hep sehir dısı istiyordum ama iyi bir devlet üniversitesi/ bölüm gelmeyince istanbulda özel yazdım ama içimde kaldı. şimdi adam akıllı para kazanana kadar aile yanındayım. bi de sıkıyorlar beni üni başlayınca salıcaz diyorlar da hiç inandırıcı değil ve evim maalesef cok huzurlu değil. içimi dökeyim istedim. aile yanında okumanın avantajı var mıdır ki < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
üniversiteyi aile yanında okumak
-
-
Ekonomik olarak avantajlı olması dışında başka bir artısı yok bence.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ev sahibi/yurt sahibi fırsatçılara para kaptırmamış olursun.
-
şu ekonomide şehir dışında okunmaz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
ekonomik avantajı çok iyi fakat diğer yönden haklısın
-
Avantajı da vardır dezavantajı da şimdi avantajlarına gelecek olursak kira yurt derdin olmaz alıştığın düzen devam edersin eve gelirsin yemeğin hazırdır çamaşırların yıkanır daha çok paran cebinde kalır dezavantajları ise hayatı öğrenemezsin kendi kendine yetmeyi öğrenemezsin arkadaşlarınla bir gece çıkıp başka şehire gidemezsin ailen bir azcık meraklı olsa bile her şeye karışır sevgilinle takılmak istesen sürekli dışarıda buluşacaksın aile yanında ama şehir dışı öyle mi manitayla evde takılırsın mükemmel etkinliktir bir keresinde 7-8 gün evden çıkmayıp pineklediğimizi bilirim okula gitmedik istediğin gibi rahatça aile evinde imkansız ancak dışarıda kafe kafe gezersin sadece
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Paranı şehir dışında fırsatçılara kaptıracağına şehrinde rahatça okurken bir yandan para kazanmaya çalışıp belki ailenin de desteğini alarak ileride ayrı eve çıkmak da bir alternatif. Kesinlikle aile ile kalmak hata değil. Bu durumu fırsata çevirmek de senin elinde boşuna üzülme. Konfor alanından çıkmazsan gelişmezsin diyenler konfor alanını sadece bulunduğun şehirle de veya ailenin yanında kalmakla sınırlıyorlar. Aslında konfor alanı denen şey direkt senin ne yaptığınla ilgili. Nerede olduğunun bir önemi yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thegreatestfriend -- 28 Ağustos 2021; 20:31:27 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ekonomik olarak faydalı, aileyle sorun yoksa aranızda aslında bi nevi güzel bi şey de. Tabii kendin ayrı durmak vs kısmı daha ayrı boyut. Ama mecbursan da kötü bi şey değil yani
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Uni gelince salıcaz diyorlarsa salarlar. Aile evinde kalsan bile unide hayatin degisiyor cok cekincen olmasin. Yurttan daha rahat yasarsin.
İstanbulda özelde zaten cogu kisi aile evinden gelir cevrende dışta kalmazsın
şu durumda kyk yurdu çıkmayan biri özel yurtlara çok yüksek paralar öder artı diğer masraflarla birlikte 2000 i rahat geçer hemen hemen asgari ücret harcar bence hadi diyelim kredi çıktı mezun olunca ciddi bir borç yüküyle mezun oluyor şu berbat ekonomide evde kalmak mantıklı ekonomik durumu orta üstü bir ailede değilseniz
-
+ olarak, lise hayatın nasılsa üniversite hayatın da, aşağı yukarı aynı olur.
Rahatlık ve konfor açısından yani.
gidersin dersine girersin, ders bitince arkadaşlarınla takılırsın 1-2 saat sonra akşam olunca arayıp geç kalma derler, tüm moralin bozulur.
Başka şehirde olsaydım şimdi, eve gel diye beni sıkan kimse olmazdı, kafama göre rahat takılırdım diye söylenirsin ama şehir dışına çıktığında, ne evindeki o sıcak ortamı, o güzel yemekleri bulacaksın ne de seni seven, seni merak eden insanları bulacaksın.
Başlangıç için tabi ki dediğim şeyler, zamanlar yemekte çözülür, sıcak ortamda bulunur, seni seven insanda bulunur .
Bence aile yanında kalmak, hem iyi hem kötü. Net bir cevabı yok gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DFE16C857 -- 28 Ağustos 2021; 20:39:35 > -
umarım salarlar hocam. çok sorun yaşıyorum bu sıra ailemle ve çok pişman oldum sehir dısını yazmadığıma
Sancili donemler su an, okula baslayinca baska mesguliyetlerin olacak bence simdi bunları düsünme rahat ol
sağ olun hocam haklısınız. umarım düzelir her şey
Bence uber üstü ( top üniversiteler) bir üniye gitmeyeceksen, başka bir şehirdeki yere gitmeye değmez.
-
Ailen baskıcı vesaire değilse çok iyi (: :)
-
ğpoıfskmö ya hocam o açıdan dememiştim. kendi başına tüm işlerini halledecek olmak ve onlara bağlı kalmadan senin yerine yapılan sorumlulukların bir anda sana geçmesi manasında söyledim.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Ev sahibi/yurt sahibi fırsatçılara para kaptırmamış olursun. |
Bilader dersimi düşüncen ev sahibinin salakligiylami ugrascan,apartciylami ugrascan yemekle mi ugrascan bi ton ivir zivir kucuk kucuk geliyor ama hepsi bi yerden sonra sıkmaya basliyor adami para sorunu hic yoksa ayri ev ole dusunulebilir yoksa hic gerek yok camasir yika onuda beceremion esya tasi kavga et ev degistir bi ton is vallahi bunlari yasarsin yani daha sonra ev arkadasinla ettigin kavgalar felan bitmez bu isler illaki bi kavga gurultu cikar bundan dolayi diyorum daha aklima gelmeyen seyler vardir illaki :) dert yani ozgur olcakmisda bilmem neymisde ne ozgurlugu maasini cebine koyunca ozgur olursun anca ozgur mozgur ayagi yapanlarin alayi kari kiz tayfa evden kurtuldum diye etekleri zil caliyor alayinin rahat rahat gezip tozcan diye dert yok tasa yok cunki onlara
|
Ekonomik olarak avantajlı olması dışında başka bir artısı yok bence.
|
Benzer içerikler
- fixdual nedir
- havelsan maaşları
- hukuk okumak mantıklı mı
- aselsan hangi mühendisleri alıyor
- okuması en zor bölümler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X