Şimdi Ara

Üniversite Öğrencisiyim Sorularınız Varsa Buyrun (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
7
Favori
1.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle burdaki insanlara bu denli yardımcı olduğunuz için teşekkürler. Keşke sizin gibi daha fazla kişi olsa... Sorularımı sorayım :)

1- Boğaziçinde okuduğunuz bölümün Boğaziçi Bilgisayar Mühendisliği bölümü ile temel farkları nelerdir? BOUN Bilgisayar Müh. mezun birisi ile aranızda ne fark var? Sizden ne bakımdan üstünler veya siz onlardan ne bakımdan üstünsünüz?

2- Mezun olduğunuzda iş sahanız bilgisayar mühendisleri gibi geniş mi? Genel olarak ne tür yerlerde çalışıyorsunuz? Ve ne iş yapıyorsunuz?

3-YGS-6'dan aldığını sanıyorum okuduğunuz bölümün? Taban sıralaması kaç acaba?

4- Bilgisayar mühendisliği okumak isteyen birisi için Bilkent, ODTÜ ve Boğaziçiyi kıyaslar mısınız? Boğaziçinin teknik üniversite olmamasından ötürü bir dezavantajı var mıdır bilgisayar mühendisliğinde?

5- Boğaziçinde okumak sizce ne demektir? Kısaca birkaç kelimeyle özetler misiniz?

Şimdiden teşekkür ederim :) İyi akşamlar :)

• İstanbul hoca kalitesi olarak Marmara'nın bir tık üstünde diyorlar hep ama Marmara'da çok kaliteli İstanbul 9/10 ise Marmara da 8.5/10 tur yani tekrar diyorum hukuk öğrencileri kolay kolay okula gidip derslere girmiyorlar. Etiket açısından da bu yüzden pek fark yok aralarında. En güzel şöyle anlatabilirim. İki tane arkadaşım ikisi de İstanbul'u kazanmıştı evlerine Marmara yakın diye Marmara'yı tercih ettiler. Marmara bu seneye kadar dönemlik sistemle ders veriyordu en büyük farkı buydu İstanbul ile onlar da bu sene senelik sisteme geçtiler, şuan aynı sistemde ders veriyorlar. Ama bana sorarsan ben İstanbul'u tavsiye ederim çünkü etkinlikler olsun vb. İstanbul Üniversitesi bu konularda daha önde ama Marmara Üniversitesi de siyasi olaylardan falan daha uzak bir okul. Malum İstanbul Üniversitesinde her gün bir olay oluyor. Dil konusunda İngilizce yeterli ve tabi ki avantaj sağlar hem staj anlamında hem de yabancı şirketlerde işe girme anlamında. 2. yabancı bir dili gerekli göreni görmedim İngilizcen çok iyi olsun yeter.

• sinavygs2014 S kullanıcısına yanıt
    Şöyle diyeyim iyi bir ilkokul dönemi geçirdim. Şehrin iyi bir okulunda okudum ve bu da sağlam bir temel oluşturdu. Lisede ise yine iyi bir lisede olmanın avantajı ile ne kadar ders çalışmaya meraklı olmasam da bazı şeylerin içinde oldum. Açık söyleyeyim video oyunları oynamayı çok severim eskiden beri. Lise sona kadar yazılılara son gün çalışmaktan başka pek bir şey yapmadım. Lise 3 sonunda bir tane YGS denemesi olmuştuk ve 80 net yapmıştım sınıftaki arkadaşlarım genel itibariyle 110-135 arası yapmıştı sınavdan. Ben de yazın oturup ilk başta trigonometriyi bitirdim ve daha sonra çalışabildiğim kadar diğer LYS mat konularına çalıştım. Yazın dershanede Türev ve İntegral anlatıldı, karekök yayınlarının 0 Türev, 0 İntegral kitaplarını almıştım onlarla bu iki konunun temelini oturttum ve YGS çalışmaya başladım benim çalışma mantığım şuydu genel olarak. Önce sayısal derslerden konu anlatımından konuyu çalışıyordum ve konu anlatımlı kitabın testlerini çözüyordum aradan 2-3 geçtikten sonra test kitabından çalıştığım konuların testlerini çözüyordum. Sözel dersler içinse yine aynı şekilde ama konu anlatımına daha çok yoğunlaşıyordum. Yaz bittiğinde girdiğim ilk denemede 110 net yapmıştım ve çalıştıkça netlerim kademeli olarak arttı artmadığı dönemlerde dahi çalışmaya devam ettim. YGS'de 1 Türkçe 0 Mat 4 Fen 20 Sosyal yanlışım vardı. Aslında sonuç sürpriz oldu çünkü sosyalden denemelerde 30-35 arası yapıyordum hep. LYS ye pek çalışmadım sınavım bana göre iyi geçtiği için sallamadım pek zaten LYS MF-4 sıralamam 16 k geldi. LYS mattan sonra 4 gün edebiyat çalışmıştım benim şansıma pek ayrıntı sorular sormamışlardı 45 doğru yapmıştım ve coğrafyadan da 20 doğru yapmıştım. Ama şunu gördüm özellikle yazın LYS konularından çalışabildiğin kadar çalışmalısın ve sene içinde de YGS ye 1.5 ay kalaya kadar ikisine birden çalışmalısın son 1.5 ay zaten yüklenirsin YGS. Özellikle sayısalla için söylüyorum bunu YGS den sonra LYS yetiştirmeye çalışmak deveye hendek atlatmaktan zor.

• Hocam ben de cerrahpasa tipa yatat gecis yapicam.1 sene baska bir okulda hazirlik okudum bilgiler baya koreldi.Sizce yazin biyo kimya calismalimuyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok hocam ya ne gerek var :D Tatiline bak sen. Sene boyu çalışmaktan iflahın sökülür. Cerrahpaşa Tıp hakkında sorun varsa yanıtlarım çünkü 2 tane Cerrahpaşadan arkadaşla aynı evde 4 ay kaldım.
  • denizcilik fakultesi hakkinda bilgin var mi? Okul hayati vs vs

• Gunluk ort ne kadar calisiyorlardi hicam?Ezber isini nasil hallediyordi?Okulda simavlar nasil oluyormus capaya gire ogrendigime gore kasmiyorlarmis sanirimki bana gire hos olur.
    Arkadaslariniz ing mi turkce miydi?Benim ikisinde tutuyirda myg ama daha karar karar veremedim.Ikisi arasinda nasil bir kiyas yaparsiniz hicam.Hangisi olmali ve neden?
    Arkadaslarin bos vakitleri oluyormuydu?Internluk sirasinda okul cok kasiyormu?Nobet isi nasilmis ogrenciye aciyirlar mi?
    Biraz fazla oldu kusura bakmayin

• Türkiyeyede önerebilceğin en iyi 5 hukuk fakültesi , koç ve gs saymazsak , vakıf veya devlet farketmez

• Tamamen benim kişisel görüşümü belirteceğim tüm hukuk fakültelerini bilmiyorum sonuçta nedir ne değildir.
    1.Ankara
    2.Bilkent
    3.İstanbul
    4.Marmara
    5.İstanbul Kültür Üniversitesi (Belki biraz garip gelebilir ama akademik kadro olarak fazla iyi hukuk alanında)
  • osurgan kullanıcısına yanıt
    Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği bu bölüm hakkında biraz bilgim var gitmek istediğin bu bölüm mü ?
  • Cerrahpaşa okunması en kolay Tıp Fakültesi diyor herkes nedeni ise baraj olmaması ve dönemlik okul olması yani seneden kalma gibi bir olay yok. Arkadaşlar Türkçede ben olsam ben de Türkçe okurdum zaten İngilizcenin müthiş bir katkısı olacağını sanmıyorum akademik kariyer düşünülmüyorsa. Emin ol bir de İngilizce ile uğraşmak istemezsin.Bizim arkadaşlar pek iyi örnekler değiller ikisi de 2 şer yıl kaldı tıpta nedeni hiç ders çalışmamaları. Bir tanesi iki yıl Çukurova Tıpta kaldı bu sene başında yatay geçiş yaptı burda ilk senede direk geçti sınırdan ama burda da pek çalışmadı. Bence adam gibi sınavdan 1 ay önce başlanıp düzenli bir şekilde ineklemeden rahat rahat çalışılsa rahat rahat bitirecekler okulu. İnternlük kısmını bilmiyorum ama hocaların bazılarına iyi bazılarına kötü diyorlar yani bazıları uyuz olup bırakabiliyormus 1-2 ay. Nöbet işini hiç bilmiyorum ama sanmam pek acıdıklarını ama sundan eminin okunması en rahat Tıp Cerrahpaşa.

• Cvbın için çok teşekkür ederim , bi sorum daha vardı zahmet olmassa
    Hukuk sıralamasında olan biri( mesela 7 k ) , tmde hukuk harici hangi üninin hangi bölümüne giderse çok iyi olur , sence ?

• quote:

Orijinalden alıntı: feren1907

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği bu bölüm hakkında biraz bilgim var gitmek istediğin bu bölüm mü ?

hayir hocam, o uzak yola cikmiyor..

Tesekkurler yinede

• Hocam Tarih bölümünüz nasıl bilginiz varsa lütfen beni bilgilendirir misiniz? Bilgilendirseniz buyuk ihtimal bana ilaç gibi gelicek.

Sözde TM ogrencisiyim ama hard sozelciyim. Bogazici Tarih gelme ihtimali var İnşAllah LYS'de bocalamazsam. TM'den edebiyat-cografyami ust duzey tutmayi basarirsam bir de az bi yaklasik 8-9 mat yaparsam normal bi siyasal da gelme ihtimali var hacettepe gibi vs. Sizce normal bi Siyasal mı? Boğazici Tarih mi?

Çocukluğumdan beri tarihi coğrafyayı vs. çok seviyorum ama geleceğimi iş imkanlarını vs. düşünmek zorundayım. Ama Boun Tarih'e de gidersem kendimi geliştireceğime inanıyorum.

• chefarcher C kullanıcısına yanıt
    Benim de cevabını merak ettigim sorular
    +1 diyorum

• davutpasa bilg. muh?

• Axis45 kullanıcısına yanıt
    Çok sevdiğim bir arkadaşım Tarih okuyor ama Boğaziçinde değil İstanbul Şehir Üniversitesinde oranın da Tarihi gayet iyidir. Arkadaşım gazetecilik düşünüyor ve gerçekten okumayı seven birisi aynı zamanda yazmayı da seven birisi. Eğer ki okumayı seviyorum, dil öğrenip kendimi geliştirir ve araştırma yapmaya da çok hevesliyim dersen ayrıca akademik kariyer de yapabilirim diyorsan Tarih okuması güzel bölümdür ama iş olanakları nedir bilemeyeceğim. Arkadaşım da akademik kariyer ve gazetecilik kovalıyor. Siyasalın devlet kadroları için sınavları var galiba -tam emin değilim- öyle bir avantajı olabilir.
  • Axis45 kullanıcısına yanıt
    Bölümle ilgili de şöyle bir yazı var okunmaya değer.
    bu bolum akademisyen kadrosuyla turkiye'nin en iyi bolumlerinden biri olmaya adaydir. 20 civari hocasi vardir bu 20'nin 9-10 tanesi harvard'dan digerleri de seckin universitelerden. hocalarin buyuk bir kismi osmanli ve bizans tarihi ile ilgileniyor. hoca kadrosu bogazici'nin diger hocalari tarafindan baya saygi gorur, en azindan benim gozlemledigim kadariyla.

bogazicindeki diger bolumlere kiyasla programi daha planli ve organize gibi duruyor. hocalarin bolumu daha iyi yapmak icin cabaladiklarini dusunuyorum. dersi vereyim gideyim kafasinda degiller.

bolum egitim acisindan en ciddi bolumlerden. yani burda lisans tamamlayan biri ozellikle osmanli tarihinde baya bir bilgili/donanimli cikiyor.

ayrica pek bilinmese de bir muzesi vardir guney kampus'te ben de gitmedigim icin icerigini bilemiyorum.

akademik olarak baya aktif bir bolum ayrica. sanirim ekonomi bolumu ile birlikte en cok konferans seminer vs duzenleyen bolum. hele bi ara her gun email geliyordu okuldan tarih seminerleri ile ilgili.

tum bu guzel ozelliklerin yaninda en kotu ozelligi ogrenci kalitesi. gelenlerin %90'i sozel secip bogazici turk dili edebiyatini kazanamayan tipler (sözelciler arasında edebiyat, çok çok kötü bir bölüm olmasına rağmen, daha popüler nedenini bilmiyorum). her jenerasyonda bir tane ciddi saglam ogrenci, 4-5 tane de iyi ogrenci olur, gerisi genelde tirttir. 80 kisilik tarih bolumu yaparsan bu sonuc dogal tabi, yök'e sevgiler burdan. bu yuzden cogu ders balya balya okuma ezberleyip sinavda yazmaktan ibaret. pek analitik zeka gerektirmiyor.
    ortalamalar da pek yuksek degil sanirim. tanidigim en yuksek gpa'li 3.4 falandi.

bir kac tip ogrencisi var:
    - olumune hirsli olup, "ben bati avrupa tarihini yeniden yazicam" diyebilecek ya da kendini ilber ortayli sanacak kadar salak ogrenciler. bunlar her ders ota boka soz alip saatlerce bakin benim boyle bildigim seyler var konusma yapar. hocalari da baya yaglarlar. hele tanidigim bir cocuk vardi her ders soz alip bos bos yorumlar yapiyordu sadece konusmus olmak icin (ayrice les gibi kokuyordu).
    - capcilar: hayalini kurup kazanamadigi bolumlere yamanip kendi bolumunden baya kopan tipler. bir de baska bolumlerden gelip cap yapanlar var, onlar ortalamalari baya yukseltiyor.
    - pek dersi dinlemeyen oylesine gelip gidenler

ayrica genelde ogrenciler bolumu cok sevip sahipleniyor, ben tarihciyim kafasina giriyorlar. hocalarina da hakli olarak baya hayranlar.

bolumden ornek vermek gerekirse: bu bolumden hıst 210 diye bir ders aldim tarihsel method ve arastirma dersiydi sanirim (ders artik kaldirilmis galiba). dersi iki hoca paylasarak veriyordu. dersin iki sinavi bir de paper'i var. buraya kadar her sey guzel. fakat dersin ilk 7 haftasi tamamen geyik yaparak gecti. hoca anilarini anlatti, milletle siz nerelisiniz aa ben orayi cok severim tadinda muhabbetler yapti (abartmiyorum). paper'in da konusu ailenizden uc kisi bulum onlarla sizin hayatiniz nasil diye roportaj yapmak. aynen bu. ılkokul'da odev verilir ya babaniz isini anlatin diye, ayni o kivamda bir paper. dersin ikinci kismi daha analitik ve bir amaca hizmet ediyordu. tarih yaziminda nelere dikkat edilmeli tarzindaydi. fakat derslerin cogu yine suna boyle desek nasil olur, transgender ucuncu cinsiyet mi degil mi muhabbetleriyle gecti. bu ders bogazici universitesi ikinci sinif dersi, siz ulkedeki universite kalitesini hayal edin artik.

bolumun diger dersleri inanilmaz kazik olabiliyor bu arada. hist 105 ve hist 106 dersleri var, cogu sosyal bilim bolumleri ve muhendislikler alabiliyor. dersin iki dönemde olabildiğince kapsayıcı bir dünya tarihi anlatmaya çalışıyor. tüm bilgisi osmanlı ve biraz avrupa olan her türk için büyük nimet. bu dersin gayet guzel discussion session'lari var, her ders farkli hoca gelip kendi uzmanlik alanini anlatiyor. sinavlarda da curve 30-40 falan cikiyor genelde.

bolumun 4. sinif dersleri de bir hayli zor ve guzel olabiliyor. tarih yazimindan erken modern islam tarihine kadar bir cok guzel ders var. bu dersler hakikaten kafa calistirmak gerektirir yaslar buyudugu icin hocalar daha cok sey talep eder. disaridan alacaklara tavsiye edilir.

• Hocam siyaset bilimi hakkında bilginiz var mı hukukla siyaset arasındayım.siyaset odtü ya da ankara.

• chefarcher C kullanıcısına yanıt
    1- Bilgisayar Mühendisleri genel olarak matematik odaklı programlama ve yazılım dersleri alırlar ve bu alanlarda bir ybs mezununa göre daha donanımlı olarak üniversiteden mezun olurlar.( Sadece derslerle ilgili olarak söylüyorum yoksa kendin gayret ederek yazılım ve programlamada 2 bölümde de ilerleyebilirsin) YBS mezunları ise iş hayatında yönetimle ilgili dersler aldıkları için yönetici adayı olarak ön plana çıkarlar. Üstünlük gibi bir durum söz konusu değil aslında alanlar biraz farklı bölümlerin temel özelliklerine bakıldığında.
    2- Mezunlar nerde çalışıyor hangi alanlarda çalışıyor görmek içinhttp://www.mis.boun.edu.tr/mezunlar
    3- YGS-6 ile alıyor. Taban sıralaması 14.400 en son sene
    4- Bilkent ve ODTÜ'den daha iyi mühendisler çıktığını düşünüyorum çünkü Boğaziçi kendine teknik yönetici adayları yetiştirmeyi misyon edinmiş bir okul mühendislik alanlarında. Ama bu 3 okuldan da mezun olup adamakıllı da bir okul hayatı geçirdiysen eğer işsiz kalma gibi bir durumun zaten söz konusu bile değil. Ancak kesinlikle Boğaziçinin değişim programlarındaki bağlantıları ve İngilizce eğitimi diğer okullardan daha iyidir. Bilkent de Odtü de gerçekten iyi okullar hangisini tercih edersen et pişman olmazsın. Ama ben sosal ortam açısından Boğaziçini diğer okullardan önde görüyorum.
    5- Bu garip bir soru olmuş :) Sana şu linki atayımhttp://www.sabah.com.tr/yazarlar/uluc/2011/11/18/bogazicinde-okumak

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.