arkadaşlar üniversite kaydı için şöyle bir madde var:
a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi
maalesef diplomam kayıp. e devlet üzerinden mezuniyet belgemi alabiliyorum. üniversiteler bu hususta sorun çıkarıyorlar mı? internette bazen mezun belgesini kabul etmediklerini okudum. diplomamı mezun olduğum okuldan tekrar alabilir miyim?
Aslı bir kere verilir aslının kopyasını verirler ve aslı yerine geçer diye mühür basarlar sanırım.
Bunu öğrenci işlerini arayarak öğrenebilirsin.
arkadaşlar üniversite kaydı için şöyle bir madde var:
a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi
Kaydı e devlet üzerinden yapanlar da diploma onaylı örneği götürmek zorunda mı? Yoksa bu madde sadece kaydını E devlet üzerinden yapamayan, başvurusunu Üniversiteye bizzat gidip yaptıracak öğrenciler için mi geçerli?
Up
e-devletten kaydol yeter.belge falan götürmene gerek yok. heyet falan varsa onu bilmem.
Ona nereden bakıyoruz
Okula telefonla arayarak sordum bugün... 23 Eylül de okula gelirken mezun olduğun liseden diplomanin önlü arkalı fotokopisi çekilip, okula onaylatip buraya getir dedi.. Ayrıca kimlik fotokopisi de istediler..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme