Şimdi Ara

üniversitede kitap veriliyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
37.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • üniversitede kitaplar lisedeki gibi devlet tarafından veriliyormu yoksa hocaların istekleri doğrultusunda biz mi alıyoruz.?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Üniversitede Kitap Veriliyor mu?

Üniversitede kitapların devlet tarafından verilip verilmediği, ücretli olup olmadığı ve kitap almanın zorunlu olup olmadığı soruları sıklıkla sorulan sorulardır. Bu yazımızda bu soruları detaylı bir şekilde ele alacak ve üniversite kitapları hakkında bilmeniz gereken her şeyi açıklayacağız.

Devlet Kitap Veriyor mu?

Türkiye'de devlet üniversitelerinde kitaplar genellikle öğrencilere verilmez. Ancak bazı durumlarda, ihtiyaç sahibi öğrencilere burs veya kredi yoluyla kitap desteği sağlanabilir. Bu destek, üniversitenin imkanlarına ve öğrencinin ekonomik durumuna göre değişebilir.

Kitaplar Ücretli mi?

Üniversite kitapları genellikle ücretlidir. Kitapların fiyatları, yayınevine, kitabın türüne ve baskı yılına göre değişiklik gösterir. Öğrenciler, kitapları üniversite kitapçılarından veya özel kitapçılardan satın alabilirler.

Kitap Almak Zorunlu mu?

Üniversitede ders kitaplarını almak zorunlu değildir. Ancak derslerde anlatılan konuları tam olarak anlamak ve sınavlarda başarılı olmak için ders kitaplarının kullanılması önerilir. Kitaplar, ders notlarını destekler ve öğrencilerin konuları daha derinlemesine anlamalarına yardımcı olur.

Ders Kitapları Var mı?

Evet, üniversitelerde tüm dersler için ders kitapları mevcuttur. Ders kitapları, alanında uzman akademisyenler tarafından yazılır ve üniversitenin müfredatına uygun olarak hazırlanır. Öğrenciler, ders kitaplarını üniversite kitapçılarından veya özel kitapçılardan temin edebilirler.

Ücretsiz Kitap Bulma İpuçları

Ücretsiz kitap bulmak için şu yöntemleri deneyebilirsiniz:

• Üniversitenin kütüphanesini ziyaret edin. Kütüphanelerde genellikle ders kitaplarının bir kısmı ücretsiz olarak ödünç alınabilir.
    • Önceki dönemlerde dersi almış üst sınıf öğrencilerle iletişime geçin. Bazı öğrenciler, kullanılmış ders kitaplarını satabilir veya ücretsiz olarak verebilir.
    • İnternette ücretsiz ders kitabı kaynaklarını araştırın. Bazı web siteleri ve platformlar, belirli dersler için ücretsiz e-kitaplar veya PDF'ler sunar.

Sonuç

Üniversitede kitapların devlet tarafından verilip verilmediği, ücretli olup olmadığı ve kitap almanın zorunlu olup olmadığı sorularına cevap verdik. Genel olarak, Türkiye'de devlet üniversitelerinde kitaplar öğrencilere verilmez, kitaplar ücretlidir ve kitap almak zorunlu değildir ancak derslerde başarılı olmak için önerilir. Ücretsiz kitap bulmak için kütüphaneleri, üst sınıf öğrencileri ve çevrimiçi kaynakları değerlendirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hayır.

Üniversitede, bazı dersler hariç, kitap kullanma zorunluluğu zaten yok. Ders notlarının fotokopilerine baksan bile olur.

Sadece hoca, kullandığı kitabı öğrencilerine önerir. Öğrenci de isterse alır, dersi bundan takip eder, alıştırma sorularını çözer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 7 Ağustos 2011; 23:10:13 >
  • Para artarsa kitabın orjinalini almayı düşünüyorum. Eğer fotokopisi varsa ve eksiksiz ise onu da alabilirim ama notlara açıkçası güvenmiyorum şimdi eksik çıkar vize veya finalden çakarız kötü olur.
  • İngilizce gibi dersler haricinde kitap istenmez öğrenciler illa kitabımız olsun derse alırlar.
    Yok olmasın derlerse kütüphaneden alıp fotokopi çektirirler yada korsan yayınlara başvururlar.
    Ama genellikle derslerde tutulan not yeterlidir sorular az gelebilir o zaman çalışma soruları edinmek iyi olur.
    Çalışma soruları için yine kitaplardan fotokopi veya internetten bulunabilir. İnternette yabancı üniversitelerin ders anlatımları bile var (mit opencourseware veya khan akademisi falan filan yerler. )
  • Mesala o hocaların kullandığı ders kitaplarını alsak okusak vs. günlük 2-3 saat düzenli çalışsak başarılı olurmuyuz? yani not dilenme vs. hiç istemem açıkçası . ben başkalarının notuna muhtaç olcağıma onlar benim notuma muhtaç olsun normal standart bir öğrenci günde 3 saat düzenli çalışarak 3.50 veya daha yüksek ortalama yapabilirmi? yani yüksek zeka falan olmadan kolay bir bölümde yapılabilirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: k4n44t

Mesala o hocaların kullandığı ders kitaplarını alsak okusak vs. günlük 2-3 saat düzenli çalışsak başarılı olurmuyuz? yani not dilenme vs. hiç istemem açıkçası . ben başkalarının notuna muhtaç olcağıma onlar benim notuma muhtaç olsun normal standart bir öğrenci günde 3 saat düzenli çalışarak 3.50 veya daha yüksek ortalama yapabilirmi? yani yüksek zeka falan olmadan kolay bir bölümde yapılabilirmi?

3,50'tan fazlasını yapar. Ayrıca derslerde mümkün olduğu kadar kendi notunu kendin almaya bak. Sonra eksik notları başkalarından dilenme.

Yalnız günde 2-3 saat düzenli çalışırsan, helâl olsun. Üniversite başlamadan önce kendine böyle sözler veren ve hatta ÇAP, yandal ya da yatay geçiş hedefleri koyan çok olur. Yıl sonuna doğru da bu planlar küçülür.

Bölümden bölüme ve üniversiteden üniversiteye de değişir tabii ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: k4n44t

Mesala o hocaların kullandığı ders kitaplarını alsak okusak vs. günlük 2-3 saat düzenli çalışsak başarılı olurmuyuz? yani not dilenme vs. hiç istemem açıkçası . ben başkalarının notuna muhtaç olcağıma onlar benim notuma muhtaç olsun normal standart bir öğrenci günde 3 saat düzenli çalışarak 3.50 veya daha yüksek ortalama yapabilirmi? yani yüksek zeka falan olmadan kolay bir bölümde yapılabilirmi?

3,50'tan fazlasını yapar. Ayrıca derslerde mümkün olduğu kadar kendi notunu kendin almaya bak. Sonra eksik notları başkalarından dilenme.

Yalnız günde 2-3 saat düzenli çalışırsan, helâl olsun. Üniversite başlamadan önce kendine böyle sözler veren ve hatta ÇAP, yandal ya da yatay geçiş hedefleri koyan çok olur. Yıl sonuna doğru da bu planlar küçülür.

Bölümden bölüme ve üniversiteden üniversiteye de değişir tabii ki.

ya şimdiden kendimi gaza getirmeye çalışıyorum, horozlanıyorum üniversitede ortalama kaç saat ders var onu bilmiyorum ama yurda gidince 1 saat , yatmadan önce 1 saat , kütuphanedede 1 saat kassam. yeterli olur herhalde. diğer zamanlard gezip tozarım . . tabikide bunlar birer varsayım

• Çok çok gerekli olmadıkça gerek yok. Ama alan dersi en önemliyse falan almanı tavsiye ederim. Notlarını kendin alırsan sıkıntı olmaz. Günde 2 saat çalışsaydın zaten şu an TIP falan okuyor olurdun. Muhtemelen lafta kalırsın.
  • İlk 2 sene dönemlik tek dersler oluyormuş, mesela onların kitaplarını almaya gerek yok. Derstte not tutup çalışırsın. Tıp, veterinerlik belkide hukuk için tam bilemiyorum nasıl olacak. Gidince öğreneceğiz heralde...
  • tıp, veteriner gibi bölümlerde fakültelerin fotokopilerinde dünyanın notu, slaytı oluyor temel bilimler kitaplarınıda mecburen alıyorsunuz benim gözlemlediğim kadarıyla.
    gelelim mühendislik fen fakültesi tarzı bölümlere buralar ilk 2 sene pek kitaba ihtiyaç duymazsınız slaytlar ders notları yeter 2. sınıfta mesleki dersler başlar o zaman ihtiyacınıza göre alırsınız mühendislik fakültesinde günde 3 saat düzenli ders çalışan adam gerizekalı değilse dereceyle mezun olur ama mühendis olur mu orasını bilemem bakmayın biz zor falan diyoruz ama ezber değil bizim bölümler mühendislik zekası, yeteneği diye bir gerçek var.

ben şahsen yıllardır ders çalışırken birkaç güvendiğim arkadaşımın notunu ve hocadan veya netten bulduğum slaytları kullanıyorum temel ihtiyacım olan kitaplar elimin altında var en kötü pdfleri falan var ingilizce olarak ama 3 cümle ile anlayabileceğiniz konuyu 3 sayfa anlatıyor çoğu mühendislik kitabı.

alın buda size üni hediyem olsun özellikle eem, bilgisayar tarzı bölümlere gidecek arkadaşların fazlasıyla işine yarar çoğu ders kitabın ebookunu bulabilirsiniz burda.
    http://library.nu/

• ben iktisat veya işletme okuyacağım günde iki saatlik bi çalışma yeterli olur die düşünüyorum..
  • Kitaptan çalışılmaz ki?Bazı dersler 200 sayfalık kitaba sahip.Bunun yerine sınıfta iyi not birilerinden ders notu isteyeceksin.Üniversite okuyacaksan dilenciliği öğreneceksin.
    Vize ve final sınavları öncesi kimse ders çalışmaz.Sınav zamanı defteri sağlam birilerinden notları alırsın olur biter.Ben birkaç kişiden birden alıyordum eksik falan var mı diye karşılaştırıyordum.Bazen hocalar da not verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tufan.

alın buda size üni hediyem olsun özellikle eem, bilgisayar tarzı bölümlere gidecek arkadaşların fazlasıyla işine yarar çoğu ders kitabın ebookunu bulabilirsiniz burda.
    http://library.nu/

Güzel siteymiş, teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

Kitaptan çalışılmaz ki?Bazı dersler 200 sayfalık kitaba sahip.Bunun yerine sınıfta iyi not birilerinden ders notu isteyeceksin.Üniversite okuyacaksan dilenciliği öğreneceksin.
    Vize ve final sınavları öncesi kimse ders çalışmaz.Sınav zamanı defteri sağlam birilerinden notları alırsın olur biter.Ben birkaç kişiden birden alıyordum eksik falan var mı diye karşılaştırıyordum.Bazen hocalar da not verir.

Niye kitaptan çalışılmasın?

Ders kitaplarını söyler hocalar, kimisi alın der, kimisi karışmaz... Bence almak iyi olur. Kendi notunu da kendin tutmanı öneririm, ha bir sorun olur gelemezsin derse, o zaman rica edersin birisinden. Ama kendin tut, çok rahat edersin.

Vize ve final öncesi ders çalışılmaz falan diye birşey yok, böyle diyenler kaybeder. Elinden geldiğince kendini sıkmadan günü gününe çalış, sonra vize ve finalde rahat edersin.

• Ben önceden, ya kesin çalışırım 3 saat neki yatana kadar çalışırım vs vs dersem kesinlikle ama kesinlikle olmuyor arkadaş

Bakalım ortam nasıl olucak dersler nasıl olucak, kimi zor diyo kimi çalışırsan yaparsın diyo.Sorular kolay ama cevapları zor diyen hocam gibiler

Şimdilik şu terchim tutsunda buna sonra bakarız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.