Şimdi Ara

üniversitede ingilizce okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yüzde yüz ingilizce bir bölümü tercih etmek istiyorum ama ingilizce altyapım yok lisede de doğru dürüst bir ingilizce görmedim bu durum üniversitede sıkıntı olur mu?

• Bende bu soruyu soruyorum hep ... 1 Yıl hazırlık okuyarak alt yapı oluşturabilirmiyiz ? Sınavlar ingilizce olacak , tez ingilizce , o ingilizce , bu ingilizce :) Herşey ingilizce olacak.
    Şuan risk alıyor gibi hissediyorum kendimi , İleride daha iyi olabilmek ve daha iyi yerlere gelebilmek için Risk. ve ben bu riski alacam ingilizce gidecem. Kendine güvenmelisin .
  • Haklısın hocam kendimize güvenmemiz,zorlamamiz gerekir.Zorlamadan bir şeylere ulaşmak mümkün degil o yüzden hiç bunları dusunmeden inanmak ve çabalamak gerek :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar :) İlk başta sizde benim gibisiniz diyebilirim.Lisedeyken lisanslı voleybol oynadığımdan dolayı dersleri çok umursamazdım ki İngilizce derslerine pek girmezdim okul bana biraz tolerans gösteriyordu bu açıdan bende hep kaçardım lisede hep geçebilecek seviyede ingilizcem oldu buda hocanın sözlüyle notumu yükseltip 2 yapmasıyla oldu :) Açıkçası notların bu kadar kötüyken nasıl IYTE kazandın derseniz 12. sınıfta voleybol bırakıp yüklendik öyle oldu diyebilirim :) Neyse asıl konumuz ingilizceye gelince IYTE Hazırlığa geldiğimden adımı ve yaşımı söylemek dışında bir şey bilmiyordum. Açıkçası çok yogun bir ingilizce aldım burada çünkü %100 ingilizce bir okul hatta hocaların bile yabancı olduğu bir okul seçmiştim herkese normal gelen şey bana ağır gelebiliyordu ancak olaya biraz hakim olduğunuz zaman bunu aşabilirsin ayrıca malesef söyle bir şey var dil yeteneği diye .Mesela ben hazırlıkta 2. dil İspanyolcaya bile başladım diyebilirim size :)
    Ama İngilziceden korkmayın belki çok zorlancaksanız belki 2 kez hazırlık okuyacaksınız ancak bunun mezun olduktan sonra getirisi çok fazla olacak.
    Yakınımda olan arkadaşlarıma da hep diyorum IYTE'nin puanları yüksek tutmasa bile yinede mutlaka %100 ingilizce olan bir okulda okuyun diye.
    %30 ingilizce okumanın hiçbir anlamı yoks adece sizin teknik ingilizcenize biraz yardımcı olabilir ama çoğu okul sözde %30 diyor bu derslerde bile hocalar Türkçe ders anlatıyormuş aklınızda bulunsun ;)
    Sorunuz olursa yardımcı olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubiscoo -- 8 Temmuz 2014; 0:42:37 >

• Rubiscoo R kullanıcısına yanıt
    Şuan hala nasıl bir korku var içimde bir bilsen :) Telaffuzum berbattır , çoğu dalga konusu olmuşumdur :D :D
    Birde bunu üniversitede düşünüyorumda eyvahhhhhh :D :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: KiRVeee

Şuan hala nasıl bir korku var içimde bir bilsen :) Telaffuzum berbattır , çoğu dalga konusu olmuşumdur :D :D
    Birde bunu üniversitede düşünüyorumda eyvahhhhhh :D :D

Merak etme bizimde öyleydi o telafuz olayı herkeste olur özellikle ilk 1 ay her hataya gülüyorsunuz sonra ben üniversiteye geldim deyip olgunlaşıyorsunuz biraz ama hazırlık Üniversitenin bana göre en güzel ve zevk alınası kısmıdır.
    Japan'ın jepeen diye okunuşuna duyduğum her zaman gülmüştüm. Titanic mesela taytanik filan ilk defa duyduğunuzdan komik geliyor birde aksanlı konuşan bir hocanız varsa gülmekten başka bir şey yapamıyorsunuz bir süre sonra oda gülüyor ne kadar otarite olursa olsun :D
  • Rubiscoo R kullanıcısına yanıt
    İnsan hay s......ym böyle kelimeyi diyor bazen değil mi :) Benim durumda anlattığın gibi zaten ya.
    Türkçe bölüm olsada Hazırlık okuyacam ve kursa gidecem buna karar verdim. teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fascism -- 8 Temmuz 2014; 1:23:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıpta Hazırlık Okumak
    6 yıl önce açıldı
    Yurtdışında hukuk okumak
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Rica ederim ama İngilizce okumaya çalışın derim size.
    Mutlaka kursada gidin ek takviye olsun ama teknik ingilizceyi KURS'tan öğrenemezsiniz birde diplomada İNG yazması var bunlarıda düşünün derim :)
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.