Arkadaşlar merhaba. Ben şuan YKS ye hazırlanıyorum ve sınava tam 2 hafta var(EA öğrencisiyim). Büyük ihtimalle Türkiye standartlarının üstünde bir üniversitede ekonomi ya da YBS bölümlerinden birinde okuyacağım. Sınavdan sonra her ne kadar seçtiğim alana uygun olmasa da yazılım öğrenmek istiyorum, kendimi yapay zeka ve makine öğrenmesi konusunda üniversite boyunca eğitmek istiyorum. Sınav süreci bittikten sonra bahsettiğim konularda kendimi geliştirmek için online bir python yazılım dersi alıp dilin temellerini atmak ve ardından temeller üstüne proje yapıp temellerimi sağlamlaştırmayı düşünüyorum. Buraya kadar bir sıkıntı yok fakat bundan sonra işler biraz sarpa sarıyor. Forumda biraz araştırma yaptım ve istediğim alanlarda kendimi geliştirmem için türkçe kaynak olarak giriş seviyesi bilgilerin olduğunu ve orta-yüksek seviye dil bilgisinin türkçe kaynak olarak olmadığını söyleyen birçok sohbetle karşılaştım. Ardından istediğim alanlarda ciddi anlamda gelişim sağlayabileceğim birkaç kurs önerisi buldum(ingilizce) ve bu kurs önerilerini yapan kişiler önerinin yanında ingilizcenin çok mühim olduğunu belirtiyorlardı. Fakat benim ingilizcem yok ve aklımda 2 plan var: 1-)Sınav bittikten sonra python dilinde türkçe kaynaklarla temeli atmak ve bu süreçle birlikte hazırlık sınıfında ingilizce öğrenmek. İngilizcede belli bir seviyeye gelince ise istediğim alanda ingilizce kaynaklardan yararlanıp kendimi geliştirmeye başlamak. 2-)Hazırlık sınıfında sadece ingilizce öğrenmeye odaklanıp ingilizcede belli bir seviyeye geldikten sonra dil öğrenmeye başlamak. Bu iki planımdan bir tanesini uygulamayı düşünüyorum fakat gezindiğim forum konularında bu planların her ikisini de destekleyen görüşler var. Yazılım sahasında bulunan kişiler bu planlardan hangisinin daha mantıklı olabileceğini söyleyip aşağıdaki sorularıma cevap verirlerse çok sevinirim. -Hazırlık sınıfı 1 yıl sürüyor ve ancak bu sınıfı bitirince ingilizce kaynakları tarayabileceğimi düşünüyorum. 1 yıl boyunca sadece temellerle uğraşmak ne kadar mantıklı olur(kafamda 4-5 ay gibi bir sürede temelleri atıp projelerle desteklerim diye düşünmüştüm) -İncelediğim forum sohbetleri 3-4 yıl öncesinin konularıydı. Bu 3-4 yıl içerisinde istediğim alanlarda türkçe kaynak oluşturuldu mu?(eğer oluşturulduysa yazarsanız çok sevinirim. Ayrıca bu konularda bir kaynak oluşturulduysa direkt 1. planımı uygulamaya başlar, temelleri attıktan sonra türkçe kaynaklarla istediğim alana yönelir, hazırlık sınıfı bitince de ingilizce kaynaklardan orta-ileri seviye kurslarla devam ederim.) Bu konuda tavsiyeniz varsa paylaşırsanız çok mutlu olurum, teşekkürler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deniz 1077 -- 4 Haziran 2023; 19:0:56 > |
Bildirim