Şimdi Ara

üniversitede geçme kalma gano nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
4.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalarr üniversite 1.sınıfı bitirdim ancak aklıma takılan bi soru oldu bu gano meselesi ders seçebilmek için gano kaç olmalı 2.00 ? 1.80? çoğu 1.8 diyo ama emin olamadı sormak istedim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Üniversitede Geçme Kalma GANOSU

GANO Nedir?

Genel Not Ortalaması (GANO), üniversite öğrencilerinin akademik başarılarını ölçen bir değerlendirme sistemidir. Her ders için alınan harf notlarının sayısal karşılıkları GANOnun hesaplanmasında kullanılır.

GANONun Kaç Olması Gerekir?

Çoğu üniversitede geçme kalma GANOSU 2,00'dır. Bu, öğrencilerin her dersten en az C harf notu almaları gerektiği anlamına gelir.

GANONun En Yüksek Kaç Olur?

GANOnun en yüksek değeri 4,00'dır. Bu, öğrencilerin tüm derslerden A harf notu aldıkları anlamına gelir.

GANONun En Az Kaç Olmalı?

Üniversitelerde genellikle akademik denetime tabi tutulmamak ve burs kaybetmemek için minimum 2,00 GANO şartı aranır. Ancak, bazı bölümler veya üniversiteler daha yüksek bir minimum GANO belirleyebilir.

GANOnu Nasıl Artırırsın?

GANOnu artırmak için şu ipuçlarını izleyebilirsin:

• Derslerine düzenli olarak katıl.
    • Ders notlarını özenle tut.
    • Görevleri ve ödevleri zamanında teslim et.
    • Hocalarından yardım istemekten çekinme.
    • Çalışma gruplarına katıl veya ders arkadaşlarınla birlikte çalış.
    • Sağlıklı beslen ve yeterince uyu.

GANOnu artırmak zorlu bir görev olabilir, ancak sıkı çalışma ve özveri ile hedeflerine ulaşabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Her okula göre değişir. Mesela bazı okullarda 1.80 gano tutmazsa üst sınıflardan ders alamazsın 2. sınıfta alt dönemdeki dersleri alırsın. Bazı okullarda 2.00 olmazsa aynı şekil.
    Benim okulumda ders almak için ortalamaya bakılmıyor mesela.1 olsa dahi gano geçtiğin sınıfın derslerini alabilirsin. ( Alttan aldıgın kaç dersin varsa değişir ona göre)

Kısacası okulunun yönetmeligini bir oku. her okuldan okula değişiyor.
  • Kendi üninin lisans eğitim öğretim yönetmeliğini okumalısın. Her yerde aynı değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    8.sınıf devamsızlık kalma
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.