< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Üniversitede Okuyan/Okumuş Kişilerden Tavsiyeler
-
-
konuyu takipteyim ben de üniversite gideceğim lütfen üniversiteye giden veya gitmişler yardımcı olursa aşırı sevinirim sınavlar yemekler falan nasıl
-
up
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Üniversiteyi lise olarak görmeyin herkesle samimi olmaya çalışmayın kafa yapınızın uyuştuğu iki üç tane dostunuz olsa yeterli
Üniversitede gruplaşmalar oluyor ve her grup diğer grubun kuyusunu kazmaya başlıyor
Birçok hoca not vermez derslerde kendiniz not tutun sınav zamanı sizden not isteyenlere vermeyin çünkü sınıfta çok çabuk dağılıyor
Maddi durum zorlamayacaksa en fazla üç arkadaş aynı eve çıkın ama ev üç odalı olmalı aynı odalarda kalmak bir yerden sonra huzursuz eder
Kız işlerini çok kafaya takmayın olursa olur olmazsa olmaz üniversiteye giden kızların egosu aşırı yükseliyor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
asla not peşinde koşma, dersi geçmek için değil, anlamak bir şeyler kapmak için gir, bu dediğimi yaparsan eğitim hayatın boyunca not derdi, geçme derdi olmaz, en azından akademik yönden sorun yaşamazsın, sosyal hayatın ise sana kalmış
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: OptimizedSettings
Üniversiteyi lise olarak görmeyin herkesle samimi olmaya çalışmayın kafa yapınızın uyuştuğu iki üç tane dostunuz olsa yeterli
Üniversitede gruplaşmalar oluyor ve her grup diğer grubun kuyusunu kazmaya başlıyor
Birçok hoca not vermez derslerde kendiniz not tutun sınav zamanı sizden not isteyenlere vermeyin çünkü sınıfta çok çabuk dağılıyor
Maddi durum zorlamayacaksa en fazla üç arkadaş aynı eve çıkın ama ev üç odalı olmalı aynı odalarda kalmak bir yerden sonra huzursuz eder
Kız işlerini çok kafaya takmayın olursa olur olmazsa olmaz üniversiteye giden kızların egosu aşırı yükseliyorBen tek tabanca takılmak istiyorum gideceğim üniversitenin insanlarına bakmıştım çok boş gelmişti kafa dengi insan göremedim
-
üniversiteye ne amaçla gidiyorsun, bölüm, üni, maddi durum bunlar ne ona göre verelim tavsiye
-
Eve çıkacağın insanları iyi seç, normalde dışarıda konuşup çok iyi anlaştığın biri ile aynı evde kalırken çok problem yaşayabilirsin yani ev yaşantısı çok farklı onun temizlik anlayışı seninkine uymaz veya tam tersi veya eve giden gelen kişileri sevmezsin gelmelerini istemeyebilirsin veya evde sigara içer sen içmezsin binbir türlü problem var yani ona göre herşeyi önceden konuşman lazım
-
Eğer sigara içmiyorsanız kendinizi havalı gösterme icin sırf ortam yapıcam diye ders arasında sigara içmeyin. Sadece milletin yanına gidin selam verin yeterli olur.(normalde kullanıyorsanız sorun yok. )
Ders notunu kendiniz tutun. Ilk zamanlar not verenler bı zaman sonra vermezler. Akademik kariyer düşünmüyorsanız dersleri fazla sallamayın önceliğiniz mesleki yeterliliginiz olsun. (muh programları, office gibi)
Herkesle sohbet etmeye çalışın ama samimi olmaya çalışmayın. Adam gibi 2 3 kişiyle samimi arkadaş olun yeterli.
İlk zamanlar takıldığıniz insanların coguyla bidaha takilmayacaksiniz. ( Bende olmadı ama çevremde genel olarak böyle oldu.)
Kimseye borç para vermeyin.
Başkalarından görüp kendinizi değiştirmeye çalışmayın. Tabi ki değişime gelişime açık olun, demek istediğim kendinizi olmadığınız biri gibi göstermeyin rezil olursunuz.
İlk sene yurtta kalırsanız normalden daha çok çevreniz olur. Ister istemez çok fazla insanla muhattap oluyorsunuz ama evin rahatlığı bir başka.
Kulüplere katılabilirsiniz. Çoğu insan(özellikle makine mühendisligi okuyanlar) manitacılık ayağına gidiyor kulüplere. Instadan kovalamaktansa yüz yüze çok çok daha iyi. Hem güzel arkadaşlıklar da kurabilirsiniz.
İlk aklıma gelenler bunlar sorusu olan varsa cevaplayabilirim
Edit: bazı arkadaşlar ev konusuna değinmiş bende bı iki şey soyliyim. 3 kişiden fazla aynı eve çıkmayın. Normalde çok samimi olduğun insanlarla tekrar tanışabilirsin. :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2pac. -- 18 Haziran 2021; 14:35:54 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Tek tabanca çok aşırı sıkılırsın en azından bir tane sağlam arkadaş edinmeye bak
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ders falan çalış işte
Öyle
-
Fazla arkadaş edinme, batak oynayacak bir ekip kurman yeterli. Zaten üniversite ortamı çıkar ilişkisine dayalı, her yüzüne güleni de dostun sanma.
-
quote:
Orijinalden alıntı: OptimizedSettings
Tek tabanca çok aşırı sıkılırsın en azından bir tane sağlam arkadaş edinmeye bakÇalışırım hocam bir ortama girdiğimde "Ya şunla iyi anlaşırım." dediğimde genelde yanılmıyorum ama çok kazık yediğim için zamanında artık bunlarla uğraşmak istemiyorum telefonla vakit geçiririm
-
25 yaşında halen üniversite okuyan, üniversitede 13.dönemi biten ve 4 dönemi daha olan biri olarak selamlar... Sınıf arkadaşlarımın genelde 19-20 yaşlarında olduğunu düşününce pek garip gelmiyor şuan.
-Öncelikle havalı olmaya çalışacağım diye kendini yırtma. Oryantasyonu kaçırma, etraf tanıtılırken üç beş sohbet ederek arkadaş edinebilirsin.
-Bir kızı görüp hemen düşme ve kesinlikle kendi bölümünden biriyle çıkma. İlerleyen zamanlarda hayatını zindan edebilir.
-İlk sene amaaan diyerek dersleri salma. Kampüs hayatı tabi ki önemli; çıkıp eğleneceksin, dışarıda buluşacaksın vs. konu bundan ziyade dersleri aksatma.
-Seni ders saatinde oyuna çağıran insanı hayatından çıkar. Dersten kaçmak sana artı yazmayacak. Dersten kalınca tekrardan onun açığını kapatmaya uzunca dönemler uğraşabilirsin.
-Yukarıda bir arkadaş sigara konusundan bahsetmiş. Sigara içmiyorsan, hiç elini dahil uzatma. Bırak içsinler. Ortamda bulunman yeterli olur.
-Öğretim üyelerini iyi gözle. Sohbet eden yapıları varsa sohbetten kaçma. Kem küm etsen bile bir şeyler konuşmaya çalış. Akıllarında kalman her zaman artı sağlar.
-Borç para verme, alma. En yakın arkadaşın dahil, paran olsa bile verme. Anca arkadaşlıkları bitirir. (Genel olarak yazayım dedim.)
Daha yazılacak çok şey var da uzatmayayım:) Bir sorunuz olursa dm.
-Hacettepe'de Arkeoloji okuyorum. Burayla alakalı da soruları cevaplarım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sylisyum -- 18 Haziran 2021; 15:7:26 >
-
Eğitim konusunda üniversitenin tüm imkanlarını sömürün.
Erasmus, work and travel gibi yurt dışına olanaklarını kesinlikle değerlendirin. Yurt dışındaki şirketlere başvururken adayın yurt dışında deneyimi olup olmaması rol oynuyor. O yüzden gidebiliyorsanız gidin, eğer gidemiyorsanız maddi durumunuz iyiyse yaz için dil okuluna gidin. Maddi durumum çok çok iyi diyorsanız ise okulunuzu dondurun bir sene yurt dışında yaşayın çok büyük faydasını görürsünüz. Erken yaşta bu tür tecrübelere sahip olmak değerlidir, ufkunuzun açılacağına dair garantisini verebilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brotha -- 18 Haziran 2021; 15:45:37 > -
Dünyada ilk 500'e bile giremeyen üniversitelerde okuyorsunuz. O yüzden mezun olduğunuzda bile hiçbi halt olamayacaksınız.
-
Büyük resmi görmüşsünüz hocam
Yazılım öğrenin, su için demeyi unuttunuz sanırım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam merhaba, arkeoloji her zaman ilgi alanım olmuştur. Sakıncası yoksa meraktan soruyorum, mezun olunca çalışacağınız alan, yer belli mi acaba?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- dockers boykot mu
- debridat ne işe yarar
- hiçbir şeye hevesim yok ne yapmalıyım
- whatsapp profil resmine bakınca bildirim gider mi
- kiracının ikametgahını sildirmek
- google çizim yap
- exxen de neler var
- sodyum iyon batarya
- dünyanın en büyük vinci
- 5g nedir zararları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X