Öncelikle herkes için hayırlısı olsun arkadaşlar. 2 Yıllık odyometri düşünüyorum puanlara bakınca gayet makul ama sürekli """güncel tyt puanlarının""" yükseleceğini söylüyorlar olabilir mi? Ayrıca; ""GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ"" veya ""BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ"" hakkında bilgisi olan veya okuyan varsa beni de bilgilendirin lütfen.
Kesinlikle Biruni üniversitesini tercih etmelisin seçtiğin bölüm sağlık bölümü ve alanında en yetkin sağlık üniversitelerinin başında Biruni geliyor. Hem ücretsiz dgs kursuyla Biruni de 4 yıllığa çevirmek daha kolay. Ben Biruni Üniversitesinde okuyorum ve gerçekten eğitim kalitesinden çok memnunum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Türkiye’deki belli başlı üniversiteler, dünya çapındaki listelere girmeye devam ediyor. Tam olarak, 10 Dünya sıralamasının 6’sında yer alan 17 tane üniversite var. ODTÜ Enformatik Enstitüsü‘nün (URAP – University Ranking by Academic Performance) hazırladığı rapora göre, 10 sıralamanın 10’unda da yer alan üniversiteler sırayla şu şekilde sıralandı: Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi. Türk üniversitelerinin yer aldığı 10 sıralama kurumu; Webometrics, SCIMago, US News and World Report, QS, THE, Leiden (CWTS), CWUR, RUR, ARWU ve ODTÜ Enformatik Enstitüsü URAP Laboratuvarı’dır.
Bu listenin yanısıra URAP tarafından hazırlanmış olan raporda ise, Türkiye’deki üniversitelerin 41 alan sıralaması arasından 25 tanesinde geçen yıl yer aldığı belirtiliyor. Bu yılda ise, açıklanmış olan 61 alanın 29 tanesinde tam 41 Türk üniversitesi yerini alıyor. Türkiye’de bulunan üniversitelerin URAP tarafından hazırlanmış sıralamasında, dünyada en fazla Türk üniversitesinin başarılı olduğu alanların başlıcaları, tıp ve mühendislik alanları olup, tıp alanı sıralamasında Türkiye’den 27 üniversite, mühendislik alanında ise sıralamaya 25 üniversite girdi. https://trendun.com/dunya-universite-siralamasi-turkiye-2018-guncel-listesi/