çünkü yurtta günlük para verecekler öğle yemeğini de okulda yersin haftalık 30 tl de oraya buraya harcasan

şimdi hesabımızı yapalım

gelen para 350 tl burs

gider ise
    yurt 200 tl
    ulaşım 80 tl
    yemek masrafı 5x30=150 tl
    haftalık gereksiz harcama 30x4=120
    toplam 550 tl eder ailenden 200 tl alırsan ve yemek ile gereksiz harcamanı biraz daha mantıklı şekilde yaparsan cebinde para bile kalır bende bu yıl üniversiteye başlıyacağım bu şekilde yapmayı düşünüyorum üniversiteye okumaya gidiyoruz tabiki gezme eğlence olacak ama ailemize yük olmadan hayatın zorluklarını da görmek gerek yaptığım hesap normal bir şehir içindir istanbul ankara antalya yada pahalı diğer şehirler için farklı hesaplamalar gerekebilir

• quote:

Orijinalden alıntı: kaleci07

kira elektrik su vs dahil 900 tl ye çıkıyorum

Hangi şehir hocam ve kira ne kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ns Glow -- 23 Temmuz 2015; 15:38:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LePump

quote:

Orijinalden alıntı: kaleci07

kira elektrik su vs dahil 900 tl ye çıkıyorum

Hangi şehir hocam ve kira ne kadar

konya 550 kira 2 arkadaş kalıyoruz
  • Ev kirasi haric 2sene once elime 700tl geciyordu odama aldigim 2.siniftan itibaren samsung 40' 3d led tv 5+1 ev cinema sistemi mis gibi rahat 2 kisilik tv koltugum ve bir suru evde aksesuar olarak aldigim esyam vardi. Herkes evime imrenirdi. Gezerdimde tozardimda sigaramda vardi alkol cok az kullanirdim. Kimse bana gelipte yok su kadar yok bu kadar harciyorum demesin isini bilen adam mis gibi yasar

• evim üniversiteye çok uzak dolmuşla gidip geliyorum.dolmuş gidiş dönüş 5.50 tl 30 günde 165 tl para yapıyor.5-6 kere dışarıda yemek desek 25 tl dan 150 da o olur.okulda hergün çay kahve tost öğlen yemeği 150 tl da ona de. içki iddaa gibi şeylerim yok.dışarıda arkadaşlarımla birşeyler içersem içerim o da çok değil.500 tl kesin aylık gidiyor.
  • kendi şehrimde okuyorum ailemle yaşıyorum..giderlerim harç eğitim kitap vs.. hariç 900 1000 geçiyor rahat 330 tl geri ödeme alıyorum 450 kira gelirim var 300 filanda oyle alıyorum anca zor yetiyor masraf cok parttime calısacam 500 600 alsam sımdılık yeter gibi
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.