Şimdi Ara

Üniversite için sistem önerisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ryzen 3 Tabanlı sistem dizmek istiyorum 1200x filanda (ama soğutucusu kaliteli değilmiş diyorlar beni bilgilendirirmisiniz)
    olabilir fark etmez ama soğutucusu olan işlemci daha iyi olur zira soğutucu ucuz değil ':) fiyat nekadar ucuz olursa alma durumum okadar kısalır ...
    İstediğim kullanım alanıysa unity JavaScript gibi programlarla uğraşmak istiyorum donmayan takılmayan bir sistem olursa iyi olur uzun süreli birşey 4k gibi bir dusuncem yok ekran kartı ucuzlayınca alırım 1080 ve 1440p için ideal bir sistem olsun tavsiyelerinizi bekliyorum HDD si çok sağlam olmalı uniden dosya indirip evde depolayacagım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.Mami -- 2 Ağustos 2017; 20:6:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tam bütçen nedir?
  • Şöyle söylim 1500 e istediğim sistem olmaz tahminimce parça parça alıp 1 senede toplayabilirim 5 6 sene beni tutabilecek ayda 200 ayırsam 2400 yapar monitörü ikinci el alsam düz 2500 e uygun beni idare edebilecek bi sistem olsa güzel olur benim için.. İlk sene ekran kartsız 1500e dizip sene sonunda 1000 lira civarında ekleme yapabilirim elimde bilgisayarı çalıştıracak ekran kartı var..

• Ryzen 3 1200'ün soğutucusu için kim kaliteli değil diyor. 4 Ghz OC'de dahi ancak 75-80 derece oluyor. 3,8 Ghz yaparsınız 60-65 dereceyi geçmeden kullanırsınız. HDD'de hızdan ziyade düşük fail rate arıyorsun herhalde. HGST(Hitachi) HDD'ler fail olmama konusunda bir numaradır. Ancak biraz pahalı olabiliyor.
  • Elimde idare monitör idare ekran kartı ve mouse klavye var

• nightsniffer kullanıcısına yanıt
    HDD konusunda çok bilgim yok sağlam olsun benim olsun isteğim fiyat konusunda yükselebilir israf olmayacak şekilde tavsiyelerin izi bekliyorum HDD ne kadar sağlam olursa o kadar iyi sürekli arşiv işiyle uğraşacam 100 lerce GB tı yüklücem aktaracam ..

• M.Mami kullanıcısına yanıt
    Başka bir Drive'da da yedeklerinin olması iyi olur. Mekanik HDD'ler bir anda tık diye bozulabiliyor. Bu işin doğası böyle. Toshiba P300 alabilirsiniz. Çok hızlıdır.
  • P300 yanında Sony 2T Harici Harddisk de alacağım galiba HDD konusunda hemfikiriz ama diğer donanım konusunda da yardımcı olur musunuz ..

• M.Mami kullanıcısına yanıt
    Asus B350M-K; 300 TL
    Ryzen 1200; 480 TL
    Gskill Ripjaws 3000 Mhz 8GB; 320 TL
    Toshiba P300; 200 TL
    Bulabileceğin en ucuz kasa+Bilindik bir markanın en ucuz PSU'su; 200 TL
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.