Şimdi Ara

Üniversite'de Aylık Ne Kadar Harcıyorsunuz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
4
Favori
3.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ankaradayım 1000 tl harcıyorum öyle çok dışarı çıkan bi tipte değilim ama şehir dışında okumak masraflı arkadaşlar eğer ben okuldan sonra direk yurda giderim gezmem tozmam hep yemekhanede yerim derseniz 300-400 tl ile de geçinirsiniz ama o yaşadığınız üniversite hayatı olur mu bilemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tiny Titan -- 22 Temmuz 2015; 3:27:23 >
  • 700 lira:apart kirası
    800 lira:yemek+sigara+telefon ve bir sürü hesapta olmayan harcamalar
  • 1500 gidiyo herhalde. Yemek parasıdır zartıdır zurtudur nargilesidir kafesidir derken

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 140 tl yurt
    100-150 ihtiyaç
    50 falan dolmus parasi

300 falan aylık bazen artıp azalabiliyor

• Arkadaşım erciyeste 330 kyk kredisi alıyor 170-180 emin değilim yurt parası kalanını 1 ayda harcıyormus yemekler okuldan oyle oyle yeter tabı cafeyede gıtmıyor ama yurt muhabettı felan oluyormus c.ps çekirdek vs. öyle
  • itü de yurtta kalıyom. geçen sene yurt 500 tl idi.
    yemek okuldan hafta içleri öğle akşam 100 tl total
    hafta sonu bazen kendim yurtta bazen dışarıdan döner tarzı şeyler falan 50 tl civarıda ona gider.
    akbile 30 tl falan atıyorum oda götürüyor bir ay.
    cep telefonu bimcell 10 tl ile üç ay rahat gidiyorum. aylık 3 tl diyelim onada.

sigara alkol falan yok. 700 tl falan rahat rahat yeter. ki yurt eşek gibi pahalı bizim. eve çıksan her şey dail kişi başı 350 ye falan da getirtebilirsin. öle bir şey olursa aylık 550 tl falan yeter.

haa babamlar 1000 küsür tl yolluyorlar artanı paso Enparada vadeliye koyuyorum. iyi bi birikim oldu. birikenlerlede hobilerime akıtıyom parayı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AvriL<3

quote:

Orijinalden alıntı: misterozsilit

haftada 2 kere disari ciksan ayda bin lira gider. Evde oturup universiteye gidip liseli gibi yaşicaksan 500 lira

Ne yaptığına bağlı dışarda içki içmeyen biri haftada 2 kere dışarı çıksa günde 30 tlden bile hesaplasan 240 tl para yapar hadi ıvır zıvır 300 tl. ki günde 30 tl yine çok içki içmeyen biri için.

Neyse gelelim evde oturana liseli demek nasıl bir kafadır? Kiminin arkadaşı olmaz kimi oyun oynamaktan zevk alır evde oyun oynar. Üniversiteye gitmek her gün dışarı çıkıp içki içmek eve 12-1lerde gelmek değildir.

Liseli derden onceden boyle olduğu için yani bi değişim olmayacak onu kastettim.
    İçki diye bi tez atmadim henuz ortaya ama universitede iyi gider içki, guzeldir. Universiteli olmanin çok buyuk bi numarasi yok elbette ama memleketinden başka bi şehirde yaşiyosan senin işine yarayacak bi şeydir; kolay iş, kolay ortam. Bu ikisini yakalarsan zaten universite olayini yaşiyosun. Bunu yaşarken de elinden geldiğince guzel yaşamaya bakiyorsun. Ha tabi amacin universite hayatiysa bu dediklerim geçerli.

Nasi kafa guzel mi benim kafam

• quote:

quote:

quote:

haftada 2 kere disari ciksan ayda bin lira gider. Evde oturup universiteye gidip liseli gibi yaşicaksan 500 lira

Ne yaptığına bağlı dışarda içki içmeyen biri haftada 2 kere dışarı çıksa günde 30 tlden bile hesaplasan 240 tl para yapar hadi ıvır zıvır 300 tl. ki günde 30 tl yine çok içki içmeyen biri için.

Neyse gelelim evde oturana liseli demek nasıl bir kafadır? Kiminin arkadaşı olmaz kimi oyun oynamaktan zevk alır evde oyun oynar. Üniversiteye gitmek her gün dışarı çıkıp içki içmek eve 12-1lerde gelmek değildir.

Liseli derden onceden boyle olduğu için yani bi değişim olmayacak onu kastettim.
    İçki diye bi tez atmadim henuz ortaya ama universitede iyi gider içki, guzeldir. Universiteli olmanin çok buyuk bi numarasi yok elbette ama memleketinden başka bi şehirde yaşiyosan senin işine yarayacak bi şeydir; kolay iş, kolay ortam. Bu ikisini yakalarsan zaten universite olayini yaşiyosun. Bunu yaşarken de elinden geldiğince guzel yaşamaya bakiyorsun. Ha tabi amacin universite hayatiysa bu dediklerim geçerli.

Dışarıda ortamı olmayan insanlar üniversitede ortam ortam diye tutturuyor hocam.

Yani demek istediğim üniversiteyi yaşamak dediğin hergün gezip tozmak içki içmek değildir bu konuda ayrılıyor kafalarımız açıkcası ben üniversitede ortam kurma çabalarına anlam veremiyorum belki onun içindir sağımda solumda herkes yok ortamım şöyle 10 kişiyiz şurada içeriz burada bayılıp şu köşede ayılırız tribindeler. Benim 1-2 arkadaşım olsun okula gidip gelecek eyvallah yani

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• yurtta kalırsa yurt fiyatına göre min 500-600 e yaşarsın. ama dışarıda yemek gibi aktiviteler 1-2 olmak durumunda çünkü parayı emiyor onlar.
    yurt200-250 gibi düşün

en fazla yemeğe gider muhtemelen ne yiyeceğine bağlı tamamen.

asıl mesele okula ne için gittiğin

okumak içinmi

gezip tozmak içinmi

görebileceğin gibi.çoğu kişi eğlenceye gidiyor. okumak için gittiğin vakit okursun geeekirse iş bile bulursun. bitirirsin.

gençler artık üniyi geçnliğin keyfini çıkarmak için gidiyırkar ama gençliğin keyfi dedikleei şeylerle bunları ayakta uyutuyorlar. yarına ve kişiye faydaaı olmayan anlık heyecanlardan ötesi değil. gençler kendini uyuşturmayı bilerek ve zevkle yapıyorlar insanın hoşuna gidiyor doğru ama neler gitmiyorki.

ama üniversiteler kişinin fikir dünyasını geliştirmesi, yeni pencerler gmrmesi için var. Şu unutulmamalıki üniversite sadece ders çalışılan bir yee değildir bunun kişiye yine pek faydası olmaz. Hatta işte o zaman lise olur.

genç elbette gezmeli tozmalı. bu gezmeler öyle anlamlı ve değerli olmalıki kişi yıllar sonra hatırlasın o günün hayatında etkileri olsun.

Yani üni nedir iyi anlayın. Para harcamanın sınırı yok zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -RüzgarGibiGeçti- -- 22 Temmuz 2015; 3:59:38 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Dışarıda ortamı olmayan insanlar üniversitede ortam ortam diye tutturuyor hocam.

Yani demek istediğim üniversiteyi yaşamak dediğin hergün gezip tozmak içki içmek değildir bu konuda ayrılıyor kafalarımız açıkcası ben üniversitede ortam kurma çabalarına anlam veremiyorum belki onun içindir sağımda solumda herkes yok ortamım şöyle 10 kişiyiz şurada içeriz burada bayılıp şu köşede ayılırız tribindeler. Benim 1-2 arkadaşım olsun okula gidip gelecek eyvallah yani

Valla ortamdan kastim iş yerinden 2 3 arkadaş okuldan da 2 3 kiz
    Yani her gece kuluplere giden tayfayi ben de anlamiyorum ama onlar da bi şekilde zaman geçiriyo

• 4 haneli rakamları nasıl harcıyorsunuz ya

• her gün gidip kafelerde oturup yarıb hatırlamayacağınız muhabbetleri edince üniversite okumul olmuyorsunuz. bu dediklerinizi üniye gitmedende yapabilirsiniz.

emekliliğin tadı kahveye gitmeden çıkmaz gibi birşey.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yalnız Yolcu

4 haneli rakamları nasıl harcıyorsunuz ya

Aynen nerden geliyo bu değirmenin suyu

• İtü maçkaya gidecek biri kaç para harcar beyler okul beşiktaşta eve çıksan kira pahalı yurt 540 tl en yakını o çıkmazsa artıyor çok girecek bize 5 sene
  • anadolu üniversitesi tutarsa bu sene, tahmini harcamam 10-20 TL falan olur asosyalim ailemle kalıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: LePump

1000 lira üzeri yazan arkadaslar ne yiyip ne içiyonuzda bu kadar tutuyo

Benzin,sigara,alkol bir de boşboğaz bir köpeğiniz var ise 2-3 bin bile yetmediği oluyor
  • Kktc'deyim aylık 2500-3000 arası. Evinde otursan bile para cebinden buharlasıyor, öyle lanet bir yer.

• 7 8 k
  • 650-700 bazen çok sıkışıyorum 900 ü geçiyor
    130 yurt
    Okul kampüs içinde yol masrafı yok
    15 ₺ kontör
    15₺ su
    Eee ulan nereye gidiyor bu kadar para tatil bitsin direk çeki düzen vereyim dicem de oyunlara para akıyor bide kaliteli yaşayayım diyip polo Vs giyince gidiyor yani de düzelticem seneye tavsiyem ölün kredi kartı almayın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ratso

Bu degirmenin suyu nerden geliyor sizde ailenizden bin kusur lira mi alıyorsunuz utanmadan... Zaten o saçmasapan özel veya adı bilinmeyen üniversitelerde okuyanların amacı belli okumak değil eğlenme.. yazık valla size

Kıskanmalan

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.