Şimdi Ara

Üniversite'de Aylık Ne Kadar Harcıyorsunuz (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
4
Favori
3.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Günlük 20 harcasan ayda 600 yapar fazla harcadığın az harcadığın günlerin ortalamasını alırsan.Üstüne yurda versen 600-700 max 1200 yapar oda İstanbul da Marmara Üniversitesin de.Düşün yani Kadıköyün göbeği.Buradakilerin çoğunun niyeti okumak değil parayla hava atmak.Bizim de paramız vardı altımız da arabamız vardı ama çok şükür görgüsüz olmadık.İş hayatına atılınca asgari ücret teklif edildiğinde görücem ben sizin 2000-3000 liralarınızı şimdi sürün keyfini
  • İki kişi evde kalıyoruz. 500 lira kira, 50 lira elektrik, 15 lira su, 50 lira internet, 200 lira bina aidatı (yakıt, bina temizliği, bina elektrik-su vesaire), yeme-içme masrafları derken; 500 lira gibi bir meblağ sadece eve gidiyor. Diğer sosyal yaşantı faaliyetleri öğrenciye bağlı bu fiyatı daha da arttırabiliyor. Yani aylık harcamalar 750 lira civarı dersem uygun olur sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MinPayne

quote:

Orijinalden alıntı: legendege

abim ayda 3000 harcardi lan

Ayda yemek yok su yok nasıl harcamış o kadar parayı Xd xd

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynı üniversite de okuyan 2 genç var 500tl ile Avrupa'yı dolaşmışlar. Nasıl yapıyorlar anlamıyorum,ben o parayla 2hafta zor geçiyorum

Geçen yıl aylık 300tl olan apartta kaldım. Günde 2kere yemekhaneye gitmeye çalışıyorum fakat genelde 1kere gidiyorum

Hani desen gezmeye çıkıyorum falan koca 1 yıl boyunca sadece 5kere gezmeye çıktım

• quote:

Orijinalden alıntı: SixSixSix

İki kişi evde kalıyoruz. 500 lira kira, 50 lira elektrik, 15 lira su, 50 lira internet, 200 lira bina aidatı (yakıt, bina temizliği, bina elektrik-su vesaire), yeme-içme masrafları derken; 500 lira gibi bir meblağ sadece eve gidiyor. Diğer sosyal yaşantı faaliyetleri öğrenciye bağlı bu fiyatı daha da arttırabiliyor. Yani aylık harcamalar 750 lira civarı dersem uygun olur sanırım.

Teşekkür ederim hocam en güzel açıklamayı siz yapmışınız
    Bir sorum daha var hangi şehir acaba

• 1400 civarı. (Eskişehir)

Ev kirası 600, iki kişi kalıyoruz. Gece hayatı fazla, alkol-sigara var, yemek konusunda ucuza kaçtığım oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cenk

1400 civarı. (Eskişehir)

Ev kirası 600, iki kişi kalıyoruz. Gece hayatı fazla, alkol-sigara var, yemek konusunda ucuza kaçtığım oluyor.

Hocam sigara ve içkiye ne kadar gidiyor tahmini

• 15-20'de gittiği oluyor, 50-60'da gittiği oluyor. Ortalamaya vurursak 20-25 arası denebilir alkol için. Ortalama mekan fiyatları 8-12 arası 50'lik için. Clubların da İst. vb. yerlerden ucuz olduğunu belirteyim. Mesela kafePi'de club zamanı şişe 33'lük 10 lira oluyor ki fazla bir fiyat değil. Sigara çoğu zaman alkolle tüketiyorum, 1 paket 2-3 gün gittiği için çok harcamıyorum sigaraya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LePump

quote:

Orijinalden alıntı: SixSixSix

İki kişi evde kalıyoruz. 500 lira kira, 50 lira elektrik, 15 lira su, 50 lira internet, 200 lira bina aidatı (yakıt, bina temizliği, bina elektrik-su vesaire), yeme-içme masrafları derken; 500 lira gibi bir meblağ sadece eve gidiyor. Diğer sosyal yaşantı faaliyetleri öğrenciye bağlı bu fiyatı daha da arttırabiliyor. Yani aylık harcamalar 750 lira civarı dersem uygun olur sanırım.

Teşekkür ederim hocam en güzel açıklamayı siz yapmışınız
    Bir sorum daha var hangi şehir acaba

Bartın. Küçük şehir olduğuna aldanma, pahalı bir yer. "Küçük Paris" diğer adı.

• abim karabükte 600-700 ile rahatça geçindi
  • quote:

Orijinalden alıntı: misterozsilit

2000 bini buluyor izmirdeyim

2000 bin
  • zaten az harcıyorum bi buçuk senedir evden para almadım 400 falan yeterli ..
    tabi evle aynı şehirde olmasa olmaz ..

• charisma10 C kullanıcısına yanıt
    Fişler, hesap özetleri ve ekstreleri gönderebilirim. Kıbrıs'ta cidden uğursuzluk var cepten sanki para kayboluyor birden.

• 670 yurt ucreti
    330 KYK + 200 Burs + 200 Ailemden aliyorum.

Bu para ya hemen hemen tam yetiyor ya da 40 50 lira artiyor. Sigaram yok alkol de ayda bir falan. Istanbul.

Universitede cok ekstra masraf cikiyor fotokopicilere fena para bayiliosun zaten

• Genelde okula yürüme git-gel, dışarı çıkma, kykda kal 350₺ giderin olur.

Param olmadığı dönemlerde ayda 350
    Param olduğu dönemlerde ayda 700
    Çalıştığım sıralarda 1300 harcardım

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben mezuna kaldım kısmetse bu sene tecrübe edecem bu ücretleri ancak il dışı okuyan ve devlet yurdunda kalan arkadaşlarımın dediği ücretler herşey dahil 450-500 gidiyor sana bağlı diyorlar temel ihtiyaçlarını karşılıyorsun üstü senin lüksüne bağlı.
  • 450 babam yolluyor(apart kirasi)
    330 kredi
    400 dayım yolluyor
    250 nişanlımın ayligi

Kaba taslak hesaplayinca 450 kira+50 ıvır zıvır eve 500 lira gidiyor.

330 kredi + 400 dayım + 250 nişanlımın toplamda 980 tl oluyor 1000 diyelim.

Bu 1000 lira ile 2 kişi geciniyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkuazımsı -- 22 Temmuz 2015; 17:17:38 >
  • Ben de bu sene üniye gideceğim. Her şey dahil ailemden gelen paranın 1000 tl falan olmasını istiyorum. 350 de kredi olur zaten.

Ana giderim tek kişilik yurt odası olacak ilk sene. Sonraki seneler arkadaş edinip eve çıkmak istiyorum. İnşallah aileme fazla yük olmam.
  • Okul bittide şuan okusam 1500 TL den aşşağı olmaz masrafım, İzmirde okumuştum.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.