Şimdi Ara

Üniversite kazanamayanlar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 12.sınıfım meslek lisesi bilişim okuyorum 3 yıldır okula sadece gitmek için gidiyorum yani eğitim verdikleri yok hiç ders görmüyoruz ve sınavda hepsinden sorumluyuz puanımız yetmedi Anadolu'ya yerleşememiş olabiliriz fakat bu şekilde olacaksa meslek liseleri kaldırılsın okumamak daha mantıklı ygs yaklaşıyor fakat temel 0 sadece Türkçe ve sosyal bilimler yapıcam Türkçe 28 net sosyal 20 net daha da bişey yok bir yeride tutturamam bu halde deneyimlileriniz varsa öneri bekliyorum direk iki yıllık geçiş hakkımı kullanarak 2 yıl mı okuyayım yoksa mezuna kalıp 1 sene çalışayım mı ? Netlerim ortada lys de biraz daha iyi yapabilirim ama be kadar olabilir en fazla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mtok oku yada 2 yıllık okuyup dgs ile mühendisliğe geçiş yap.
  • Hic denemeye girdin mi? Hic calismadan sosyal ve turkce o kadar kolay yapilamaz zaten o netle 300 e yakin aliyorsun daha nolsun?

• Hayallerin için 1 sene dişini sık ve mezuna kal
  • Denemeler aldım onları çözdüm Türkçeden 27 doğru 6 yanlış var sosyal bilimlerde 16 doğru 3 yanlış vardı en son çözdüğüm denemede , çalışmadım fakat sözelim iyi ilkokuldan beri

• Sayısal zekan yoksa mühendisliği düşünme bile. Hayatın zehir olur.

• Meslek liselerinde okuyan öğrenciler üniversite okuyacak öğrenciler değildir ki? Adı üstünde meslek lisesi. Teknisyen olmak için okumuyor mu meslek lisesi öğrencileri?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hukuk Fakültesi Kazanmak?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aizen Sousuke

Hic denemeye girdin mi? Hic calismadan sosyal ve turkce o kadar kolay yapilamaz zaten o netle 300 e yakin aliyorsun daha nolsun?

Gecmisi cok kotu degilse kafasida biraz caliyorsa ygs de o netleri yapmasi cok zor degil. Zaten universiteden bahsediyoda calismis olmasi lazim. Ygs den 300 aldi. Lys de ne yapacak o onemli.

Meslek lisesinin dezavantaji bir anadolu lisesiyle kiyaslayinca sikmaz. Ders calismadan tesekkur bile alabilirsin. Ben 380le girdim meslege. Arkadasim 450 ile anadoluya girdi. Onun 3 tane 1i varken ben tesekkur aliyodum. Neden cunku onlarin isledigi dersin yaninda bizimki ders degildi.

Mat1den 32 soruda 27 net yaparken mat2de hic bir bilgim yok. Neden yok simdiye kadar mat2den hic bir sey ogrenmedim de ondan. Keza edebiyat ta oyle. Ygs yi lise egitimi almamis birisi bile calistiktan sonra yapabilir. Ama lys de temeli olmayan birisi o konulari gorunce apisip kalir.

Eger iyi bir meslek bolumu sectiysen liseden sonra devlette ise baslama olanagin var. Meslek lisesinden ilk 50k ya giren 100 kisi yoktur bile.

• r10semih kullanıcısına yanıt
    Mtok belkide dgs hayal.

• Hocam bence farklı yetenekleriniz varsa ona yönelin. Herkes üniversite okuyacak diye bir şey yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bence paran varsa barajı geç git özel üniversitede sağlık üzerine bişey oku,o okuduğun sırada KPSS ye çalış bitirince atan ve paranı amorti edersin çok rahat.Şu an hangi mühendisliği bitirirsen bitir okumanın(mühendislik) zorluğunu söylemiyorum bile iş veren asgari ücrete iş veriyor çalışırsan yüregin sızlıyor çalışmazsan parasız gezeceğini biliyorsun,eğer ben çalışmazsam o kadar çok mezun var ki elbet birisi gelip çalışacak bunu sende iş verende biliyor,hayatın keşkelerle geçip gidecek.Önemli olan en kısa yoldan hayata atanmak(polisliği ve askeriyeyide deneyebilirsin)...bir abi bir dost tavsiyesi....
  • Bende vasat bir meslek lisesi okudum hiç ders görmedim sayılır sonra okul bitince 1 yıl hazırlandım ve istediğim üniversite olmasa da istediğim bölümü kazandım yani demek istediğim odur ki lise kötü deyip koyuvermekle bir yere varamazsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.