Şimdi Ara

Üniversitede araba? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
218
Cevap
3
Favori
27.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki

Üniversitede araba?

(En Son Oy Tarihi: 14.8.2020)
Giriş
  • üniversite var. araba var idi babamla ortak kullanıyorduk. genelde ben binerdim pek işi olmaazdı fakat geçen gün kısmetsizliğimdir arıza çıkardı ve kendi cebimden kenarda biriktirdiğim 400 tl paramı yedi. o gün tevbe ettim binmeyeceğime.

demek istediğim araba hoş güzel birşey ama öğrenci adam için biraz gereksiz. kullanırken güzel hoş ama bakımını yaptırrken yada arızasını yaptırırken yüksek maliyetler çıkıyor. araba en uygun çalışana öğrenci adama pek yaramıyor. yazık günah okadar para biriktirdim. işe felan girmiştim kazandıklarımı kenara attım. ama kıçı boklu bir arıza yüzünden bütün paramı ona yatırdım.
  •  Üniversitede araba?

allaha şükür ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dj.0kaN-dt.MR3 -- 26 Haziran 2010; 12:07:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uygurca

Forumdan bir örnek vereyim isterseniz. Deşifre etmiş gibi olacağım ama zaten kendinin yazdıklarıydı: löpçük diye bir üye var forumda. Hatta bu konuya mesaj attı. Bu kişi İstanbul Üniversitesi'nde İngilizce Öğretmenliği okuyor. Kendisi kararlı ve girişimci biri. Öyle ki özel derslerden çok iyi kazanıyor. Öyle ki bir ara 45 bin tl'lik stüdyo daire alacaktı kazandıklarıyla. Bu kararlılıkta ve girişimcilikte biri eminim ki o evleri hatta daha iyileri alacaktır. Bu kişinin şöyle bir sözü vardı: "Sınıfımda herkes yatıyor ve 500 tl maaşa mahkum olacaklar. Oysa ben onların aldıklarını saate alacağım." Yani burada girişimciliğini vurguluyordu haklı olarak.

Şimdi siz bu kişiyi gözlemleyerek hala zenginlere önyargılı bakabilir misiniz? O kadar çok örnek var ki daha... Kısaca çalışan kazanıyor ve zengin oluyor arkadaş. Olayın özeti bundan ibaret. Umarım löpçük kızmaz :)

kızmadım dostum, kötü bir örnek vermemişsin sonuçta :)

ama tamamen kişisel görüşümü belirtmek isterim, öğrenciyken eğer gelecek hayatınız biraz sağlam değilse, gezmek için araba almak bana mantıklı gelmiyor. ben bazen sabah 8'de evden çıkıyorum, akşam 9'da eve geliyorum. bu sürede 4-5 saatim otobüslerde geçiyor. alabilecek durumum varken yine de almıyorum. babam alacak olsa, (ki kendi arabası var onu da istemek prensibim değil) parasını bir kenara koy ileride lazım olduğunda isterim derim. tabi bu tamamen herkesin kendi zevki ve önceliği, buna hiç kimse laf söyleyemez. arabası olanlara kazasız belasız sürüşler diliyorum :)

• Ünv'deyim 2007model 5.20d var..Şimdi burda çok diyenler olmuştur Zengin P. falan diye ama 1 kuruşunu bile haram kazanmadığımız için içim gayet rahat çok şükür
  • O 61 arkadaşın gözlerinden öpüyorum
  • arabam yok :( part time bi is bulup taksitle motor almayi düsünüyorum..
  • Üniversiteye bu yıl giricem hayırlısıyla da arabaya gerek yok bi ev tutsunlar bana kiralık yeter.

Asıl soru su; Araban yoksa kız düşürmen zor mu üniversitede ? Kızı bi arabayla evine bırakmak var bi de otobüsle :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakaniko

quote:

Orijinalden alıntı: L.J

3 yıl kadar para biriktirmem sonucu kendi arabamı aldım üniversitede.
    Biraz Knight Online, biraz harçlıktan bankaya para yatırma, biraz valide katkısı ile hayalimi gerçekleştirdim:)
    Baba parası yemiyorum, babam mefta

Mazda Lantis 1.8
     Üniversitede araba?

edit: Maşallah diyin

hocam araçtan memnunmusunuz? Çok hoşuma gidiyor bu araç. Camlarda çıta olmaması falan ayrı bir hava katıyor. Birde 1.8 olması yakıtı nasıl etkiliyor ve performansı nasıl?

Yakıt sarfiyatından memnunum. Şehir içi 100km 10-12lt arası yakıyor tüpte. Hacmin görece büyük olması uzun yolda daha yüksek hızda daha az yakmamı sağlıyor ayrıca.

Performansına diyecek zaten bir şeyim yok, kısa dişli oranlı şanzıman ve bir benzinliye göre harika bir tork bandı.

Sağ ön amortisörüm bitik bu aralar değişmem lazım o yüzden çok konforlu değil arabam bugünlerde.

Evladiyelik olan parçaları pahalı ayrıca. Yani değişmesi beklenmeyen bir parça bozulup değişeceğinde normalin 2 katı fiyat çıkıyor, ama periyodik değişen parçaları oldukça ucuz.

Yere fazla yakın, dikkatli kullanmazsan altını sürtüyorsun boyuna.

Tavan basık olduğundan arka tarafa boylu poslu birisi oturunca sıkıntı çıkıyor, inmesi binmesi zor bi araba fazla yakın yere, yatarak kullanıyorum ben.

Donanımı bence gayet güzel, 4 cam oto, elekt. ayna, hid. direksiyon, abs, 2 airbag. Bu fiyata daha donanımlısı zor alınırdı.

• Arabam yok ama çalışıp aldığım bir motosikletim var.Cebime 100 milyar koysalar yinede araba almayı düşünmem.Motosikletin zevki bambaşka..Çoğu zaman tüm stresini atmanızı sağlıyor.Yakıt olayını kafaya takmayada gerek kalmıyor 45 liralık benzin koyuyorsunuz 400 küsür km gidiyor.Trafik problemi yok ışıklarda kuyrukta beklemek yok park problemi yok daha ne olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~VeNoM~ -- 26 Haziran 2010; 13:37:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknofobi

sağolsunlar üniversite 3. sınıfa geçince 1998 model alfa romeo 156 1.6 t.spark aldılar kırmızı renk arabama aşıktım ve tam bir alfa romeo hayranıyım fakat araç modelini epey eski olmasından dolayı 2 ay kadar once 2006 siyah renk 1.6 opel astra h hb satın aldılar bana fakat alfadan inip astra ya binince çok boş geldi araç bana şu an aracımı satılığa çıkarttım 1-2 güne sanırım satılcak ve inşallah yine güzel kırmızı veyahut siyah renk deri koltuklu 2004 model üstü alfa romeo 156 ya bineceğim

İlk sahip olduğum kırmızı alfa romeom :

Üniversitede araba?

buda şu an bindiğim fakt 1-2 güne satıcağım 2006 opel astramın satılık ilanı araç resimleri orada mevcuttur.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-astra-camtavan-brc-lpg-aksesuarli-mukemmel-asta/detay

umarım allah kersin gönlüne göre verir ...

hocam bu astra boşmu

• üniversitede araba iyidir bir o kadar da anlamsızdır, üniversitenin güzelliği arkadaş ortamı muhabbettir, arabada tek başına git gel pek de güzel birşey değil, ama bir yerlere gidildiğinde falan toplu taşımanın zor olduğu yerlerde arkadaşlarla falan faydalı olur, bu yüzden bence en güzeli anlayışlı bir ailenin arabasını gerektiğinde kullanmak, üniversitede şahsına ait bir araba açok da zengin değilsen çok fazla maliyet demek
  • Üniversitede araba biraz lükse kaçıyor ya.
  • '94 model Flash var.Kazanırsam onu kullanırım heralde
  • ne unisi ne arabası be.. anadolu unideyim unide toplasan 50 kişide araba yoktur 200lira kredi yatınca millet bayram ediyor.. 200de evden gelse 400le geciniliyor(konaklama yemek hersey)..
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: löpçük

istanbul üniversitesini kazandım dedim, "aferin oğlum" deyip 20 lira vermişti :)

Onca araba şovu arasında bunu görünce büyük bir tebessüm oluştu.

+Aynen çok hoşuma gitti(Yanlış anlaşılmasın küçüksemek gibi bir amacım yok)
  • profilimde resimleri var arabamın. allaha şükür ayagımı kesiyor yerden. gönül isterdi cayyanne ile gidip gelmek ama nasip..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NiHilistt -- 26 Haziran 2010; 14:48:20 >
  • üniversitedeyim, babam kendine yeni araba aldı bana eskisinii verdi şahin'i:D ben de araba kullanmaktan nefret ettiğim için, babama geri verdim napcam bunu diye, yürütsem arabayı 10 tl benzin yakıyor sattı onu benim bisikletim var heryere onla gidiyorum:D işin kötü yanı kendisi de araba kullanmaktan nefret ediyor 9 aylık fiesta 300 km'de :D aldığında kurban kestirmişti, hala plakada duruyor kan izleri:D garajda durduğu içinde hçi ykanmadı inanmayanlara bi ara foto yollarım
  • bizimki üniversiteyi bitir bakarız derdi..
    üniyi bitirdik, askere gidicen araba yatıcak evin önünde git gel ondan sonra bakarız dedi eywallah dedik..
    askere de gittim geldim, evdesin nabıcan arabayı iş bul o zaman bakarız dedi iyi bakalım dedik...
    işe girdik evlen demeye başladı sanki biri benimle ta... geçiyo ama iş başa düştü anlaşılan
  • quote:

Orijinalden alıntı: AhMeT.

Allaha şükür karnımız doyuyor.

+1 Bu yaşta araba ne gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: _mta_

quote:

Orijinalden alıntı: AhMeT.

Allaha şükür karnımız doyuyor.

+1 Bu yaşta araba ne gerek

Katılıyorum
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.