Selam millet, herkes iyi ve sağlıklıdır umarım. Benim olayım şu; şimdi ben yeni evli, çalışan, pek derdi olmayan ama aslında hayatı bir türlü yakalayamadığını, bir türlü içindeki ateşi tekrar yakamadığını düşünen bir insanım. bu da çok mutsuz ediyor beni. Kendimi ve hayatı fark ettiğimde dedim ki doğayı ve yaşamı anlamak istiyorum. ama üni döneminde aile yönlendirmesiyle hiç istemediğim bir bölümü okudum, bitirdim. ama hep dedim ki ben fen bilimlerinde eğitim almak istiyorum ve anlamak,araştırmak, o şekilde yaşamak istiyorum. eşim de biliyordu zaten bunu ve destekliyor da. o konu okey. geçen sene sınava girdim, o kadar yıl sonra tabi mükemmel bir sonuç olmadı ama bu sene yatay geçişle A.Ü Fizik Mühendisliğine başvurdum, muhtemelen olacak. ama kafamda sorular sorular. işi bırakmam gerekecek, tek maaş geçinebilecek miyiz? 4 sene nasıl olacak? yaş 27, çok mu geç kaldım, yapabilecek miyim? tüm bu sorular arkasını 'aman allahım özgüvenim niye böyle düşük?' 'neden benim oturup dertleşecek arkadaşlarım yok' 'ben hayatımı boşa mı harcadım, elim boş sanki' .... gibi gibi gibi bir sürüü yakınmaya, derde, karartıcı düşüncelere bırakıyor. Kararsız kalıyorum, diyorum ki 4 sene sonra okumamış olmaktan pişman olmak mı, denemiş olmak mı? ya da 4 sene sonra şimdiki çalıştığın alanında kariyer yapmış olmak mı, sıfırda ama hep merak ettiğin bölümde olmak mı ? Dertleşmek istedim, motive edici sözlerinizi de, tavsiyelerinizi de, tecrübelerinizi de dört gözle bekliyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the butterfly -- 19 Ağustos 2021; 10:47:47 > |
Bildirim