Şimdi Ara

Üniversite Öğrencisiyim Sorularınız Varsa Buyrun (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
7
Favori
1.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kontrol ve otomasyon muh hakkinda bilgi verebilir misin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben yönetim bilişimi cok istiyodum bounda ama olmadi maalesef :/, kardeş bölüm olarak bilkent ctis nasildir bir bilginiz var mı?

• Marmara Göztepe Kampüsü hakkında bilginiz var mı ulaşım, imkanlar, ortam vs.
  • Bilgisayar Mühendisliğinde olay pek laboratuvara bakmadığı için teknik üniversiteler pek avantaj sağlamıyor - yanlış anlaşılmasın İTÜ'de çok iyi Bilgisayar Müh. çıkarıyor-. Koç üniversitesi gerek hoca kalitesi ile gerekse imkanlar bakımından çok çok iyi seviyede. İTÜ'de ise avantaj olarak içinde olan teknokent var sürekli konferanslar, seminerler, mühendislikle ilgili yarışmalar vb. oluyor. Bence şunu iyice düşün özel üniversitede ben yapabilir miyim, kendime göre insanlar bulabilir miyim, kendimi hangisinde daha iyi yetiştirebilirim? Bu gibi soruların üzerinde iyice düşünmen gerekiyor. Korkutmak gibi olmasın ben de vakıf üniversitesindeyken devlete yatay geçiş yaptım bunun da başlıca sebebi oturup 2 kelime edebileceğim ve muhabbet etmekten keyif alacağım insan sayısının epey düşük olmasıydı.
  • SonOfAnarchy S kullanıcısına yanıt
    Maalesef YTÜ'de TM bölümlerde okuyan tanıdığım yok ama bir araştırıp cevap vereyim sana. YBS gerçekten bilişim ve teknolojiyi seven birisi için çok güzel bir bölüm. Aklında hangi özel üniversite var ?
  • Bu burslar neye gore çıkıyor maddi durumuna göre mi

• Maalesef bu bölümde okuyan arkadaşım ya da tanıdığım bir mezun yok öyle çok detaylı bilgi veremem ama zamanında tercih dönemimde nedir ne değildir diye bakmıştım. Ama şu yazı belki sana yardımcı olabilir.
    "insana farklı ufuklar katan bölümüm.soyut kavramlarla içli dışlı bir bölüm olmasına rağmen eğitim sürecinde sanılabileceğinin aksine çok zor matematik problemleri ile uğraşmayız. biraz karmaşık sayılardan, biraz polinomlardan, biraz calculusten ve biraz da lineer cebirden anlıyorsanız yaptığınız iş topla çıkar böl ve çarptır. ancak matlab gibi güzide araçlar kullanılmazsa işlem ameleliği çok fazladır bu "topla çıkar böl ve çarp" ta (şahsen çoğu zaman kendimi mühendisten çok lisede matematik dersine çalışıyor gibi hissediyorum). bu bölümde uğraştığımız matematiğin kolay olduğunu söylemem sizi yanıltmasın, uğraşılan matematik cebirsel olarak kolay olsa da kontrol konseptini özümsemek kolay bir iş değildir. çünkü matematiği gerçek dünya ile bağdaştırmak gerekir. bu bölümün insanlara soyut gelmesinin en büyük nedeni de budur bana göre. bu bağdaştırmayı yapmazsanız/yapamazsanız öğrencilik hayatınız boyunca "ne yapıyoruz biz ya" ve öğrencilik hayatınızın sonuna doğru "ne yapacağım ben mezun olunca ya!" demeniz işten bile değil. ama bir kere kontrol konseptini kavramaya başlarsanız çok farklı ufuklara yelken açarsınız.

henüz iş hayatına atılmadım, ama mezun olan ve çalışanlardan öğrendiğim kadarı ile yeni mezunlar için "gerçekten" kontrol mühendisliği yapabilecekleri iş bulmaları zor. hocalarla bu konuda konuştuğum da ise bir çok uluslararası büyük ve kurumsal firmanın yetkin kontrol mühendislerine ihtiyaç duyduğunu söylüyorlar. bu söylemlerin kuru vaadden ibaret olduğunu düşünmüyorum çünkü verdikleri bir çok örneğe "oha siemenste de mi bu kadar basit şeyleri bilmeyen mühendiler var!", "ne! abb, pid modüllerinde imc tabanlı pid mi kullanıyor hala" gibi şeyler söylememe sebep oluyor (imc tabanlı pid tasarlamak kağıt üstünde kolay olsa da, endüstrinin ihtiyaç duyduğu "güvenlik" standartlara sahip bir pid modülü tasarlamak kolay bir iş olamayabilir ve bir çok branştan mühendisin bir arada çalışmasını gerektirebilir).

bölümde sınıf atladıkça insanın başına geleceklerden biraz bahsedecek olursak; 4. sınıfa kadar insan genelde "ben daha sistemin matematiksel modelini çıkaramıyorum, nasıl olacak da kontrolör tasarlayacağım" düşüncesi içinde olur. korkacak birşey yok! aslına bakılırsa bir çok sistem için, sistemin içinde ne olup bittiğini bilmenize bile gerek kalmayacaktır (bkz: identification). tabi ki bu her zaman için geçerli değildir. ileri seviye dinamik bilgisi, elektirikten ve elektronikten anlamak, algoritma mantığına ve programlamaya hakim olmak kontrol mühendisi için büyük artılardır ve yetkin bir kontrol mühendisi olmaya atılan "uzun boylu" bir adımdır.

hocalardan bahsedecek olursak; genel olarak çok iyi insanlardır, kasten pislik yaptıklarını görmedim (tabi ki "en iyi ve en kötü hoca" kişiden kişiye değişir). ama bu her dersin çok iyi anlatıldığı anlamına gelmez. ne yazık ki hocalardan %30 - %35'nin kendini ders anlatımı konusunda daha da geliştirmeye ihtiyacı vardır, bana sorarsanız.

itü için konuşmak gerekirse, itü'nün kontrol mühendisliğinde ödev proje rapor çok fazladır. öyle ki; laboratuarda sabahlar bazı insanlar. dolayısı ile yaya yaya 5 senede bölümü bitirmek idealdir. 4. sınıfta bazı derslerin projesini yapmaktan başka derslerin projelerine vakit kalmadığı olur zaman zaman (hocalardan biri bana müfredatın yakın zamanda değişmesinden dolayı 4'ün 1inin bu kadar yoğun olduğunu söylemişti. müfredat bizden sonra gelenler için yine değişti o yüzden siz hangi sınıfın hangi dönemini yoğun geçireceksiniz bilmem ama çok yoğun geçecek bir kaç döneminiz olacaktır diye düşünüyorum)

bana sorarsanız, okunacak güzel ve çok eğlenceli bir bölümdür. matematiği sevmeyen biri olarak ben bu cümleyi kuruyorsam varın matematiği seven insanlar için ne kadar güzel ve eğlenceli bir bölüm olacağını siz düşünün.

bitirmeden önce bölümü yeni kazanan meslektaş kardeşlerimiz için akrabalarına ve arkadaşlarına ezberleyip söyleyebilecekleri bir kontrol mühendisi tanımı verelim;

kontrol mühendisi; fiziksel sistemlerin matematiksel modelleri üzerinden, o sistemlerin 'istenildiği gibi' çalışmasını sağlayacak matematiksel (yada 'algoritmik') ön-sistemler (kontrolörler) tasarlar ve bu tasarımları fiziksel dünyada gerçekler. (bu "fiziksel dünyada gerçekleme" kısmı çoğu zaman farklı branşlardan yetkin mühendisler/bilimadamları gerektirir.)

kontrol mühendisliğini yazacak yada hali hazırda kazanmış arkadaşların içleri ferah olsun. iyi ve güzel bir bölümdür kontrol mühendisliği bölümü. bölüme girdiğiniz de; 4 seneyi bölümünüzü severek ve eğlenerek geçirmek de, bölüme söverek geçirmek de sizin elinizde.
    "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordJJesus -- 11 Haziran 2016; 18:12:07 >

• bizimkoyunmetalcisi B kullanıcısına yanıt
    Hangi burslar ?
  • Bahçeşehir ekonomi ya da İstanbul bilgi ekonomi hakkında bılgılerınız nelerdın hocam
  • Kayacando K kullanıcısına yanıt
    Pek bilgim yok maalesef ama genel olarak kötü şeyler duymadım iyi şeyler söyleyen olmuştu. Hoca kadrosu eskiye göre daha iyiymiş galiba ve verilen derslerde olumlu yönde değişiklikler olmuş. Sen imkanın varsa mezun ve şuanda okuyan birisi ile görüş bence.
  • Bölümler olarak karşılaştıramam pek bilgim yok ama okulları karşılaştırayım senin için. Bilgi daha eski ve bundan dolayı sistemi daha oturmuş bir okul akademik kadroları incelemediğim için pek bir şey diyemeyeceğim şuan ama bir zamanlar Sosyal Bilimlerde İstanbul'un lider vakıf üniversitesiydi. Çok büyük ve güzel bir kampüsü var okulun zaten kampüs dışına pek çıkmana gerek kalmıyor ama İstanbul gibi bir şehirde bu ne kadar mantıklı orası tartışılır. Ekonomide olan arkadaşım yok fakat "siyaset" okuyan iki arkadaşım var ikisi de çok memnunlardı okuldan. Bahçeşehir ise Bilgi'ye göre daha yeni olsa da gördüğüm en yenilikçi okullardan. Yurtdışında kampüsleri olması çok güzel bir olay. Hazırlık döneminde gidip Amerika'da ya da Kanada'da İngilizce eğitim alabiliyorsun. Akademik kadroları da inceledim biraz ve sen de bakarsan Bilginin gayet geniş bir akademik kadrosu var ama ne kadar nitelikli hocalar barındırıyordur bilemem. Bunun yanında BAU inanılmaz geniş bir staj ağına sahip. Her bölüm için staj imkanları üst seviyede bir okul. Kampüs olarak zaten Beşiktaş merkezde hemen deniz kıyısında büyük olmasa da yeterli bir kampüsü var. Bir de İngilizce hazırlığı Şişli'de okutuyorlar.

• Hocam univden sonra rahatlama oldu mu ?

• Ulaşım olarak gayet iyi her yerden kolayca ulaşırsın ve her yere kolayca gidersin kampüsten çıkıp. Yer olarak Kadıköy'e ve Üsküdar'a yakın bir yer. Marmara'nın en büyük 2. kampüsü olması lazım. Nostaljik taş binalardan kurulma kampüs zaten benim hoşuma gitmişti.
  • psycho1905 kullanıcısına yanıt
    Ben geldiğim ilk sene tamamen gezdim tozdum eğlendim İstanbul zaten gez gez bitmedi. Hazırlık eğitimi bizim kasıyordu biraz ona rağmen hazırlık senesi çok rahattım. Rahatlama derken şöyle dersler konusunda lisedeki gibi her gün okula gitmek zorunda değilsin o bakımdan rahatsın. Bölümüne bağlı ama yine de kolay kolay haftada 35 saat ders yok. Sınavlarına çalıştığın sürece ve en zoru olan düzenli bir hayat oturtabilirsen hem okul iyi gidiyor hem de sosyal hayat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordJJesus -- 11 Haziran 2016; 18:58:52 >
  • @feren1907

Tamam cok tesekkur ederim.ama is imkani var mi yok mu anlamadim

• Galatasaray isletme hakkinda görüşlerin neler

• İş imkanı nasıldır ben de bilemiyorum ama bir sitede şunu buldum.
    E- ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI

- Her türlü üretim tesislerinde, tasarım, tesis ve işletim aşamasında görev alabilirler,
    - Bir takım tasarım firmalarında mühendis olarak olarak görev alabilirler,
    - Büyük işletmelerin AR-GE (Araştırma-Geliştirme) bölümlerinde görev alabilirler,
    - Kendi tasarım firmalarını kurarak çalışabilirler.

Kontrol mühendisliği diğer mühendislik dalları kadar tanınan bir mühendislik dalı olmadığından, özellikle ülkemizde kontrol mühendislerinin işlerini elektrik mühendisleri ya da elektronik mühendisleri yapmaktadır. Buna rağmen yetiştirilen ve mezun edilen kontrol mühendisi sayısının azlığı nedeni ile şimdilik herhangi bir işsizlik sorunu yaşanmamaktadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: feren1907

Arkadaşlar öncelikle kendimden bahsedeyim iyi bir fen lisesinden mezun oldum. İlk senemde üniversiteyi kazandım ama sonradan okul değişikliği yaptım şuan Boğaziçinde Yönetim ve Bilişim sistemleri okuyorum. Konuyu açma nedenim kardeşim de bu sene sınava girecek ve onunla ilgileniyorum ve memlekette çok fazla kayda değer bir şey yapamamam. En azından vaktimin bir kısmını sizlere yardımcı olacak şekilde kullanmak istedim. Boğaziçi, Galatasaray, İTÜ, Marmara, İstanbul, Yıldız Teknik, Bahçeşehir, İstanbul Şehir Üni, Cerrahpaşa Tıp hakkında merak ettikleriniz varsa yardımcı olabilirim. Ayrıca nasıl hazırlanılmalı konusunda da aklınızda sorular varsa yardım edebilirim. Tercih döneminde ayrıyeten bir konu açıp sizlerin benim gibi yanlış tercih değil en doğru tercihleri yapmasına yardımcı olmak istiyorum.Sorularınızı bekliyorum.

NOT: Arkadaşlar PM yoluyla sorularınızı sormak yerine konudan soralım herkes sorduğunuz sorulardan yararlansın.

Hocam ygs 50bin geldi hedefim 20bine çekmek mimar sinan mimarlık hedefim olmazsa eger ytü makine nasıldır hocam 26binle veya 30bin civarlarında istanbulda mühendislik tavsiyeniz var mı şu üniversitede şu mühendislik gibi ama dedigim gibi ilk hedef 20bin inşallah da olur bakalım

• fıkrasınagülünmeyenadam kullanıcısına yanıt
    Galatasaray Mezunları iki yabancı dille mezun oluyorlar. Bir süre sonra Fransızcaları bayağı bir gelişiyor derslerden dolayı İngilizceyi ise kendi imkanlarıyla kurslarla okuldaki derslerle ilerletiyorlar. İşletme her üniversitede olan ve çok mezun veren bir bölüm olduğu için iki yabancı dil büyük bir avantaj bu konuda. Yukarıda da belirtmiştim Galatasaray'ın fransız okulları ile olan exchange ve erasmus anlaşmaları da bir avantaj. İşletmeden bahsedecek olursak her alanda çalışabiliyorsun zaten nerdeyse kendini üniversite ve sonrasında nasıl ve ne kadar geliştirdiğine bağlı.
  • lacivert2000 L kullanıcısına yanıt
    Öncelikle inşallah 20 k civarı olup Mimar Sinan veya YTÜ mimarlığa girebilirsin. Mimarlık okunması çok zor olsa da aslında eğlenceli bir bölüm. Normal derslerde hocalar zaten pek kasmıyor en büyük dert projelerden geçmek oluyor ve sürekli grup projeleri falan derken sosyal olarak da kendini geliştiriyorsun zaten. Eğer ki olmaz ise kimya ile aran nasıldır bilemem ama İTÜ Kimya olabilir. İTÜ Gemi Makineleri Müh. öneririm gerçekten güzel bölümdür ve iş imkanları süperdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordJJesus -- 11 Haziran 2016; 19:37:06 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.