Şimdi Ara

üniversite öğrencisi için yatırım borsa boş iş mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öğrenciyken arta kalan parayla çok uzun vadeli olmak üzere fon hisse cart curt kovalamak mantıklı mı yoksa parayı yemek mi lazım . Bana göre zaten arta kalan para ya hiç olmaz ya da kalsa bile pek ciddi miktar kalmaz bir de bu işlere zaman ayırmak ve kafa yorması var . ama bir de üniversiteden sonraki dönemde birikmiş bir şey ya da yatırım yapılıp değerlenen bir varlık güzel olabilir
    (her zaman işler yolunda gidip gitmeyeceğini kimse bilemez değerlenmeme zarar etme riski olduğunu biliyorum)

yani bu ekonomik konuda öğrencilerin yapması gereken bir şey var mı acaba onu merak ediyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Eğer işletme iktisat gibi bir bolumse piyasaları öğrenmek için mantıklı. Yoksa para piyasası fonları gibi daha az riskli fonlar başta olmak üzere daha güvenli yatırım araçları tercih edilmeli (elbette risk algısı kişiden kişiye değişir)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yiyorum, mutluyum.

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt
    ya öyle aslında . Ama internete baktığımda yatırım konularında gördüğüm kadarıyla keşke daha erken öğrenseydim diyorlar ondan dolayı bilemedim
    daha erkeni de öğrencilik çağına denk geliyor işte

• mantıksız atsan kaç para atacan zaten ki üstüne risk.

Mesela ben küçüklükten beri yemek kıyafet vs direkt harcarım pişman da değilim 4 yıl önce adana dürüm 10 liraydı her gün yiyodum annem kızıyodu birktir diyordu şimdi adama dürüm 200 lira arada bir yine yiyorum ama eskisi gibi değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebobekok. -- 23 Eylül 2024; 18:22:34 >
  • :)

• Bence yapılır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nphexy N kullanıcısına yanıt

• kesinlikle borsa fakat girmeden önce kripto olsun bist olsun kesinlikle uzun süre takip edilip dinamiklerine hakim olunmalı. özellikle kriptoda çok farklı kazanç yolları var sadece TA'dan ibaret değil on-chain kısmında da farklı fırsatlar var, fakat en az 1+ yıl takip edilip piyasaya hakim olunmalı, ikisi için de.

• Geçen sene borsadan 100k üzerinde para kazandım.
    Kendi başıma bir şey yaptım hissi çok güzel, piyasa araçlarını da sevdiğim için çok hoşuma gidiyordu.
    Bu sene BİST biraz çalkantılı, enflasyon sağolsun içinden geçti ortalığın. İngilizcemi geliştirmemle birlikte NASDAQ'da işlem yapmayı düşünüyorum.

Kripto da önemli konu, ona da bakacağım.

• Son_Troll_Bükücü kullanıcısına yanıt
    uzak duracağım şeylerden biri bu benim için nerede gördüysem kumardan ibaret diyorlar aslında pandemi zamanı kripto üzerinde kullanılmak üzere araştırmıştım ama girmedim kafam çok almamıştı. bi tık ön yargım var çünkü bilmeyen zengin olcam diye batıyor

• Sehoka kullanıcısına yanıt
    borsa için çok ciddi bir kazanç gibi geldi bana . ben borsayı kazanmak için çok daha yavaş ve riskli bir yer gibi görüyordum

• Son_Troll_Bükücü kullanıcısına yanıt

küçük parayı büyük yapacağım derken tüm parandan olursun. kaldıraçlı işlemlerde kayıp oranı çok yüksek. teknik analizi yalayıp yutmadan girmeyin

• Bazılarınız yatırım tavsiyesi veriyor. 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası var bunun.  

• Bazı spesifik durumlarda mantıklı. Bundan birkaç ay önce demo hesabımdan kaldıraçlı altın almıştım, 5x kaldıraç filan vardı sanırım. Savaş dolayısıyla altın zaten genel olarak yükselişte, bir anda yüzde %380 dolar bazında kar ettim. Kısa vadede çok riskli görüyorum ama bazı uzun dönem sözleşmeli kaldıraç veren aracı kurumlar var sanırsam, faydalı olabilir.

Yatırım tavsiyesi değildir tabii.

• Şansım yaver gitti, Boğa piyasasının sonuna denk gelmiştim. Bir ara ne aldıysan 3-4 ay içinde iki katına çıktı zaten.  

Ama haklısın, ben de borsayı uzun vade olarak düşünüyorum; alıp 10-15 sene kenara atmalık bir yer bence.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.