Marmara Üniversitesi halkla ilişkiler ve tanıtım tercih ettim puanım fazlası ile yetiyor yani büyük ihtimalle üniversiteyi kazanacağım ama geçen gün babam Almanya'ya işçi olarak gitmek için bir adama başvuracağını söyledi ve bana da üniversiteye gitme ve benimle Almanya'ya çalışmaya gel dedi. Üniversiteye gitmek istiyorum kendimi geliştirmek için bile giderdim yani Ama öte yandan Almanya'ya gidersem 2300 euro kazanacağım ve bu az bir para değil aslında zaten üniversiteyi bile Avrupa'ya gitmek için okumak istiyordun ama bir yandan da gitmek istiyorum üniversiteye çok kararsızım < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Üniversite mi Avrupa mı
-
-
almanyaya git
-
Belli bir zaman sonra Almanya'da üni okuman mümkün mü ?
-
Üni yerine Almanyaya gitmen daha karlı ve mantıklı olacaktır. Üniversitelerin çoğu bölümü sana hayatta birşey katmayan bilgilerle yada modası geçmiş bilgi ve yöntemlerle doludur ( yazılımın kodlamasını kağıda yaptıran hoca var sen düşün)
4 yıllıık çalıştığını düşün eline geçen para zamsız 110.400 euro sen üni zamanı birikim için gittiğini bilip bu parayı birikim için ayıra bildiğin kadarını ayırsan yarısı desen 55.200 euro güncel kurla 1.980.000 tl yapar. Ünide 4 yılını çoğunlukla boş geçirmekten daha iyi olduğunu dönüşte anlarsın.
Hatta şunu söyleyim yurtdışı yaşama çalışması sana üniden çok daha fazla tecrübe kazandırır. 4 yıllık üni için düşünüyoruz hala, 4 yılda Başka ülkede kesin yeni dil öğrenirsin. Büyük hayat tecrübeleri edinirsin. (Hatta dönüşte avrupa bitmiş yhaaa diye sokak röportajı bile verebilirsin)
Bizim lisede almanca öğretmenimiz almancı bir memurdu. Almanyada banka yada bir şirkette çalışmış türkiyeye dönünce öğretmen olmuş.yada sadece dilbildiğin için tur rehberliği gibi turizm sektörüne girersin. Ki bunlar ilk akla gelenler.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
yazdığın bölüm bölüm değil zaten bir şey kaybetmezsin git almanyaya
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba. Marmara Üni İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü fena sayılmaz diye biliyorum, bu tarz işlerde pek söylenmese de yetişmiş insanların sayısı azalıyor, ve Almanya konusu daha netlik kazanmadığı için tercih yapabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metalciadam335 -- 31 Temmuz 2024; 13:34:43 > -
Evet bu bölümü okuyanların çoğu kendini hiç geliştirmeden sadece okumak için okuyorum Eğer kendimi çok geliştirsem bu alanda başarılı olabilirim kalifiye eleman eksiği var her bölümde olduğu gibi ama yine de Almanya'da kazandığından fazla kazanabileceğimi sanmıyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
almanyada en en vasıfsız işe girsen zaten trdeki 6-7 sene okumuş doktordan daha fazla kazanacaksın. oradaki refah seviyesini hesaba bile katmıyorum 20-30k euro ile top tier arabalar almak gibi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X