Çoğunuz babadan zengin olmadığınız için üniversitede fakirlik çekeceksinizdir bu fakirliği daha az hissetmeniz için deneyimli birisi olarak size rehber hazırlıyorum -KYK kredisine mutlaka başvurun faiz yok artık -Kayıt işlemleri için vesikalık fotoğraf çekineceksiniz kopyasını fazla alın ve saklayın sonradan yurt kayıt ve diğer burs başvuruları için kullanacaksınız en az 12 tane olsun elinizde (ben 4 erlik çekinip 3 kere ayrı ayrı para ödemiştim koymuştu bayağa) -Temel yurt ihtiyaçlarınız için liste yapın ve market market araştırıp satın alın -Tıp kazanan arkadaşlar anatomi atlası almak dışında başka kitap almasın onu da ikinci el alın, yılı farketmez insan anatomisi sabit bazı hocalar kendi kitabını aldırmak için sizi gazlayacaktır gelmeyin oyuna -KYK kredisine başvururken ziraat genç kart alın mutlaka enayilik yapıp sadece banka kartı özelliğini kullanmayın gidin kredi kartı özelliğini açtırın faizsiz ve aidatsız olduğundan işinize yarar -Kendi üstünüze telefon hattı alın ve genç tarifelerden yararlanın (bimcell önerimdir) ayrıca üniversitenizin wifi ağından da faydalanın -Spotify youtube premium gibi zengin alışkanlıkları edinmeyin ufak ufak götürür ama sonuçta götürür -öğrenci belgenizi asla renkli çıktı almak zorunda değilsiniz -aç kalırsanız acil yemek ihtiyacı için a101 tavsiyemdir hayat kurtarır dürüm vb ürün çeşitliliği bakımından iyidir ayrıca okuduğunuz yerde migros varsa imkanlarından yararlanın
-ikinci el eşya satış platformlarından güzel şeyler edinebilirsiniz letgo dolap vs kullanmayı öğrenin -ilk zamanlar kırtasiyeler size fazladan fazladan not kitlemeye çalışacaktır dikkatli olun mümkünse üst dönem birini arkadaş edinin öğrenin neler gerekli -esnaf lokantalarından yemek yemekten çekinmeyin ve ayrıca genelde her ilin merkezinde belediye destekli lokantalar olur (büyükşehirler de ki sosyal tesisler gibi) şu manzaraya bakarmısın iştahım açıldı +++ Zincir restoranların kampanyalarını takip edin güzel yemekler uyguna gelebiliyor şimdilik aklıma gelenler bunlar gerektiğinde güncellerim < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TidyTie -- 13 Temmuz 2023; 19:50:18 > |
Bildirim