Şimdi Ara

üniversiteye gidilmeli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hangi üniveristeye ya da hangi ünv.'nin hangi bölümüne gitmek tartışma konusudur her zaman. Kendim sakarya ünv. gıda müh. mezunuyum. Biraz tembel bi öğrenci olduğumdan olsa gerek 7 sene de bitirdim. Şu anki düşüncem 7 sene önce olsa ünv ye gelmek yerine zanaat öğrenebileceğim bi işte çalışırdım.

Durum şu ki birkaç ünyi (odtü,itü,ege,hacettepe vb.) hariç tuttuğumuzda diğer ünv lerimizden mezun olan bi kişi yine işçi gibi çalışmakta ve çok düşük ücretler almakta. Tecrübe kazanınca iyi para kazanılacağı düşüncesi hakimdir biçoğumuzda ama iyi paradan kasıt 3-5 bin lira ve bu parayı kendi işinizden daha rahat kazanabilir. Bunun başlıca sebebi ünv. sayısı ve ünv lerin gereğinden fazla kontenjan sınırı ki her geçen yıl daha da artıyo. Ben ünv ye rahat meslek ve para kazanma mentalitesinden dolayı gittim ve birçoğumuz da bu sebepten dolayı gitmektedir. Ünv. masraflarına harcanan parayla kendinize ufak çaplı bi iş kurabilicekken (sadece ticaret ve esnaflık olarak değil) sırf ünv. mezunu olmak ve meslek sahibi olmak için ünv. ye gidilmesi şu zamanda çok doğru gelmiyo bana.

Bi iş veya zanaat sahibi olduktan sonra o konuda kendinizi geliştirmek için ünv ye gitmek en mantıklı seçim gibi. Bu düşünceme katılan ya da katılmayan arkadaşların fikirlerini duymak isterim.

Dip not: ben de kasaplığa başladım hayırlısıyla kendi dükkanıma gecmeyi planlıyom yakın zamanda :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Üniversite mi Askerlik mi ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.