Şimdi Ara

Üniversite içinde verilen sertifikalar ne kadar etkili?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mesela 5 haftalık Java eğitimi ve sonunda bir sertifika, seminere katılmak ve bir sertifika daha, 3-5 derslik Photoshop eğitimi ve bir sertifika daha... 5 saatlik python öğrensem ne olur deyip girmedim (çünkü daha fazla bilgim olduğunu düşünüyorum) ama sonunda sertifika olması girmek için iyi bir sebep mi? (genelde topluluklar yapıyor bunları)

Ekleme yapıyorum, Bu konunun gelecek kaygısıyla bir ilgisi yok sadece çok sık karşıma çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F299EF3C6 -- 6 Kasım 2022; 21:48:42 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Ben de merak ediyorum.

Bence bu sertifikaların şöyle bir faydası olur.

Tek tek sıralarsın. Sertifikalar hakkında fazla bilgisi olmayanın, detaylı bakmayanın gözüne güzel gözükür.  

• Bence bu sertifikaların kendi başına çok değeri yok ama karşındaki insana öğrenmeye ve kendini geliştirmeye hevesli olduğunu göstermesi açısından iyi olabilir. (Amaç illa sertifika almaksa dünya çapında prestijli üniversitelerin veya şirketlerin online sertifikalı eğitimlerine bakmak daha mantıklı olabilir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milfshake1 -- 6 Kasım 2022; 22:1:43 >
  • Erişebilirlik Ters Orantı Belge Kalitesi

Belge İş Görürlülüğü Ters Orantı Belgeye Sahip Olan Kişi sayısı

• şak bi sertifika

şak bi sertifika daha

çil yavrusu gibi dağılırlar hocam

• tamamı değersiz ama hazırlık olduğun için alabildiğn her şeyi ekle daha elle tutulur şeyler aldığında bu basit şeyleri çıkartırsın şahsen ben öyle yapmayı planlıyorum intro. sertifikaları bile koyuyorum datacamptaki. daha uluslararası şeylerin de daha elle tutulur olduğunu düşünüyorum. ama dediğim gibi zararı yok hazırlıkta ne bulursan ekle yavaş yavaş kaldırıp güzel olanları eklersin.

çünkü cidden tonla sertifika ekleyince ben profilden sıkılıyorum bir arkadaşı görmüştüm öyle 130 sertifikası var. baktım çoğunluğu kötü gibiydi 2 3 güzel bir şey varsa gözünden direkt kaçar. kısaca 130 unu da kaldırıp bir yerden sonra o 2 3 ünü koyup gerisini salmak en kafiisi

atıyorum sen pythonda spesifik bir alanda bir kurs aldın güzel bir yerden ve bitirdin. eğer bunu yaptıysan intro python sertifikasının bulunmasının hiçbir değeri yok. zaten spesifik olan sertifikanı aldıysan pythonu biliyorsundur.

şahsen ben böyle düşünüyorum. üniversite kulüplerinin verdiği sertifikalar özellikle pek benlik değil ama ilgimi çeken derslere katılıyorum katılım belgesi(sertifika) da duruyor öyle kenarda

• Anladım, ilerideki photoshop derslerine girmeyi düşünüyorum (başlangıç alırım üstüne koyarım zaten tasarım gibi şeyleri de ufaktan merak ediyorum) ama mesela 5 saatlik yapay zekaya girmedim burada bekleyeceğime btk'dan izler oradaki sertifikayı alırım dedim (bilmiyorum onlar ne kadar etkili) ama sonuç olarak üni içinde 1 sertifikayı kaçırmış oldum. Burada da çok bir değeri yok diye duydum ama emin olamadım çok mu bir şey kaybettim diye.

Sanki onun yerine rover geliştirip finallere kalsak şirketlerin daha çok ilgisini çeker gibime geliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ünideki sertifikaların neredeyse hiç değeri yok hocam. btk da güzel olabilir. ama asıl amaç sertifika toplamaktan çok öğrenmekse btk güzel. sertifikalarım bir işe yarasın diyorsanız coursera edx falan tarzı yerlere bakın derim. hem eğitim veren hocalar baya bi kalifiye oluyorlar hem de ulaşamayacağın adamlardan ders almış oluyorsun falan filan. sertifikalar da okulundaki eğitime göre daha geçerli olmuş olur yani.

coursera da özellikle course infosunda işverenler bu sertifikaya sahip olmanıza ne kadar bakıyor diyip % değeri veriyorlar o hoşuma gitmişti. şu an her şeyi eklemek size güzel görünse de zaten inanın bir iki yıla eklediğiniz çoğu şei kendiniz kaldıracaksınız. çünkü cidden göze hoş gelmiyor. zaten güzel bir okulda güzel bir bölüm okuyorsunuz. henüz konulara giriş yapmadınız bu gidişle hazırlıkta giriş yapacaksınız gibi. sonrasında daha büyük sertifikalar alınca photoshopa giriş pythona giriş şuna şu yapış tarzı kurslardan aldığınız okuldan 2 3 katılımla aldığınız sertifikaları kendi isteğinizle kaldıracaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EB5DF7EA3 -- 6 Kasım 2022; 22:46:37 >

• Peki sizce sertifika değil de sırf öğrenmek için girmeye değer mi? Mesela kotlin eğitimleri başlayacakmış (google developers ile ilgili sanırım) android programlamanın nasıl bir şey olduğunu cidden merak ediyorum ama kafamda "App developer işine girmeyeceksem neden öğreneyim ki" düşüncesi dönüp dolaşıyor, yani öğrendiklerimin ilerisi için bir yatırım olmasını da istiyorum.

• Kotlin gereksiz gibi bir tık. Sizin için

Front ende ben kabataslak bakmaya başladım kendimden bahsetmem gerekirse zaten kolay kısım

Html -> CSS -> Js -> React -> React Native

(Js aşamasındayım)

Back ende de kendi bolumumden dolayi söyle başladım

R -> Python -> C# falan gidilebilir gibi

(R ve Python beraber götürüyorum daha girişteyim)

Bir de bunlarin yaninda matematik kısmına da baya ağırlık ver paso yazılım abanacak olduktan okul bile okumana gerek yok fark atmani saglayacak şey matematik kısmı az uz onlara da bakınabilirsin.

Google ın proje yonetimi falan şeyine dün mail attım kaçırmışım başvuruları. Tek sıkıntım flutter öğretiyor olmaları. Maalesef flutteri sevmiyorum sana da önermem. Başında bir şeyin google varsa pek aylarını ayırma. Flutter bunlardan biri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EB5DF7EA3 -- 7 Kasım 2022; 11:48:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam git bi sosyalles allah askina en cok parayi sen kazanicaksin merak etme

• Anladım peki aynı şeyi direkt web developer olmak için sorsam, yani temel html-css bilgim var, pythonda da bazı kütüphaneleri kullanabiliyorum ya da class lar ile ilgili de bilgim var, ama ben ileride web developer olmayacaksam bunları öğrenmemim bana faydası olur mu?

Matematik kısmını bölüm başlayınca abanırım şimdi bir de ona girsem karman çorman olur.

• BirZemanHatası kullanıcısına yanıt
    Ya sosyalleşmenin yolu da bu topluluklardan geçiyorsa?

• Cloud, data, ml falan tarzı alanlar var hangisine yöneleceğini sen seçeceksin. Ben hazirlikta genel bilgim olsun diye bakıyorum. Zaten bölümümden dolayı dataya kayacağım gibi.

• Hocam ceng okuyanlar sosyal sikintili oluyo cogu :p

• Çok sordum ama Hazırlıkta baktıklarınızın faydasını gördünüz mü

• Ne açıdan hocam? Ben uygulama geliştirmeye çalıştığım için görüyorum ama sizin bi amacınıx yoksa görmezsiniz yüksek ihtimalle

• Yani şöyle ben tam olarak nereye yöneleceğimi bilmiyorum ve bunun için çok erken olduğunu düşünüyorum. Fakat liseden kalan html css bilgim var temel-orta arası python biliyorum ve bunu nasıl değerlendirebilrim bilmiyorum, yani ml ile uğraşmak istesem ileride sanırım hobi olmaktan ileri gitmeyecek

Ya benim isteğim sadece koskoca yılı boş geçirmemek, rover gibi şeylere katılmak istiyorum ama (her ne kadar çok zorlayıcı değil dense de) gözümde büyüyor, onun dışında basit programlama yarışmaları var var olan bilgimle onlara katılmayı düşünüyorum, bir de sertifikalı şeyler var işte

• yarışma bulursan gel katılalım bana da adam lazım .d seviyorum bu işleri ideathon, hackathon vs. vs. gamejamlere katılamam sanırım bi onun nedeni de C# falan bilmiyorum

• HÜPROG var beklerim gerçi martta daha sanırım o.
    Senin üni bölüm neydi bu arada

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.