hocam baskıcılar maalesef. kendilerince beni koruyorlar. ümiversiteye geçince baskı yapmayacağız vs diyorlar da pek değiseceklerini sanmiorm. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
üniversiteyi aile yanında okumak (2. sayfa)
-
-
Hocam ne diyeyim ): Üzüldüm adınıza ama sıkmayın moralinizi belki ciddilerdir (: :)
-
Neyin hayatini ogrencen aslanim en iyisi benim oturdugum sehirde bolum olsaydi hayatta baska yeri yazip gitmezdim rezilligin daniskasi aile baskisi kat kat iyidir :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam yanlış anlamayın ama tüm başlıklarınizi okuyunca içim kararıyor Allah sabır versin valla her seferinde nick-entry diyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam, rahat olma, özgür olma aileye bağlı. Belki size bunu diyen kişinin ailesi sizinkinden de baskıcı ne bileyim yani bence rahat kalın. İmkan açısından aile yanı daha iyi (: :)
-
Şehir dışı manyağı birisiyim lakin annem hasta ve yanında kalmamı istedi(gsü işletme değil de ödtü işletme yani okul olarak çok fark yok) ve seçenek de olunca ben kaldım
Uzun süre tel başıma şehir dışına vs de çıktım ve şöyle diyim,bulunduğun şehire bağlı olmakla beraber deli para gidiyor.Aile evinde yemeğin,ütün falan hazır bunlar önemli şeyler ek olarak yurt vb şeyler hem pahalı hem kalitesiz bana kalırsa bu yüzden konforu da iyi.
Lakin hayatta her güzel şeyin bence bir bedeli var.Burada da mesela özgürlük olarak şehir dışı ezer.İstersen o gün eve hiç girme veya arkadaşlarınla plan yapıp kafana göre bir şehir dışı patlatabilirsin,içkide gözün varsa bu gecenin sabahı ne olur derdine düşmeden içersin vs.Bunlar iyi şeyler mi kötü şeyler mi kişiye göre değişir mesela ben az önce (ufak bir pansiyondayım.) içki içeceğim dedim ne annem ne babam bir şey demedi ha içesim gelmedi içmedim lakin kimi insanlar oluyor ailesi her saniye yok nerdesin yok niye gelmedin,şunu yapma bunu etme evde terbiyeli maymuna döndürüyor haliyle o kişi de kaçmak isteyebiliyor bu yüzden artıları eksileri kişiye göre değişir ama artıları çok daha fazla gibi(benim açımdan)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kendi şehrimde kalmak istiyordum ama şehrimde gidebilecegim üni evime 3 saat uzakta ;( Aileyle anlaşabiliyorsanız bence ekonomik olarak da psikolojik olarak da daha iyi bir seçenek
Hocam karışmayan aile ve huzurlu evde aile yanında çekilir de. Problemli aileyle çekilmez.
Bilader dersimi düşüncen ev sahibinin salakligiylami ugrascan,apartciylami ugrascan yemekle mi ugrascan bi ton ivir zivir kucuk kucuk geliyor ama hepsi bi yerden sonra sıkmaya basliyor adami para sorunu hic yoksa ayri ev ole dusunulebilir yoksa hic gerek yok camasir yika onuda beceremion esya tasi kavga et ev degistir bi ton is vallahi bunlari yasarsin yani daha sonra ev arkadasinla ettigin kavgalar felan bitmez bu isler illaki bi kavga gurultu cikar bundan dolayi diyorum daha aklima gelmeyen seyler vardir illaki :) dert yani ozgur olcakmisda bilmem neymisde ne ozgurlugu maasini cebine koyunca ozgur olursun anca ozgur mozgur ayagi yapanlarin alayi kari kiz tayfa evden kurtuldum diye etekleri zil caliyor alayinin rahat rahat gezip tozcan diye dert yok tasa yok cunki onlara
Aile var, aile var. Ailenin durumuna bağlı. Baskıcı, kontrol manyağı olan ailenin yanında okunmaz. Bunun yanında evin fiziki koşulları da önemli. 2+1 evde dede, anne-baba, 3 kardeşin yaşadığı evde okunmaz. Ama 3-4 kişilik bir ailede, kendine ait bir odan varsa ailen de baskıcı değilse okunabilir. Maddi olarak fazlasıyla rahat olursun. Ayrıca babanın arabasını almak gibi bir opsiyon da olur. Annen baban çalışıyorsa zaten gündüzleri ev de boş olur
-
Yukarıdakilerin yazdığı gibi aileye göre degişir pandemiden dolayı 4 ay zaten okula gittik aile zamanı şöyleki eğer ailen baskiciysa değişmiyor sonuçta aynı kişiler yani öyle salcaz felan onlar hikaye çünkü banada aynısı denmişti bir şey değişmiyor ama bazı aileler var tabi onlar daha rahat o zaman ev güzel üsteki arkadaşların yazdığı avantajlar açısından aile baskiciysa liseden farkı olmaz.
Baskıdan kastınız nedir hocam? Anonim olduğunuz için söyleyebilirsiniz diye düşündüm.
Bu bilinirse belki daha iyi bir tavsiye gelebilir
hocam eve giriş saatlerine karışılma, gittiğim yere karışılma, kıyafete karışılma(kız oldugum icin abazalardan koruyorlarmis) saat ve mekan karışılmasına üni başlayınca bırakacakarınu söylüyorlar da bakalım
Bırakmazlar ki hocam ben bu yüzden kendi şehrimi bile yazmadım ne kadar uzak o kadar iyi
Dışarda abazalar var diye onu yapma bunu yapma o saat bu saat çekemezdim 2 gün ses etmeseler 3. gün boş yaparlar
Umarım sizinkiler değişir olmazsa da geçiş düşünürsünüz
-
Bi insanın eğer maddi durumu varsa ve kendi bulunduğu şehirde kalmasını sağlayacak zorunlulukları yoksa kesinlikle şehir dışında okumalı.
Ailenizle aranız iyiyse kendi şehriniz daha iyi.Ama sürekli kavga tartışma dönüyorsa şehir dışı.Ekonomik olarak katkısı var onun haricinde bildiğin ortam olduğu için daha rahatsın.Başka avantajı yok pek
-
Salmazlar öyle kolay kolay bence tavrını koy şimdiden anlasınlar yani kaç yaşına gelmişiz hala daha onlar ne derse edecek değiliz kendi hayatımız var ayrıca ailende olsa hayat senin ve bi kere geliyorsun onlari dinlemek zorunda hissetme kendini. Hangi bölüm yazmistin
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X