Şimdi Ara

Üniversitede devamsızlıktan kalma ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
34.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kocaeli Ünv. Myo da pc programcılığı okuyorum bazı sebeplerden dolayı devamsızlıktan kaldım harç durumu nasıl oluyor 2.dönemi yatırıp tekrar 1.dönemide yatırmammı gerekiyor 2.dönemde kalırsam devamsılıktan 1. seneyi tekrarmı okumak gerekiyor teşekkürler şimdiden .

• Yapay Zekanın Yanıtı

Üniversitede Devamsızlıktan Kalma

Üniversitede devamsızlıktan kalma var mı?

Evet, üniversitelerde genellikle devamsızlık nedeniyle kalma uygulaması mevcuttur. Ancak bu uygulama üniversiteden üniversiteye ve fakülteden fakülteye değişiklik gösterebilir.

Genellikle üniversiteler, öğrencilerin derslere %70-80 oranında devam etmesini zorunlu kılar. Devamsızlık oranı bu sınırın üzerine çıktığında öğrenciler dersten kalma riskiyle karşı karşıya kalabilir.

Devamsızlıktan kalma nasıl uygulanır?

Devamsızlıkların takibi, genellikle her dersin öğretim elemanı tarafından yapılır. Öğretim elemanları, öğrencilerin devamsızlıklarını sistematik olarak kaydeder ve devamsızlık oranı belirlenen sınırı aşan öğrencileri dersten kalmış olarak değerlendirebilir.

Devamsızlıktan kalmayı önlemek için neler yapılabilir?

Devamsızlıktan kalmayı önlemek için şu önlemleri alabilirsin:

• Ders programına uy ve derslere düzenli olarak katıl.
    • Haklı gerekçelerin varsa (örneğin sağlık sorunları), devamsızlıklarını öğretim elemanına bildir ve belgelerle destekle.
    • Öğretim elemanları ile iletişim halinde ol ve devamsızlık durumunda telafi etme yollarını öğren.
    • Üniversitenin devamsızlık politikasını dikkatlice incele ve sınırları aşmamaya özen göster.

Devamsızlıktan kalma uygulaması, öğrencilerin akademik sorumluluklarını yerine getirmelerini ve derslere aktif olarak katılmalarını sağlamak amacıyla uygulanır. Bu nedenle, ders başarını en üst düzeye çıkarmak için devamsızlığı en aza indirmen önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Güncel ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sCrew41

Güncel ?
    Hayır tosun. Bildiğin ilk dönem harcını ödüyorsun. Sıfırdan başlar gibi. Sadece okul bitim yılın uzuyor. Fakat uzattığın yılın harcı biraz tuzlu oluyore. (Yani bizim Anadolu üniversitesi örgün öğretimde öyle.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mephistopheless

Hayır tosun. Bildiğin ilk dönem harcını ödüyorsun. Sıfırdan başlar gibi. Sadece okul bitim yılın uzuyor. Fakat uzattığın yılın harcı biraz tuzlu oluyore. (Yani bizim Anadolu üniversitesi örgün öğretimde öyle.)

Alıntıları Göster
    yani ikinci dönem şuan. ikinci dönemin parasını alacaklar senden sadece
  • Peki tesekkur ederim bu donemde kalirsam eger seneye 1.yili tekrarmi okuyacam ?
  • quote:

Peki tesekkur ederim bu donemde kalirsam eger seneye 1.yili tekrarmi okuyacam ?
    Eğer transkriptinde başarılı olarak görünüyorsan; o yılı tekrar almazsın,sadece kaldığın dersleri tekrar alırsın ders seçerken. Fakat başarısız olarak görünüyorsan, yani bi ortalama var onun altında kalırsan (ki epey düşük bi ortalama) geçtiğin dersleri de tekrar almak zorunda kalırsın; bildiğin sınıf tekrarı. Danışman hocanla ya da öğrenci işlerini arayarak görüşmen yararına olacak diye düşünüyorum. En doğru bilgiyi o verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mephistopheless -- 6 Şubat 2012; 17:33:03 >
  • quote:

Eğer transkriptinde başarılı olarak görünüyorsan; o yılı tekrar almazsın,sadece kaldığın dersleri tekrar alırsın ders seçerken. Fakat başarısız olarak görünüyorsan, yani bi ortalama var onun altında kalırsan (ki epey düşük bi ortalama) geçtiğin dersleri de tekrar almak zorunda kalırsın; bildiğin sınıf tekrarı. Danışman hocanla ya da öğrenci işlerini arayarak görüşmen yararına olacak diye düşünüyorum. En doğru bilgiyi o verir.

Alıntıları Göster
    Not Çizelgesinde bu şekilde gözüküyor .Sizede zahmet verdim cevaplarınız için tekrardan çok teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Devamsızlıktan Kalmak ve GNO
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Not Çizelgesinde bu şekilde gözüküyor .Sizede zahmet verdim cevaplarınız için tekrardan çok teşekkürler

Alıntıları Göster
    Ouw dostum sen hiç gitmemişsin güz dönemi. Ben bikaç dersten devamsızlıktan kaldın sandım.
    O derslerin hepsini tekrar almalısın malesef. Yani güz dönemini tekrar almak durumundasın.

Ayrıca ilk dönem derslerini vermeden, ikinci dönem derslerini alabilir misin emin değilim.
    (şöyle ki: matematik I ve english I var derslerin arasında; ikinci dönemde matematik II ve english II alacaksın. Örneğin I 'den geçmeyen II'yi seçebiliyor mu emin değilim.Tahmin yürütecek olursam alamazsın.)

Benden tavsiye: ikinci döneme devam edebilirsen derslerini sıkı tut. Seneye güz dönemi (yani ilk dönem) hepsini alıp verirsen sorun kalmaz. Sadece yarım dönem uzatmış olursun okulunu.

• quote:

Ouw dostum sen hiç gitmemişsin güz dönemi. Ben bikaç dersten devamsızlıktan kaldın sandım.
    O derslerin hepsini tekrar almalısın malesef. Yani güz dönemini tekrar almak durumundasın.

Ayrıca ilk dönem derslerini vermeden, ikinci dönem derslerini alabilir misin emin değilim.
    (şöyle ki: matematik I ve english I var derslerin arasında; ikinci dönemde matematik II ve english II alacaksın. Örneğin I 'den geçmeyen II'yi seçebiliyor mu emin değilim.Tahmin yürütecek olursam alamazsın.)

Benden tavsiye: ikinci döneme devam edebilirsen derslerini sıkı tut. Seneye güz dönemi (yani ilk dönem) hepsini alıp verirsen sorun kalmaz. Sadece yarım dönem uzatmış olursun okulunu.

Alıntıları Göster
    Eğer ikinci döneme de devam etmezsen, seneye tekrar ilk sınıftan başlarsın. Ama okulun 1 yıl uzamış görünür. (bazı okullar toplamda[hazırlık hariç] 7-8 dönemden fazla okuyup mezun olamayanı okuldan atıyorlar haberin olsun.Eğer devam sorunun varsa Okulunu dondurmak yararına olacaktır.) Herşeyden önce öğrenci işlerine gidip durumu izah edersen sana en uygun yolu gösterecektir. Aklına takılan herşeyi de sorabilirsin yüzyüze, daha anlatıcı olur. Kolay gelsin kardeşim.

• quote:

Eğer ikinci döneme de devam etmezsen, seneye tekrar ilk sınıftan başlarsın. Ama okulun 1 yıl uzamış görünür. (bazı okullar toplamda[hazırlık hariç] 7-8 dönemden fazla okuyup mezun olamayanı okuldan atıyorlar haberin olsun.Eğer devam sorunun varsa Okulunu dondurmak yararına olacaktır.) Herşeyden önce öğrenci işlerine gidip durumu izah edersen sana en uygun yolu gösterecektir. Aklına takılan herşeyi de sorabilirsin yüzyüze, daha anlatıcı olur. Kolay gelsin kardeşim.

Alıntıları Göster
    Çok teşekkür ediyorum en iyisi öğrenci işlerine bir danışmam

• quote:

Çok teşekkür ediyorum en iyisi öğrenci işlerine bir danışmam

Alıntıları Göster
    Tüm derslerden her iki dönemde de kalırsam, üniversiteden atılır mıyım? Yoksa sadece seneye tüm dersleri yeniden mi almak zorunda kalırım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: polinesia

Tüm derslerden her iki dönemde de kalırsam, üniversiteden atılır mıyım? Yoksa sadece seneye tüm dersleri yeniden mi almak zorunda kalırım?

Alıntıları Göster
    Bende aynı soruyu merak ediyorum ders notundan değilde devamsızlık yönünden benimki ayrıca harcımı yatırıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sCrew41 -- 15 Şubat 2012; 15:49:21 >
  • quote:

Bende aynı soruyu merak ediyorum ders notundan değilde devamsızlık yönünden benimki ayrıca harcımı yatırıyorum

Alıntıları Göster
    ben de. Ayrıca ben 1. sınıfta olduğumu da not düşeyim.
  • quote:

ben de. Ayrıca ben 1. sınıfta olduğumu da not düşeyim.

Alıntıları Göster
    Aynen bende 1. Sınıf
  • quote:

Aynen bende 1. Sınıf

Alıntıları Göster
    up
  • quote:

up

Alıntıları Göster
    Güncel
  • quote:

harcı ödediğin sürece sıkıntı yok, 2 dönem de kalsan 5 dönem üst üste de kalsan atmıyorlar.

yalnız sonradan devam edersen, uzattığın yıllarda fazla harç ödersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hcno

quote:

harcı ödediğin sürece sıkıntı yok, 2 dönem de kalsan 5 dönem üst üste de kalsan atmıyorlar.

Alıntıları Göster
    başka üniversiteye gideceğim. o zaman da öder miyim? yani burada 1 yıl kalacağım seneye ve sınava gireceğim. (şimdi hazırlıktayım.) yeni üni seçeceğim. o zaman da sen bir yıl başka ünide kalmışsın 3 senede bitirmen lazım yoksa fazla harç ödersin demezler değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: hcno

quote:

Alıntıları Göster
    Teşekkürler Harcı yatırıyorum sıkıntı yok bazı ailevi sebeplerden dolayı gidemiyorum bu sene devamsızlıktan kalıcam sınavlara gitmiyorum seneye 1. sınıfı sıfırdan mı okuyacam peki ?

• quote:

Teşekkürler Harcı yatırıyorum sıkıntı yok bazı ailevi sebeplerden dolayı gidemiyorum bu sene devamsızlıktan kalıcam sınavlara gitmiyorum seneye 1. sınıfı sıfırdan mı okuyacam peki ?

Alıntıları Göster
    suan durum ne oldu arkadaşlar? ankara unıden komple devamsızlıktan kalmak uzereyım, seneye devam edebılırmıyım?

Not:Askerlıgımı yaptım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.