Şimdi Ara

Üniversite kayıt işlemi nasıl yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
2
Favori
1.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakın zamanda sonuçlar belli olacak.Ösym den baktım ve 12-16 arası e devlet kayıt diyor 15-19 arası üniversite de kayıt zamanı diyor.Ben anlamadım şimdi bu olayı.
    Tam olarak kayıt nasıl yapılacak?
    Birde gerekli belgeler nelerdir?
    Lütfen yardım edin bu konuda.

• üniversiteye gidip kayıt yaptırmak zorunda mıyız sadece e kayıtla oluyo diye duymuştum.Doğruluk pay nedir acaba
  • UParkat
  • Yukarı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • seslisessizlik kullanıcısına yanıt
    onu bende duydum ama hiç bilmiyorum.Kafam karıştı bu konuda.Umarım cevaplayan olur.
  • Kayıtlar e devletten oluyor çok basit bir şekilde.Nasıl yapılacağı gösteriliyor zaten kafanızı yormayın. E devlet şifreniz yoksa alın şimdiden.PTTlerden alınıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maximuss_one

Kayıtlar e devletten oluyor çok basit bir şekilde.Nasıl yapılacağı gösteriliyor zaten kafanızı yormayın. E devlet şifreniz yoksa alın şimdiden.PTTlerden alınıyor.

E devletten kayit yapinca gitmeye gerek yok mu hocam?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ankara üniversitesi e-kayıt yaptırıldıktan sonra kayıt için üniversiteye gitmeye ya da belge getirmeye gerek yok demiş 20 gün önceki açıklamasında, diğer okullarda nasıldır araştırmak gerek. açıklamaya burdan bakabilirsinizhttp://oidb.ankara.edu.tr/?p=1447
  • Maximuss_one kullanıcısına yanıt
    e devleti bugün aldım.Belgeye gerek yok mu yani? Üniversiteye gitmeye?
  • Arkadaşlar eğer devlet ünisi kazanırsanız e devletten kayıt olursunuz ve gitmeye gerek kalmaz ama vakıf yada özel üni kazanırsanız gidip bizzat kayıt olucaksınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sgb5361 S kullanıcısına yanıt
    yani e devlet kesin şart diyorsun.
  • RUMUZ257752 R kullanıcısına yanıt
    Şart değil kardeşim ordan kayıt yaparsan bi daha üniye gitmek zorunda kalmazsın onu diyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: RUMUZ257752

e devleti bugün aldım.Belgeye gerek yok mu yani? Üniversiteye gitmeye?

Üstteki arkadaşın da dediği gibi devlet üniversitelerinde e devlet kaydından sonra tekrar üniversiteye gitmek gerekmiyor. Özel üniversitelerde mecbur okula gidip kaydınızı normal yollardan yapıcaksınız.
  • Peki ikinci öğretimler için değişen bi durum var mı??
    Bide ege üniversitesi falan mesela ön kayıt istiyor. Önce okulun sitesinden ön kayıt mı yapmalı yoksa e-devletten kayıt mı yapmalı??

• quote:

Orijinalden alıntı: sgb5361

Arkadaşlar eğer devlet ünisi kazanırsanız e devletten kayıt olursunuz ve gitmeye gerek kalmaz ama vakıf yada özel üni kazanırsanız gidip bizzat kayıt olucaksınız

peki devlet üniversitesini kazandık,lakin 1997 lise mezuniyet e kayıt nasıl olacak?
  • berati2010 B kullanıcısına yanıt
    Farketniyo istersen 96 mezunu ol

• quote:

Farketniyo istersen 96 mezunu ol

nasıl yani ben baktım ve sordurdum 2008 oncesi mezunların lise mezuniyet bilgileri girilmiyormus,ayrıca daha önce üniversite okuduğum için e kayıt hakkı yokmus,e kayıt ilk kez üniversite kazanlara tanınan bir hakmıs bu sekilde bilgilendirdi e devlet müşteri hizmetleri
  • berati2010 B kullanıcısına yanıt
    Hee ben 96lı derken yaş olarak dedim mezuniyet yılın 97se bilemem

• quote:

Hee ben 96lı derken yaş olarak dedim mezuniyet yılın 97se bilemem

evet mezuniyet yılı 97 yas 37 ,kayıt evraklarını elden teslim edecekmişiz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.