Şimdi Ara

Üniversite Öğrencisiyim Sorularınız Varsa Buyrun (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
7
Favori
1.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: feren1907

İş imkanı nasıldır ben de bilemiyorum ama bir sitede şunu buldum.
    E- ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI

- Her türlü üretim tesislerinde, tasarım, tesis ve işletim aşamasında görev alabilirler,
    - Bir takım tasarım firmalarında mühendis olarak olarak görev alabilirler,
    - Büyük işletmelerin AR-GE (Araştırma-Geliştirme) bölümlerinde görev alabilirler,
    - Kendi tasarım firmalarını kurarak çalışabilirler.

Kontrol mühendisliği diğer mühendislik dalları kadar tanınan bir mühendislik dalı olmadığından, özellikle ülkemizde kontrol mühendislerinin işlerini elektrik mühendisleri ya da elektronik mühendisleri yapmaktadır. Buna rağmen yetiştirilen ve mezun edilen kontrol mühendisi sayısının azlığı nedeni ile şimdilik herhangi bir işsizlik sorunu yaşanmamaktadır.

Cok sagol

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Öncelikle inşallah 20 k civarı olup Mimar Sinan veya YTÜ mimarlığa girebilirsin. Mimarlık okunması çok zor olsa da aslında eğlenceli bir bölüm. Normal derslerde hocalar zaten pek kasmıyor en büyük dert projelerden geçmek oluyor ve sürekli grup projeleri falan derken sosyal olarak da kendini geliştiriyorsun zaten. Eğer ki olmaz ise kimya ile aran nasıldır bilemem ama İTÜ Kimya olabilir. İTÜ Gemi Makineleri Müh. öneririm gerçekten güzel bölümdür ve iş imkanları süperdir.

Gemiyle uzun yolculuklar söz konusumu Çünkü sosyallige biraz düşkünüm ve uzun yolculuklar yapamam

• quote:

Öncelikle inşallah 20 k civarı olup Mimar Sinan veya YTÜ mimarlığa girebilirsin. Mimarlık okunması çok zor olsa da aslında eğlenceli bir bölüm. Normal derslerde hocalar zaten pek kasmıyor en büyük dert projelerden geçmek oluyor ve sürekli grup projeleri falan derken sosyal olarak da kendini geliştiriyorsun zaten. Eğer ki olmaz ise kimya ile aran nasıldır bilemem ama İTÜ Kimya olabilir. İTÜ Gemi Makineleri Müh. öneririm gerçekten güzel bölümdür ve iş imkanları süperdir.

Bu arada sagol galiba olursa ytü mimarlık yada mimimarsinan oda olmazsa istanbul yada marmara gibi üniversitelere bakabilirim duruma görede vakıf üniversitesinde mimarlıkda olabilir eyvallah tekrardan

• Hocam öncelikle Galatasaray Hakkı'nda verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim bir arkadaşa Bahçeşehir'in İngilizce hazırlığının ABD veya Kanada'da olduğunu söylemişiniz bu Bahçeşehir'in bütün bölümleri için geçerlimi yoksa özel öğrencimi seçiyorlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kadir has, yeditepe, bilgi(burda işletme enformatiği olarak geçiyor. Aynı bölüm diyebilir miyiz?)

• Magdur12 M kullanıcısına yanıt
    Benim arkadaşlarımın hepsi yurtdışında hazırlık okudu farklı farklı bölümlerde okuyorlar. Bence isteyen herkes gidebiliyor ama sen yine de detaylı bilgi almak için mail at ve ya ara.

e-posta: asuman.turkmen@int.bahcesehir.edu.tr

Telefon: 212 381 57 22
  • SonOfAnarchy S kullanıcısına yanıt
    Yurt dışındaki işletme enformatiği ile bizim okuldaki ybs hemen hemen aynı ama Türkiye'deki eğitim sistemi nasıldır bilemiyorum enformatiğin. Açıkçası pek iyi şeyler duymadım İşletme Enformatiği hakkında.
  • Ybs hakkında diğer ybs bölümü olan okullar hakkında bilginiz var mı? Bir de uluslararası ticaret ve işletmecilik okuyan bir tanıdığınız bildiğiniz var mı?

• Hocam ben ankarada yasiyorum. boun ekonomi veya siyaset gelirse direk gidicem fakat olmazsa istanbul hukuk mantıklı olur mu ? Yoksa odtü isletme ya da iktisat mi secmem daha mantikli... hem hukuk da hem de iibf bolumlerinde başarılı olabileceğimi biliyorum fakat kampüs ve üniversite yaşamı benim için cok önemli. Bu sebepten istanbul hukuk veya ankara hukuk bana hep uzak geliyor. Istanbul hukuk icin kampüs güzel demişsiniz ama internette kötü diyorlardı. Bu konuda fikrinizi merak ediyorum

• Ek olarak da kampüs ve üniversite hayatıni o kadar önemsiyorum ve boun istiyorum ki direk ygs6 ile turizm işletmeciliği dahi düşünüyorum

Diğer okullar hakkında bilgim yok. Uluslararası Ticaret okuyan çok fazla arkadaşım var.Bizde iki yabancı dil zorunluğu var. Bölüm dersleri genel olarak işletme dersleri zaten. İşletmeden en büyük farkı biraz daha pratik bilgiler ile eğitim veriliyor. Mezunlarımız da iyi yerlerde çalışıyorlar. Tabi ki yine en önemlisi kendini ne kadar geliştirirsen o kadar iyi yerlere geliyorsun. Benim sana şöyle bir önerim olabilir eğer ki Uluslararası Ticaret seçersen çince öğrenmeye gayret et. Tanıdığım bir mezun Çince sayesinde şuan dört farklı şirket için danışmanlık ve tercümanlık yapıyor haliyle güzel de bir para kazanıyor.
  • Uluslararası ticaret bölümüyle ilgili detaylı bilgiye ihtiyacım var. Arkadaşlarınızdan biri ile iletişim kurmam mümkün müdür? Veya aracılığınızla bilgilenmem?

• Çark95 Ç kullanıcısına yanıt
    Öncelikle sürekli aynı kampüste olmak belki onları sıkıyordur ondan kötü diyorlardır ama hem konum olarak hem de kampüs olarak ben beğenmiştim ama senin dediğin gibi bir kampüs hayatı var mıdır bilemem. Boun'da gerçekten çok güzel bir kampüs hayatımız var bizim. Siyaset ve Ekonomi bölümleri güzel kaliteli bölümler. Ama söylediğin bölümler arasında gerçekten çok fark var Ekonomi ve İşletme veya Hukuk-Siyaset arasında kalsan anlarım ama bunların hepsinin arasında kalman pek iyi bir şey değil yok hepsine ilgim var hepsi beni cezbediyor dersen de bir şey diyemem tabi ki. Hukuk okuyanlar okulu genelde sınavdan sınava uğruyorlar kimsenin de pek umrunda olduğunu sanmıyorum zaten kampüsün :) Düzenli okula giden bir hukuk öğrencisi görmedim daha ben. Bence her şeyden önce mutlu olabileceğin bölümü belirlemelisin.
  • Hocam Bahçeşehir Bilgisayar hakkında bilgin var mı? Alternatiflerim Bahçeşehir Özyeğin Marmara belki YTÜ, Hacettepe, TOBB diyebilirim.Yurtdışı hedefim olduğu için ingilizceye de önem veren bir vakıf üniversitesinde okumak istiyorum.Ne dersin?

Aklındaki soruları maddeler halinde yazarsan ben senin için bilgi alırım
  • hocam boun işletme iktisat hakkında ne düşünüyorsun ?Hngisinin iş imkanı daha fazla birde bounda hazırlık zormu Bilkent hakkında bir bilgin varmı ozellikle tm bölümleri hakkında
  • F.İ.B F kullanıcısına yanıt
    Detaylı olarak bilgim yok ama bu saydığın okullar içinde yurtdışı bağlantıları en iyi olan BAU kesinlikle. Özyeğinin akademik kadroları çok iyi seviyede diye biliyorum. TOBB ise piyasa ile bağlantıları çok iyi bir okul ve okuyan arkadaşlarım da çok memnunlar okuldan. Hacettepe de mühendisliklerde kötü bir okul değil ama dil eğitimi ve yurtdışı imkanları iyi midir ben pek sanmıyorum. BAU ve TOBB'u iyi araştırmanı öneririm.
  • 1) Bölüm dil öğrenmeyi meraklı, iletişimi iyi, sosyal öğrenciler için iyi mi? Okuduğum bazı ekşi sözlük yazılarında masabaşı ve çok sıkıcı olduğu yazıyordu.
    2) malesef Boğaziçi kazanamadım bu sene ama özel üniversitelerde tam burslu okuma ihtimalim var. İyi denebilecek özel üniversitelerin eğitimleriyle ilgili bilgi edinmeye ihtiyacım var. Örneğin Bahçeşehir ve Yeditepe bu bölümde eğitim, staj, dil öğrenme olanakları olarak nasıl?
    3) bölümün iyi ve kötü yanlarını rica etsem birkaç madde ile sıralayabilirler mi?
    4) en can alıcı soru. Mezun olunca maaşı ne kadar?
    5)dil öğrenmek konusunda çok hevesliyim. Bu bölümü okuyanların öğrenmesi gereken en önemli 3 dil hangisi?

Şimdiden çok teşekkür ederim.

• Son olarak bir soru daha sorabilir miyim epey bilgili birisiniz sanırım hazır bulmuşken soriyim :D
    Mesela İstanbul Hukuk ve Marmara Hukuk arasında çok fark var mıdır eğitim, kalite, etiket açısından
    Bir de hukukta yabancı dil anlamında sadece İngilizceyi geliştirirsek bu bizim mezun olduğumuzda iyi şirketlerde staj yapmamıza veya iş bulmamıza olanak sağlar mı? Yoksa 1 dil daha mı bilmek gerekir?

• Senden iyi savci olur, biliyorsun dimi

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.