Şimdi Ara

Üniversite sınavı -> Bunalım -> Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
2.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba öncelikle bu konuda hayatımın nasıl bir sınav yüzünden çıkılamaz hale geldiğini anlatacağım.Dalga geçecekler hiç okumasınlar ve çıksınlar.Konuyu nereye açacağımı bilemedim.Derdimi anlatacak doğru dürüst bir arkadaşım olmadığı için sizlerle paylaşıyorum. Okuyan herkese teşekkür ederim okumayanların canı sağolsun.
    Babam memur yaşı ilerlemesine rağmen ben okuyayım diye emekli olmadı.Annem ev hanımı 6.7.8. sınıfta dershaneye gönderilmeme rağmen o zamanlar hiçbirşeyin farkında değilim ergenlikle derslere hiç bakmıyordum dershaneye gitmiyordum hep kaçıyordum bir kız vardı hep onunla ilgileniyordum o zamanlar çok iyidi.Sınav geldi ve ben hiçbirşey yapamayıp düz liseye gittim babamında 3 yıllık emeğini boşa çıkarmıştım tabi hala laylaylom takılıyordum. Okulu beğenmedim meslek lisesine geçiş yaptım ve lanet ediyorum geçtiğime hiçbirşey öğrenemedim. Tabi lisede umurumda değil bitsin diye bakıyorum makina bölümü seçtim ağırdı atölye dersleri falan çok yoruyordu ben hala ortaokulda tanıştığım kızla konuşuyorum tabi.11.sınıfta ilişkimiz bitti ve kız olaylarını bıraktım derslere mi başladım hayır tabikide hala akıllanmadım. 12.sınıfta staj dolayısıyla çok yoruluyordum ve eve gelip hemen yatıp uyuyordum üniversiteye hiç hazırlanmıyordum.Zaten meslek lisesinde aldığım eğitim neydi ki . Babamda benden iyi biryer kazanmamı bekliyordu. Sınav zamanı geldi ygs den tüm puanların ortalaması bi 240 yapmıştım. Sonuçlar açıklandı lys ye girebilirdim. Babam çok sevinmişti bu puanda bile. Ben tabi yine hiç çalışmadan lysyede girdim. Ama birşey bilmiyordum ki yapayım bundanda ortalama bi sonuçla çıktım. Ben bile inanıyordum artık üniversiteye yerleşeceğime. Tercih zamanları geldi yazdım bir kaç tane bölüm olsun üniversite olsun diye. Tercih sonuçları açıklandığı akşam bayram arefesiydi sanırım hatırlamıyorum tatile gitmek üzere otobüsteydim ve birden tercihlerin açıklandığını facebooktan öğrendim.Heyecanla girdim siteye ve yerleşmiştim biryere İstanbul'du hemde.Fotoğrafçılık. Neden bu bölümü yazdığımı bende bilmiyordum.Aradım evi anneme söyledim İstanbulu kazanmışım diye annem çok sevindi. Babama nasıl söyleyecektim ? Babam aldı telefonu İstanbul fotoğrafçılık dedim hiçbirşey demedi. Ne kötü ne iyi bir söz. 5 gün tatilim zehir oldu kafamda hep bu konu vardı. İstanbula döndüğümde babam ne istersen onu yap istersen git sana kalmış dedi.Bende 2 senelik fotoğrafçılık bölümüne gitmeme kararı aldım. Neyse okullar başladı bende babama dershaneye gitmek istediğimi söyledim ve bir dershaneye yazdırdı beni.Babama söz verdim ve ders hariç hiçbirşeye takılmamaya başladım. Ehliyetim vardı arada bir çıkar bir arkadaşımı alıp biryerde bir çay içer sonra geri gelirdim.Adam gibi oturup dertleşeceğim bir arkadaşımda yoktu ya. Sokaklarda boş boş vakit öldürmüyordum.İlk günler çok güzeldi dersleri anlıyordum Matematik ve Geometri dışında. Ailem bir dediğimi iki etmezdi. Cebimde para eksik olmaz sigaram eksik olmazdı. Bunun hakkını nasıl verecektim ? Yavaş yavaş 10-20 puan artmaya başladı puanlarım. 300 e kadar geldim. Ygs 5 te . Dershanede TM öğrencisiydim. Matematikten 5 net zor çıkarıyordum ve halada öyle. Şimdi Ygs sınavına 1 ay kaldı ve ben hala hiçbirşey yapamıyorum çok kötü bunalıma girdim derdimi anlatacak kimsem yok. Geçen gün babama anlatayım dedim tam konuya girecem baktım dedi dershaneden aradılar ne dediler dedim çok iyi gidiyor dersleri çok iyi dinliyor demişler. Dersleri dinliyordum evet hatta derslerden sonra kalıp testte çözüyorum dershanede 2 saat falan ama olmuyor artmıyor yükselmiyor ne yapacağım ben.

Okuyan yorumlayan herkese teşekkür ederim.

• Kafanda hayaller kur mesela sinavin cok iyi geciyor onun rahatligiyla yaz tatiline icin rahat bir sekilde giriyorsun sonra sonuclar aciklaniyor bakiyorsun istanbulda iyi bir universite kazaniyorsun o mutlulugu hayal et seni buyuk olcude motive edecektir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende son sınıfım sayısal ogrencisiyim bende benzer durumdayım artiramiyorum inan ama deniyorum

Sen benden cok yol katetmissin emeklerini bosa cikarmazsin sadece inan 60 puan artirmissin zaten bu yadırganacak bı sey degil

Artıracağını umuyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: FEELMYBULLETINSIDE

Bende son sınıfım sayısal ogrencisiyim bende benzer durumdayım artiramiyorum inan ama deniyorum

Sen benden cok yol katetmissin emeklerini bosa cikarmazsin sadece inan 60 puan artirmissin zaten bu yadırganacak bı sey degil

Puanını çok güzel artırmışsın bu da bir başarıdır en iyi olacaksın diye birşey yok bunu unutma. Ben de büyük hayallerle çalıştım 160 soruda 140 netlere falan çıkıyordum son haftalarda ama YGS'ye bi girdim 100 net çıktı çıkmadı... şimdi özel bir okulda okuyorum yüzde 70 bursluyum her türlü bir yerlere girersin sıkma canını
  • quote:

Orijinalden alıntı: KatilÖrdek

Kafanda hayaller kur mesela sinavin cok iyi geciyor onun rahatligiyla yaz tatiline icin rahat bir sekilde giriyorsun sonra sonuclar aciklaniyor bakiyorsun istanbulda iyi bir universite kazaniyorsun o mutlulugu hayal et seni buyuk olcude motive edecektir

Teşekkür ederim mesajınız için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FEELMYBULLETINSIDE

Bende son sınıfım sayısal ogrencisiyim bende benzer durumdayım artiramiyorum inan ama deniyorum

Umarım dostum inşallah öyle olur teşekkür ederim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: BuralarBenim

Puanını çok güzel artırmışsın bu da bir başarıdır en iyi olacaksın diye birşey yok bunu unutma. Ben de büyük hayallerle çalıştım 160 soruda 140 netlere falan çıkıyordum son haftalarda ama YGS'ye bi girdim 100 net çıktı çıkmadı... şimdi özel bir okulda okuyorum yüzde 70 bursluyum her türlü bir yerlere girersin sıkma canını

İnşallah girerim hocam biraz olsun rahatlattınız içimi teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende senle aynı durumdayım hatta tipatip aynı 6-7-8 de dershaneye gittim ama laf olsun torba dolsun diye sonuçta biyer kazanamadım meslek lisesine gittim. Yine çalışmadım ve lisenin kötü ve ağır yorucu bölümlerinden birine girdim öyle devam etti suan son sınıfım ancak kafama dank etti bende ne yapacağımı bilmiyorum aslında bu sene dershaneye giderdim ama staj olduğu icin gidemedim artık seneyi düşünüyorum bende.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zespıra

quote:

Alıntıları Göster
    Bende 370 - 380 yapıyorum . Şimdiye kadar hiç çalıştığım söylenemez Ama şükrettim doğrusu

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    kendinin böyle sürekli karamsar düşünmesine neden olursun böyle. günlerin kötü geçer sınava konsantre olamazsın. pozitif ol . herkes yapıyor bende yapabilirim demelisin. ve en önemliside bence dershane matematik hocanla görüşmelisin böyle böyle . sana ne diyim ; örneğin bi tanıdığım dershanede kalır çıkışta çözer denemesini yapamadıklarını hocalara anlattırırdı. bu böyle gelişir yani sende yap bence umarım artış olur . umarım istediğin yere girebilirsin.
    NOT: benimkisi sadece bir tavsiye :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Mercenary.

Bende senle aynı durumdayım hatta tipatip aynı 6-7-8 de dershaneye gittim ama laf olsun torba dolsun diye sonuçta biyer kazanamadım meslek lisesine gittim. Yine çalışmadım ve lisenin kötü ve ağır yorucu bölümlerinden birine girdim öyle devam etti suan son sınıfım ancak kafama dank etti bende ne yapacağımı bilmiyorum aslında bu sene dershaneye giderdim ama staj olduğu icin gidemedim artık seneyi düşünüyorum bende.

:D Dostum güldürdün valla. seneyede benim gibi artmıyor ne yapacam demezsen iyi valla

• quote:

quote:

Bende senle aynı durumdayım hatta tipatip aynı 6-7-8 de dershaneye gittim ama laf olsun torba dolsun diye sonuçta biyer kazanamadım meslek lisesine gittim. Yine çalışmadım ve lisenin kötü ve ağır yorucu bölümlerinden birine girdim öyle devam etti suan son sınıfım ancak kafama dank etti bende ne yapacağımı bilmiyorum aslında bu sene dershaneye giderdim ama staj olduğu icin gidemedim artık seneyi düşünüyorum bende.

:D Dostum güldürdün valla. seneyede benim gibi artmıyor ne yapacam demezsen iyi valla

Bakicaz artık hocam seneye söyle 300-350 yapsam yeter valla zaten mat geo desen yok berbat sozel isi götürmeye bakicam umarım bu sene iyi bir yerlere girersin sende

• quote:

quote:

quote:

Bakicaz artık hocam seneye söyle 300-350 yapsam yeter valla zaten mat geo desen yok berbat sozel isi götürmeye bakicam umarım bu sene iyi bir yerlere girersin sende

Alıntıları Göster
    1 sene çalışarak iyi şeyler olsaydı herkes tıp okur zaten birader ne bekliyorsun ki?

• Simdi bana kizan arkadaslar olucak belki ama 1.5 aydir ders harici matematik testi cozmuyorum. En kotu netimi ozdebirde 37 netle yaptim. Yani anlatmak istedigim gozunuzde buyuttugunuz kadar zor bir ders degil. Onyargisiz yaklasmaniz lazim.Eger 35 yapiyorum nasil 40 yaparim desen cok zor derdim ama 5 neti 20-25e cekmek cok zor degil. Oncelikle kolay bi kitap bul piyasadan ne oldugu onemli degil, bunun yanindada konu anlatimli kitabin olsun. Konu anlatimli kitaptan konuyu calis, cozumlu ornekleri Anlayarak coz. Bak coz, soruyu kagida yaz , bakmadan coz. Zamanla mantik oturucak. Sonra testlerden cozmeye basla. Matematik el aliskanligi oturucak bir yerden sonra . Ayrica her soruyu cozmek gibi birsey yok, bazi sorularda siklardan yararlan. Denediginde buldugun sorular olucak.

Bak dedigim gibi mat. 5 net ise temelde eksiklik var demek ve bunuda konu anlatimli kitaptan cozumlu ornek cozerek, dershanede hocadan rica edip onunla test cozerek alisirsin. Sorulari tanirsin. Internetten dinle demiyecegim zorlandiginda dersi birakip baska islere dalarsin.

Program su olsun, evde konu anlatinlidan calis , cozumlu orneklerden konuyu kavra , hocaya hocam beraber 1 test cozebilir miyiz ihtiyacim var de. Bunlardan sonrada kolay kitaptan kendin sorulari coz. 1 gunde 1 den fazla konu bitirmeye calisma ust uste biner kafan karisir .

Umarim yardimci olmusundur :)

• quote:

quote:

quote:

Aynen öyle hatayı başta yaptık biz :) Umarım dostum teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: ColdSauce

Simdi bana kizan arkadaslar olucak belki ama 1.5 aydir ders harici matematik testi cozmuyorum. En kotu netimi ozdebirde 37 netle yaptim. Yani anlatmak istedigim gozunuzde buyuttugunuz kadar zor bir ders degil. Onyargisiz yaklasmaniz lazim.Eger 35 yapiyorum nasil 40 yaparim desen cok zor derdim ama 5 neti 20-25e cekmek cok zor degil. Oncelikle kolay bi kitap bul piyasadan ne oldugu onemli degil, bunun yanindada konu anlatimli kitabin olsun. Konu anlatimli kitaptan konuyu calis, cozumlu ornekleri Anlayarak coz. Bak coz, soruyu kagida yaz , bakmadan coz. Zamanla mantik oturucak. Sonra testlerden cozmeye basla. Matematik el aliskanligi oturucak bir yerden sonra . Ayrica her soruyu cozmek gibi birsey yok, bazi sorularda siklardan yararlan. Denediginde buldugun sorular olucak.

Bak dedigim gibi mat. 5 net ise temelde eksiklik var demek ve bunuda konu anlatimli kitaptan cozumlu ornek cozerek, dershanede hocadan rica edip onunla test cozerek alisirsin. Sorulari tanirsin. Internetten dinle demiyecegim zorlandiginda dersi birakip baska islere dalarsin.

Program su olsun, evde konu anlatinlidan calis , cozumlu orneklerden konuyu kavra , hocaya hocam beraber 1 test cozebilir miyiz ihtiyacim var de. Bunlardan sonrada kolay kitaptan kendin sorulari coz. 1 gunde 1 den fazla konu bitirmeye calisma ust uste biner kafan karisir .

Dediklerinizi dikkate alacağım teşekkür ederim. Evet temelde eksiklik var bende artıramıyorum diye tam salıvericektim ipleri. Şöyle bir sorun var arkadaşıma anlattırıyorum matematiği iyi olan şunu sen çöz diyor mesela yanında çözüyorum ama sınavda öyle bakıyorum soruya. yanımda şuna şunu şöle mi yapıcam diyecek birilerini arar gibiyim.

• Astim hastasimisin

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ColdSauce

Simdi bana kizan arkadaslar olucak belki ama 1.5 aydir ders harici matematik testi cozmuyorum. En kotu netimi ozdebirde 37 netle yaptim. Yani anlatmak istedigim gozunuzde buyuttugunuz kadar zor bir ders degil. Onyargisiz yaklasmaniz lazim.Eger 35 yapiyorum nasil 40 yaparim desen cok zor derdim ama 5 neti 20-25e cekmek cok zor degil. Oncelikle kolay bi kitap bul piyasadan ne oldugu onemli degil, bunun yanindada konu anlatimli kitabin olsun. Konu anlatimli kitaptan konuyu calis, cozumlu ornekleri Anlayarak coz. Bak coz, soruyu kagida yaz , bakmadan coz. Zamanla mantik oturucak. Sonra testlerden cozmeye basla. Matematik el aliskanligi oturucak bir yerden sonra . Ayrica her soruyu cozmek gibi birsey yok, bazi sorularda siklardan yararlan. Denediginde buldugun sorular olucak.

Dediklerinizi dikkate alacağım teşekkür ederim. Evet temelde eksiklik var bende artıramıyorum diye tam salıvericektim ipleri. Şöyle bir sorun var arkadaşıma anlattırıyorum matematiği iyi olan şunu sen çöz diyor mesela yanında çözüyorum ama sınavda öyle bakıyorum soruya. yanımda şuna şunu şöle mi yapıcam diyecek birilerini arar gibiyim.

Alıntıları Göster
    tam okumadım ama genel konuşayım yaklaşık 1 ay var galiba ygs ye.ben lys netlerimi 1 ayda 14 15 lerden 26 27 lere çıkarabilmiştim.ygs yalan söylemeyeyim biraz şansım yaver gitti iyi geldi sonucum.ygs de temel çok önemli.matematikte net arttırmak istiyorsan bol bol problemlerden soru çöz.bir sorun olursa pm atabilirsin yardımcı olmaya çalışırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Behaviour

kendinin böyle sürekli karamsar düşünmesine neden olursun böyle. günlerin kötü geçer sınava konsantre olamazsın. pozitif ol . herkes yapıyor bende yapabilirim demelisin. ve en önemliside bence dershane matematik hocanla görüşmelisin böyle böyle . sana ne diyim ; örneğin bi tanıdığım dershanede kalır çıkışta çözer denemesini yapamadıklarını hocalara anlattırırdı. bu böyle gelişir yani sende yap bence umarım artış olur . umarım istediğin yere girebilirsin.
    NOT: benimkisi sadece bir tavsiye :)

Şu son 15 gündür hep kötü düşünüyorum valla artık derslerede konsantre olamıyorum mesajınız için teşekkür ederim umarım girebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alkolog

Astim hastasimisin

o nerden çıktı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.