Şimdi Ara

Üniversite seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kısaca kendimden bahsedip aklıma takılanlara geçmek istiyorum.

Düz lisedeydim, 2. sınıfta 2 kez kaldım ve atıldım. Meslek açık liseye geçtim, bu yıl son senem alttan 7 dersim var ve mezun olacağım.
    Dershanaeye yazıldım. 3 yıl açık lisenin verdiği eksiklikle haliyle her soruyu göremiyorum ama öğrendiğim konunun temel testlerini çözebiliyorum.
    Denemelerde ve bu yıl ki TEOG sınavında barajı geçiyorum ama öyle ahım şahımlı bir geçiş değil bu(187-211).
    Zaten Türkçe de iyi değilim tek bu dersten dolayı şutlandım :)

Artık eğitime önem veriyorum. Eğitimimin ne kadar önemli olduğunun farkındayım. 2 yıl kadar Eminönü taraflarında çalıştım.

Az önce uyandığımda kendi kendime şöyle dedim: "Bu yıl kazanırım 250-300 herhalde en fazla (okulda 50 puan veriyor), Marmara, YTÜ Bilg. Öğretmenliği tutuyor, oralara giderim. Ya da bu yıl konuları tamamiyle öğrenirim yapabildiğimin en iyisini yapmaya çalışırım, önümüzde ki yıl dershaneler yok ama part-time bir işe girerek sadece test çözerim. En kral yere girerim hayatımı kurtarmış olurum."

İkinci yıl hazırlanma görüşü kafama daha çok yattı ama şöyle bir soru işaretiyle daha karşılaşıyorum:
    "Zaten lise 6 yılda bitmiş olacak ve ben 1 yıl daha kaybedersem benim için büyük kayıp olur, bir an önce üniversiteye gidip hayallerimi gerçekleştirmeye çabalamam gerek. Hal böyle olursa benden 3 yaş küçüklerle birlikte okuycağım."

İşte bu tip şeyler beni sürekli düşündürüyor. Kendinizi benim yerime daha iyi oturtabilmeniz için bu kadar açıklamalı ve uzun yazdım.
    Çünkü bu önemli bir şey. Düşüncelerinizde benim için önemli, farklı tecübeleri ve fikirlerinizi merak ediyorum.

Bu kadar yazıyı okuyup zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
    Saygılarımla.

• Buraya uzun uzun yazacaktım ama daha hayalimi tamamen gerçekleştirmeden yazmak istemiyorum. o yüzden sana pm den ulaşacağım. kısaca forumdaşlara ve sana şunu söyleyeceğim:

Hiç kimse ne hayata nede bir yere geç kalmıyor, hayatın bir yere gittiği de yok. Hayat sensin, kendi hayatının kahramanısın. sen senin istediğin şekilde yaşamaya çalış başkalarının istediği şekilde değil. Gerekirse 2 yıl hazırlan ama olmak istediğin yere doğru yürü rüzgarın seni savurduğu yere değil. Tek ihtiyacın olan şey bir hedefinin-amacının olması.

Ahmet Şerif izgorenin bir kitabından küçük bir alıntı yapmak istiyorum: "hayatta bulunduğumuz konumu; yaptıklarımızdan daha çok yapmamız gerektiği halde, yapmadıklarımızla belirleriz"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZQ -- 14 Aralık 2014; 4:15:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Dürüst olalım... İyi üniversite hangisi?"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okuryazarcizer -- 19 Aralık 2014; 22:20:43 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MESLEK SEÇİMİ YAPAMIYORUM
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.