Şimdi Ara

Üniversitede araba? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
218
Cevap
3
Favori
27.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Üniversitede araba?

(En Son Oy Tarihi: 14.8.2020)
Giriş
  • ne kadar zengin insan varmış ya... bizim niye arabamız yok :S millet üniversiteye giderken araba kullanıyor ya daha ne olsun ? bazıları üniversite okuyamaz harç parası bulamaz yurt parası bulamaz bazılarıda altına araba alır onunla övünür hayat böyle lanet adaletsiz birşey işte lanet olsun
  • Üniversitedeyim ve üniversitenin servislerine talibim. Hem ücretsiz hem de istediğim saat servis bulabiliyorum. Okul ev arası 30 km olunca araba biraz lüks oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Real-Gamer

ne kadar zengin insan varmış ya... bizim niye arabamız yok :S millet üniversiteye giderken araba kullanıyor ya daha ne olsun ? bazıları üniversite okuyamaz harç parası bulamaz yurt parası bulamaz bazılarıda altına araba alır onunla övünür hayat böyle lanet adaletsiz birşey işte lanet olsun

Nazar etme ne olur çalış senin de olur diyeceğim ama herkes baba parasıyla almış. Babana diyorum o zaman bu lafı.

• Allaha şükür.
     Üniversitede araba?
  • DH zengin lan
  • quote:

Orijinalden alıntı: EdaisY

320 puan falan alırsın, Başkente yarı burslu girersin dediler 2 sene önce. Arabanı da alırız gider gelirsin dediler.

380 üzerindendi puan, 378 aldım. HAla okula trenle gidiyorum her gün trene 40 dk yürüyorum.

Teşekkürler..

Sonda ki teşekkürler kopardı, yarışma programına katılmışlar gibi
  • Uygurca

Parası olan konuşur.... nerde adalet nerde herşey senin dediğin gibi olsaydı... herkez zengin olurdu be adam senden olacak öğretmenin senin eğitim vereceğin öğrencileri düşünemiyorum insan bu kadar düşüncesiz bu kadar yargısız olamaz gerçi ben burada boş konuşuyorum dediğim gibi paran varsa konuş yoksa hiç yazma...... ha Fizik Öğretmeni açığı ülkede pek yok şimdi gülmeye başladım sana en son atamalarda fizik öğretmeni pek alınmıyordu halin harap olursa polislik olmazsa dershaneler oda olmazsa boş boş gezicen evlat heheeheh ozaman görürüm ben seni çalış seninde olsun lafını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real-Gamer -- 26 Haziran 2010; 1:36:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: L.J

3 yıl kadar para biriktirmem sonucu kendi arabamı aldım üniversitede.
    Biraz Knight Online, biraz harçlıktan bankaya para yatırma, biraz valide katkısı ile hayalimi gerçekleştirdim:)
    Baba parası yemiyorum, babam mefta

Mazda Lantis 1.8
     Üniversitede araba?

edit: Maşallah diyin

Knighttan kac para kazandın sorması ayıp oha.gif

• Nerdee! Otobüs, metrobüs sürünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Crowley -- 26 Haziran 2010; 1:35:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EdaisY

320 puan falan alırsın, Başkente yarı burslu girersin dediler 2 sene önce. Arabanı da alırız gider gelirsin dediler.

380 üzerindendi puan, 378 aldım. HAla okula trenle gidiyorum her gün trene 40 dk yürüyorum.

Teşekkürler..

• quote:

Uygurca

Parası olan konuşur.... nerde adalet nerde herşey senin dediğin gibi olsaydı... herkez zengin olurdu be adam senden olacak öğretmenin senin eğitim vereceğin öğrencileri düşünemiyorum insan bu kadar düşüncesiz bu kadar yargısız olamaz gerçi ben burada boş konuşuyorum dediğim gibi paran varsa konuş yoksa hiç yazma......

Sana katılıyorum ve hak veriyorum ancak yanlış bir üslupla yaklaşıyorsun, bu nedenle çıkacak bir tartışmada haksız duruma düşeceksin muhtemelen.

• araba mı?araba ne gezer la üniversitede
  • quote:

Uygurca

Parası olan konuşur.... nerde adalet nerde herşey senin dediğin gibi olsaydı... herkez zengin olurdu be adam senden olacak öğretmenin senin eğitim vereceğin öğrencileri düşünemiyorum insan bu kadar düşüncesiz bu kadar yargısız olamaz gerçi ben burada boş konuşuyorum dediğim gibi paran varsa konuş yoksa hiç yazma...... ha Fizik Öğretmeni açığı ülkede pek yok şimdi gülmeye başladım sana en son atamalarda fizik öğretmeni pek alınmıyordu halin harap olursa polislik olmazsa dershaneler oda olmazsa boş boş gezicen evlat heheeheh ozaman görürüm ben seni çalış seninde olsun lafını

Dunyadaki adaleti biz Olusturmadik para varsa bu bizm sucumuz degil

• Çok farklı durumlar var kimisi akşama ne yiyeceğini düşünürken diğeri son model arabayla okula geliyor.
  • quote:

Uygurca

Parası olan konuşur.... nerde adalet nerde herşey senin dediğin gibi olsaydı... herkez zengin olurdu be adam senden olacak öğretmenin senin eğitim vereceğin öğrencileri düşünemiyorum insan bu kadar düşüncesiz bu kadar yargısız olamaz gerçi ben burada boş konuşuyorum dediğim gibi paran varsa konuş yoksa hiç yazma......

Anlıyorum öfkelisin ama seni daha da öfkelendirecek bir şey demedim aslında. Babamı anlatayım sana: Babam çok eğitimli biri değil çünkü ailesinin maddi sorunları varmış ve okulu bir şekilde terk etmek zorunda kalmış. Küçük yaşlardan beri sürekli çalışmış. Üç kardeş orada burada çalışıp dört yıllık birikimleriyle şirket kurmuşlar. İşleri yaver gitmiş ve bol bol kazanmışlar. Bazen de bol bol kaybetmişler. Bir şekilde bugünkü duruma gelmiş. Babam da isyan edebilirdi neden zengin doğmadım diye. Ama onun yerine çalışmayı tercih etmiş. Onun sefasını ben çekiyorum. Ve bu benim seçtiğim bir şey değil.

Ayrıca bu ülkede kimse haklıyla zengin olamaz çok büyük bir önyargı. Bence bu tembel ve girişimcilikten anlamayan insanların ucuz bahanesi. Çevremde tonlarca örnek var çünkü. Maddi durumu ortalama olan bir arkadaş üniversitede okurken özel ders verip birikim yaptı ve o birikimlerle temizlik malzemesi işine girdi. Üniversite civarındaki tüm cafelere malzeme satıp ev aldı bu yaşta. Bu kişi yapabiliyorsa demek ki çalışan, çabalayan herkes yapabilir. Ayrıca öğretmenliğime laf attın. Umarım iyi öğretmen olurum da topluma dert olmam.

• dayım kullanmadığı arabasını vermişti okula gidip geleyim diye yararından çok zararı oldu yanıma gelenlerin çoğu araba için geliyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uygurca

quote:

Uygurca

Anlıyorum öfkelisin ama seni daha da öfkelendirecek bir şey demedim aslında. Babamı anlatayım sana: Babam çok eğitimli biri değil çünkü ailesinin maddi sorunları varmış ve okulu bir şekilde terk etmek zorunda kalmış. Küçük yaşlardan beri sürekli çalışmış. Üç kardeş orada burada çalışıp dört yıllık birikimleriyle şirket kurmuşlar. İşleri yaver gitmiş ve bol bol kazanmışlar. Bazen de bol bol kaybetmişler. Bir şekilde bugünkü duruma gelmiş. Babam da isyan edebilirdi neden zengin doğmadım diye. Ama onun yerine çalışmayı tercih etmiş. Onun sefasını ben çekiyorum. Ve bu benim seçtiğim bir şey değil.

Ayrıca bu ülkede kimse haklıyla zengin olamaz çok büyük bir önyargı. Bence bu tembel ve girişimcilikten anlamayan insanların ucuz bahanesi. Çevremde tonlarca örnek var çünkü. Maddi durumu ortalama olan bir arkadaş üniversitede okurken özel ders verip birikim yaptı ve o birikimlerle temizlik malzemesi işine girdi. Üniversite civarındaki tüm cafelere malzeme satıp ev aldı bu yaşta. Bu kişi yapabiliyorsa demek ki çalışan, çabalayan herkes yapabilir. Ayrıca öğretmenliğime laf attın. Umarım iyi öğretmen olurum da topluma dert olmam.

Katiliyorum benim babamin hikayeside hemen hemen boyle

• Uygurca

her yokuşun bir inişi vardır :)

Fizik Öğretmenliği atamalarına bi bak istersen ? kaç tane adam alıyorlar + Ülkede kaç tane Fizik öğretmeni mezunu var + bu sene Lisans dan kpss ye giren sayısı 800 bin ve üsü + alınacak öğretmen sayısı sadece 35 bin hadi olsun 40 bin sen bunların arasına girebilecekmisin ? hayır

Dershanede çalışma imkanın var ama en az 1-2 yıl tecrübe istiyorlar
    Polisliğe başvuracaksın oda şansına çıkarsa 800 binin rahat 300 bini başvurur o polisliğe tabi :D

hahahahahahahaha puhahahahah

Koçum benim söz ederken cümle kurarken böyle saçmalarken hayata böyle yukarlardan bakarken bunlarada bak emi geleceğin var sen aileni kurabilecekmisin ? hadi dershanede çalıştın diyek yada orada burada bir yerde alacağın maaş olacak 1000 tl en fazla orada burada çalışarak sonra onu kirayamı vericen ? evlenecekmisin ? yoksa araba alıp burada havamı atacaksın

yerlerdeyim bi git ya sen daha adam olaman evlat kusura bakma sözlerini kullanırken cümleleri kurarken düşüncelerini kurarken bunlara dikkat söylediklerime karşı bir cümlen olamaz zaten bunları düşünmedende cevab verdiğin için sen daha hiç birşey bilmiyorsun...

Target down I say again TARGET DOWN !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real-Gamer -- 26 Haziran 2010; 1:52:42 >

• Forumdan bir örnek vereyim isterseniz. Deşifre etmiş gibi olacağım ama zaten kendinin yazdıklarıydı: löpçük diye bir üye var forumda. Hatta bu konuya mesaj attı. Bu kişi İstanbul Üniversitesi'nde İngilizce Öğretmenliği okuyor. Kendisi kararlı ve girişimci biri. Öyle ki özel derslerden çok iyi kazanıyor. Öyle ki bir ara 45 bin tl'lik stüdyo daire alacaktı kazandıklarıyla. Bu kararlılıkta ve girişimcilikte biri eminim ki o evleri hatta daha iyileri alacaktır. Bu kişinin şöyle bir sözü vardı: "Sınıfımda herkes yatıyor ve 500 tl maaşa mahkum olacaklar. Oysa ben onların aldıklarını saate alacağım." Yani burada girişimciliğini vurguluyordu haklı olarak.

Şimdi siz bu kişiyi gözlemleyerek hala zenginlere önyargılı bakabilir misiniz? O kadar çok örnek var ki daha... Kısaca çalışan kazanıyor ve zengin oluyor arkadaş. Olayın özeti bundan ibaret. Umarım löpçük kızmaz :)

• Tartışmayın lüften
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.