Şimdi Ara

Üniversite Öğrencisiyim bu sene LYS'ye girmeyi düşünüyorum bazı sorularım var helppp !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlıkta da söylediğim gibi üniversite öğrencisiyim ama bu bölümü bitiremiceğimi anladığım için bu sene tekrar girip başka bir bölümde tekrar başlamak istiyorum ama öncelikle bunun mümkün olup olmadığını öğrenmek istiyorum sorularımı şöyle sıralayayım

1-Bildiğim kadarıyla sınava girmem de bir sakınca yok her istiyen girebiliyor diye biliyorum ??
    2-Fen-MAtematik bölümü öğrencisiydim lisedeyken ama şimdi DİL bölümünden girmek istiyorum çünkü hedefimdeki bölüm tercümanlık bu konuda bir sıkıntı olur mu ? ve okuldan gelen puan muhabbeti nasıl olucak?
    3-Eğer bu aşamaya kadar sıkıntı yoksa sınava girdim diyelim sonuçlar açıklandım puanım gayet temiz yapmam gereken şeyler ne olucak şuan okuduğum okuldaki kaydımı dondrup direk yeni bölümümde başlıyabilirim galiba ??

sorularım şimdilik bunlar bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olursa çok makbule geçer şimdiden teşekkürler iyi forumlar

• Bu yılki sınavlar için diyorsanız,
    Sınava girmenizde sakınca yok ama YGS'ye girmeden LYS'ye alınacağını sanmam.
    İlk turdan kaybettiniz malesef.

Seneye hazırlanacaktım ben zaten dersenizde,
    Yine sınava girmenizde sakınca yok ama YGS başvurusu yapmanız lazım unutmayın
    Dil bölümü için LYS-5 oluyor sanırım.
    Okuldan gelen puan kırılmaz katsayı kalktı.
    Chp kurcalıyor yine bişeyler ama bu yıl bişey olmucak gibi seneye muamma
    Sınavdan önce kaydınızı dondurmalısınız bence,karışıklık olabilir ama bu konuda net bişey söylemem yanlış olur,daha tecrübeli arkadaşlar yardımcı olur bu konuda.

Şimdiden Başarılar

Not:Bölüm neydi acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Ugly -- 19 Şubat 2012; 2:30:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: The Ugly

Bu yılki sınavlar için diyorsanız,
    Sınava girmenizde sakınca yok ama YGS'ye girmeden LYS'ye alınacağını sanmam.
    İlk turdan kaybettiniz malesef.

Seneye hazırlanacaktım ben zaten dersenizde,
    Yine sınava girmenizde sakınca yok ama YGS başvurusu yapmanız lazım unutmayın
    Dil bölümü için LYS-5 oluyor sanırım.
    Okuldan gelen puan kırılmaz katsayı kalktı.
    Chp kurcalıyor yine bişeyler ama bu yıl bişey olmucak gibi seneye muamma
    Sınavdan önce kaydınızı dondurmalısınız bence,karışıklık olabilir ama bu konuda net bişey söylemem yanlış olur,daha tecrübeli arkadaşlar yardımcı olur bu konuda.

Şimdiden Başarılar

Not:Bölüm neydi acaba ?
    Öncelikle ilginiz ve cevaplarınız için çok teşekkür ederim orda eksik yazdım galiba bence önce ygs'ye giriliyor sonra lys'ye galiba bizim zamanımızdan beri çok değişmiş bölümümde makine mühendisliği bu arada lanet olsun girdiğim güne

• quote:

Orijinalden alıntı: headbangerr

Öncelikle ilginiz ve cevaplarınız için çok teşekkür ederim orda eksik yazdım galiba bence önce ygs'ye giriliyor sonra lys'ye galiba bizim zamanımızdan beri çok değişmiş bölümümde makine mühendisliği bu arada lanet olsun girdiğim güne

Evet sınav sistemi değişti,2 aşamalı bir sınav oldu.

Uzman Tv'den Ygs ve Lys hakkında bilgiler alabilirsiniz.
    Ama daha uzman bir rehberlikçi ile görüşmeniz iyi olur kanaatindeyim.

Ayrıca burdan DİL sınavına hazırlanan birkaç kişi vardı,nicklerini anımsarsam size mesaj olarak atarım onlardan hazırlık konusunda daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Umarım hayırlısı olur hakkınızda.

İyi geceler.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Ugly

quote:

Evet sınav sistemi değişti,2 aşamalı bir sınav oldu.

Uzman Tv'den Ygs ve Lys hakkında bilgiler alabilirsiniz.
    Ama daha uzman bir rehberlikçi ile görüşmeniz iyi olur kanaatindeyim.

Ayrıca burdan DİL sınavına hazırlanan birkaç kişi vardı,nicklerini anımsarsam size mesaj olarak atarım onlardan hazırlık konusunda daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Umarım hayırlısı olur hakkınızda.

İyi geceler.

Alıntıları Göster
    evet bir de kayıt dondurma hakkında daha fazla bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa iyi olur teşekkür ederim tekrar iyi geceler

• quote:

evet bir de kayıt dondurma hakkında daha fazla bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa iyi olur teşekkür ederim tekrar iyi geceler

Alıntıları Göster
    up up up
  • quote:

up up up

Alıntıları Göster
    sor hocam bana sor. niye okulu bırakıyorsun dersler çok mu ağır?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: horkheimer

sor hocam bana sor. niye okulu bırakıyorsun dersler çok mu ağır?

Alıntıları Göster
    yok ama 1 hafta önce bir karar almışlar(nasıl o kadar kısa sürede karar alınıyorsa) geçme notu 70 olucakmış artık ilk dönem notlarınıda buna göre değerlendirdiler ve 9 dersin 7sinden kaldım o yüzden bu okulu normal sürede bitiremiceğimi anladığım için bu yönteme başvurdum benim merak ettiğim 2.dönem okulumua devam ederken lys-ygs neyse artık bu sınava girip sonuç geldikten sonrada tercih yapabiliyormuyum ?

• quote:

yok ama 1 hafta önce bir karar almışlar(nasıl o kadar kısa sürede karar alınıyorsa) geçme notu 70 olucakmış artık ilk dönem notlarınıda buna göre değerlendirdiler ve 9 dersin 7sinden kaldım o yüzden bu okulu normal sürede bitiremiceğimi anladığım için bu yönteme başvurdum benim merak ettiğim 2.dönem okulumua devam ederken lys-ygs neyse artık bu sınava girip sonuç geldikten sonrada tercih yapabiliyormuyum ?

Alıntıları Göster
    evet yaparsın. kazanırsan kaydını diğer taraftan sildirirsin. bu arada geçme notu bizim ünidede 70. ama çanla 70 bb falandı. sen nerde okuyorsun acaba? yabancı dil mi okuyorsun yoksa ondan kaldın belki anlamadım.

• quote:

evet yaparsın. kazanırsan kaydını diğer taraftan sildirirsin. bu arada geçme notu bizim ünidede 70. ama çanla 70 bb falandı. sen nerde okuyorsun acaba? yabancı dil mi okuyorsun yoksa ondan kaldın belki anlamadım.

Alıntıları Göster
    bologna muhabbeti geldi heryerde 65-70 oldu herhalde geçme notu
  • quote:

Orijinalden alıntı: anatomie

hocam senin geçmiş nasıldı ya? okuyor muydun? ne okuyordun bilgilendirebilir misin?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: anatomie

hocam senin geçmiş nasıldı ya? okuyor muydun? ne okuyordun bilgilendirebilir misin?

Alıntıları Göster
    bende ytü fen-edeb. fak. bırakıp makine müh. ya da inşaat müh. girmek için gircem sınava, bahar döneminde okula gitmicem bu gece başlıyorum çalışmalara hadi hayırlısı..

• quote:

Orijinalden alıntı: qrio

bende ytü fen-edeb. fak. bırakıp makine müh. ya da inşaat müh. girmek için gircem sınava, bahar döneminde okula gitmicem bu gece başlıyorum çalışmalara hadi hayırlısı..

hangi bölüm? ben fizik bitirdim. bitirmez olaydım
  • quote:

quote:

fizik :D benim pek bitecek gibide görünmüyor hocam :D
  • quote:

quote:

quote:

yıldızın eğitimi iyi ama ya. hangi üni düşünüyorsun? belki karşılaşırız seneye. gerçi ben eem yada bilg. müh düşünüyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

yıldızın eğitimi iyi ama ya. hangi üni düşünüyorsun? belki karşılaşırız seneye. gerçi ben eem yada bilg. müh düşünüyorum.

nefes alsın yeter derler ya öyle bişe benimde istanbul içi olması şart ama bakalım hayırlısı.. eğitim iyi ben kötü demedim ve bölüm çok zor yani dandik bir bölüm değil içi gayet dolu ama mezun olunca hiçbir işe yaramıyor malesef.. tabi yurt dışına çıkma imkanı varsa paranın dibine vurma ihtimali çok yüksek ama ülkemizde başka sektörde iş buldun buldun yoksa aç kalırsın..

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

nefes alsın yeter derler ya öyle bişe benimde istanbul içi olması şart ama bakalım hayırlısı.. eğitim iyi ben kötü demedim ve bölüm çok zor yani dandik bir bölüm değil içi gayet dolu ama mezun olunca hiçbir işe yaramıyor malesef.. tabi yurt dışına çıkma imkanı varsa paranın dibine vurma ihtimali çok yüksek ama ülkemizde başka sektörde iş buldun buldun yoksa aç kalırsın..

okurken zevklidir sonrası berbat. akademisyenlik öğrt. falan niyetin yoksa bırak zaten hiç durma. gerçi zaten bırakıyorsun. harcını yatırıp ziyan bile etme. kitap alırsın o parayla.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

okurken zevklidir sonrası berbat. akademisyenlik öğrt. falan niyetin yoksa bırak zaten hiç durma. gerçi zaten bırakıyorsun. harcını yatırıp ziyan bile etme. kitap alırsın o parayla.

Alıntıları Göster
    benimde iaü makine mühendisliği beyler espri olsun diye söylemiyorum cidden bitiremiyeceğim ingilizceme çok güveniyorum o yüzden dilden girmek istedim ama ygs mi lys mi ne zıkkımsa onun için son başvru tarihi geçmiş galiba ??

• quote:

harç yatırdım ya öğrencilik sakata gelmesin diye ( sigorta + iett vs. gibi çok yerde öğrenci olmak avantajları var) neyse hakkımızda hayırlısı.. inşallah herkes gönlündeki bölüme girer..
  • quote:

benimde iaü makine mühendisliği beyler espri olsun diye söylemiyorum cidden bitiremiyeceğim ingilizceme çok güveniyorum o yüzden dilden girmek istedim ama ygs mi lys mi ne zıkkımsa onun için son başvru tarihi geçmiş galiba ??

evet ilk adım sınavı ygs lerin başvuru tarihi geçeli baya bir oldu..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.