Şimdi Ara

Üniversite ve yurt kayıtları hakkında.>

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konu hakkında tecrübeli olanlar üniversite ve yurt kayıt işleri kaç günde hallolur??

• Kayıt işi fazla sürmez.Sabah gidersiniz üniversitenin öğrenci işlerine kuyruk olur büyük ihtimal kuyruğa girer sıranızı beklersiniz(ama epey insan calısıodu sdü'de diğer ünilerde öyledir.fazla bekletmezler.).Sonra içeri girdiğinizde büyük ihtimal sıra alırsınız (bankadaki sistem) evraklarınızı verir kaydınızı yaptırır kimliğinizi alırsınız.
    Yurt eğer asil çıktıysa direk kaydınızı yaptırırsınız zaten,öyle pek sıra falan olmaz.Çooooook büyük sıralar olur o asiller için değil misafir kalmak isteyenlerdir.
  • Üniversite kaydı zaten birkaç dakikalık iş. Kayıt tarihleri 5-9 Eylül (5 ve 9 Eylül dahil) arasında. Her üniversitenin, her bölüm ya da fakülte için verdiği belli bir kayıt tarihi ve saati olur. Gerekli belgeleri toplayıp gidersin. Çok fazla sıra beklemezsin; ama erken gitmende yarar var tabii ki. Ayrıca, üniversiten üniversiteye değişse de, önkayıt yapman ve önce harç ücretini yatırman da gerekebilir.

"Yurt" derken, KYK'ya bağlı devlet yurtlarından mı bahsediyorsun? KYK başvuruları ağustosun ikinci yarısında, yerleştirme sonuçları açıklandıktan kısa bir süre sonra başlar. (Geçen yıl 13 Ağustos'ta yerleştirme sonuçları açıklanmıştı. 16-25 Ağustos arasında KYK başvuruları olmuştu.) Yurt sonuçları da ağustosun sonunda ya da eylülün başında açıklanır. Geçen yıl yanlış hatırlamıyorsam 30 Ağustos'ta açıklanmıştı. Eğer sana yurt ilk seferde asil olarak çıkarsa, gerekli belgeleri toplayıp yurdun öğrenci işlerine gideceksin ve kaydını yapacaksın. Kayıt için istenilen belgeler şurada listeli:www.kyk.gov.tr/kyk/html/yurt/genel_bilgi.php#ykkib . (O önceliklerden en az birine bile sahip olmadığın durumda bu yurtların ilk seferde asil olarak çıkması, yani hiç yedek listeye kalmadan çıkması tamamen şansına kalmış bir şey.) Bu kayıt tarihlerinin de bir son günü olur. Geçen yılki son kayıt tarihi net olarak aklımda değil; ancak 17 Eylül diye hatırlıyorum. Bir de yurtta kesin kalacaksan, depozitoyu önden yatırman gerekiyor. Ödemelerle ilgili bilgiler de yine demin verdiğim adreste yazılı.

KYK yurtları ilk seferde asil olarak çıkmazsa ve yedek listeye kalırsan... KYK misafirhanelerini düşünebilirsin. Yurt çıkana kadar ya da başının çaresine başka bir şekilde bakana (özel yurt aramak gibi) kadar kalabilirsin. Bunun prosedürlerini bilmiyorum ama. Bir de bildiğim kadarıyla günlük tarifeden hesaplanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 2 Ağustos 2011; 1:11:33 >

• sağol kardeşim bu ilk harcı kayıt sırasında mı ödüyoruz peki
  • quote:

Orijinalden alıntı: ygssıylelyssıyle

sağol kardeşim bu ilk harcı kayıt sırasında mı ödüyoruz peki

İlk harç ücretleri, eğer istenirse, kayıt döneminden evvel bankaya yatırılır. Kayıt için istenilen belgeler arasında bunun dekontu olabilir.

Olasılık içeren cümleler kullanıyorum. Çünkü her üniversitenin kayıt prosedürleri aynı değil malum. :) Ama benzerdir.
  • Anladım kardeşim sağolasın.
  • Bizim zamanımızda kayıt sırasında harcın dışında bizi tekrar bankaya gönderip(okul içinde seyyar vezne kurmuş iş bankası, )60 tl kırtasiye parası yatırın dediler.
    Ayrıca yurt misafirhaneleri 4 sene önce günlük 5 tl idi. Şimdi ne kadar bilmiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: veteransoldier

Bizim zamanımızda kayıt sırasında harcın dışında bizi tekrar bankaya gönderip(okul içinde seyyar vezne kurmuş iş bankası, )60 tl kırtasiye parası yatırın dediler.
    Ayrıca yurt misafirhaneleri 4 sene önce günlük 5 tl idi. Şimdi ne kadar bilmiyorum

Hangi üniversite?

Bizde de İş Bankası stand kurmuştu. Öğrencilere Maximum İş'te Üniversiteli kredi kartı başvurusu için form veriyorlardı. Bunu yapmak için de öğrencileri "Harçlarınız ve burslarınız bu hesaba yatırılacaktır. Almanızı öneririz." diyip kandırmışlardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: veteransoldier

Bizim zamanımızda kayıt sırasında harcın dışında bizi tekrar bankaya gönderip(okul içinde seyyar vezne kurmuş iş bankası, )60 tl kırtasiye parası yatırın dediler.

Hangi üniversite?

Bizde de İş Bankası stand kurmuştu. Öğrencilere Maximum İş'te Üniversiteli kredi kartı başvurusu için form veriyorlardı. Bunu yapmak için de öğrencileri "Harçlarınız ve burslarınız bu hesaba yatırılacaktır. Almanızı öneririz." diyip kandırmışlardı.

Ahi evran

Aynen hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.