Şimdi Ara

üniversiteden lise diplomasını almak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
81.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar işe başladım diploma istediler.Ancak okulu bıraktığım için diplomam üniversitede.Bu diplomayı almak uzunmu sürüyor,yarın başvursam ne kadar zaman sonra verirler? Okuduğum lise bulunduğum ilden farklı bir yerde Milli Eğitim Müdürlüğünden Lise mezuniyet belgesi alabilirmiyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abraxass34 -- 15 Ağustos 2010; 16:31:01 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Üniversiteden Lise Diploması Nasıl Alınır

Lise diplomasını üniversiteden almayı düşünüyorsanız, bilmeniz gereken bazı önemli hususlar bulunmaktadır.

Lise Diploması Üniversitede Kaldı Mı?

Genellikle lise diploması üniversitede kalmaz. Ancak bazı durumlarda, üniversiteye kayıt sırasında lise diplomanızı teslim etmeniz gerekebilir. Bu durumda, diplomanızı üniversiteden geri almanız gerekecektir.

Üniversiteden Lise Diplomamı Nasıl Alırım?

Eğer diplomasını üniversiteden geri almak istiyorsanız, aşağıdaki adımları izlemeniz gerekir:

• Üniversitenizin kayıt bürosuna başvurun.
    • Diplomanızı geri almak için bir talep formu doldurun.
    • Gerekli ücretleri ödeyin.
    • Talebiniz işleme konulduktan sonra diplomanız size gönderilecektir.

Üniversite Mezunu Lise Diplomasını Nereden Alır?

Üniversite mezunuysanız ve lise diplomanızı hala almadıysanız, aşağıdaki seçenekleri değerlendirebilirsiniz:

• Bölgenizdeki eğitim kurumlarına ulaşın.
    • İnternet üzerinde lisanslı lise diploması programları arayın.

Lise Diploması Üniversiteden Nasıl Alınır?

Üniversiteden lise diploması almak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

• Lise diploması almak istediğinizi bildirin.
    • Gerekli gereksinimleri tamamlayın.
    • Talebiniz onaylandıktan sonra lise diploması alacaksınız.

Üniversiteden lise diploması almak, belirli durumlarda gerekli olabilecek önemli bir adımdır. Yukarıda belirtilen adımları izleyerek, lise diplomanızı kolayca geri alabilir veya üniversiteden yeni bir diploma alabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Lise diplomanın fotokopisini almak daha hızlıysa fotokopisini iste okuldan milli eğitim müdürlüğünede aslı gibidir diye onaylatabiliyorsun.
  • teşekkürler yarın gideceğim bildiğim kadarı ile arşive kaldırıyorlar dilekçe veriyorsun tarih veriyorlar ama emin değilim olmadı dediğini soralım bakalım.
  • Boyle yapacagina biraktigin okulun ogrenci islerini ara onlara sor sana tam cevabi verirler ne kadar surer geri almak icin ne gerekiyor falan..
    Ayrica fotokopsini okuldan da asli gibidir seklinde onaylatip alabilirsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sailor1984 -- 15 Ağustos 2010; 21:35:56 >
  • Ben eski üniversitemden kayıt sildirirken bütün işlemler 1-2 saat sürmüştü o da binalar arasında gidip gelmekle geçti. Lise diplomamı hatta verdiğim fotoğrafları bile geri vermişlerdi. Sen mezunsun sadece lise diplomanı alman fazla sürmez gibi geliyor. Yanlız tavsiye edeceğim bişey var sakın ha sakın diplomanı posta ile isteme ptt artık eskisi gibi değil ve bazen iadeli taahhütlüyede vermeyebiliyorlar posta kaybolabiliyor. Transkript gönderisinde arkadaşımın başına geldi. Mümkünse elden al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antor

Ben eski üniversitemden kayıt sildirirken bütün işlemler 1-2 saat sürmüştü o da binalar arasında gidip gelmekle geçti. Lise diplomamı hatta verdiğim fotoğrafları bile geri vermişlerdi. Sen mezunsun sadece lise diplomanı alman fazla sürmez gibi geliyor. Yanlız tavsiye edeceğim bişey var sakın ha sakın diplomanı posta ile isteme ptt artık eskisi gibi değil ve bazen iadeli taahhütlüyede vermeyebiliyorlar posta kaybolabiliyor. Transkript gönderisinde arkadaşımın başına geldi. Mümkünse elden al.

her üniversite posta ile yolluyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: huzyin67

quote:

Orijinalden alıntı: Antor

Ben eski üniversitemden kayıt sildirirken bütün işlemler 1-2 saat sürmüştü o da binalar arasında gidip gelmekle geçti. Lise diplomamı hatta verdiğim fotoğrafları bile geri vermişlerdi. Sen mezunsun sadece lise diplomanı alman fazla sürmez gibi geliyor. Yanlız tavsiye edeceğim bişey var sakın ha sakın diplomanı posta ile isteme ptt artık eskisi gibi değil ve bazen iadeli taahhütlüyede vermeyebiliyorlar posta kaybolabiliyor. Transkript gönderisinde arkadaşımın başına geldi. Mümkünse elden al.

her üniversite posta ile yolluyor mu?

Transkript evet yolluyorlar diplomayıda yolluyorlardır ama şundan korkuyorum senin yerine başkası diplomanı alamayacağı için dilekçeyle isteyeceksin onlarda sana postayla gönderecek ve postada kaybolma ihtimali var. Eğer diplomanın orjinalini alacaksan elden almanı tavsiye ediyorum.

• selamlar arkadaşlar 2006 yılında istanbul ünvtesinde ön lisans programında okuyordum ancak 2008 yılında okulu bırakmak zorunda kaldım şimdi gelicek sene tekrar sınava giricem ancak eski üniversitemden lise diplomamı geri almak istedigim zaman benden herhangi bir harç parası vs isterlermi acaba? okuldan ayrıldıgım zaman herhangi bi borç vs yoktu çünkü.
  • okuldan ilişiğini kesmeden lise diplomanı alamazsın. Ister mezun ol ister bırak durum böyle.
    İlişik kesme prosedürü de değişiklik gösterebilir. Ben mezuniyet için ilişik keserken ilişik kesme belgesine ilgili kısımları merkez kütüphane, fakülte kütüphane, mediko, gibi yerlerden borcu yoktur diye onaylattım ve öğrenci işlerine verdim. Toplamda 2 saat gibi bir süre harcadım. Sen git bu belgeyi onaylat biz arşivden evraklarını çıkartalım dediler. Gerçekten de döndüğümde geçici mezuniyet belgemle birlikte bütün evraklarımı geri aldım. Ha unutmadan öğrenci kimliğini de geri istiyorlardı. Gazinin prosedürü böyle.
    .
  • sağol dostum.
  • Ben de tam bugün burs işleri için lise diploması örneği aldım üniversiteden. Onaylanmış diploma örneği verebilirsin aslının yerine, aslı diye diretirlerse bsg saçmalama dersin...
    Üniversite Öğrenci işlerine gidiyosun lise diplomasının örneğini istiyosun. Onlar diplomayı bulup fotokopi çekip onaylayıp aslı gibidir yazıyolar. Dedikleri zamanda gelip alıyosun ( ben ertesi günü aldım).
  • bende aslında lise diplomasının noter onaylı olanı var aslı gibidir yazıyor üstüne ama ben iş sakat olmasın diye orjinalini istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emekkk

bende aslında lise diplomasının noter onaylı olanı var aslı gibidir yazıyor üstüne ama ben iş sakat olmasın diye orjinalini istiyorum

Senin için demedim zaten konuyu açan arkadaşa dedim. Senin kesinlikle alman gerekiyor. Üniversiteden aslını istiyorlar.
  • konuyu hortlattım ama acil yardıma ihtiyacımız var.Yegenimin sürücü kursu için diplomaya ihtiyacı var YTÜniversitesinden mezun oldu fakat harç borcu felan şu anda diplomasını alacak durumda değil.Bu durumda okuduğu liseden veya üniversiteden lise diplomasının aslı gibidir örneğini alabilirmi?bu geçerli olurmu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.