Şimdi Ara

Üniversiteyi bırakıcam... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
2.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam okulu bitirdikten sonra gitmeniz daha anlamlı olacaktır. Zaten dış ülkelere karşı kapalı bir ülkeye gitmek istiyorsunuz. Kesinlikle üniversite tahsilinizi bitirin derim. Ardından japonca öğrenip oradaki adamlarla irtibat kurun. Bence en iyisi bu olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Citizen'in Pengueni

Bu dgs olayı olmuyor diye çok dedik ancak devlet yine kendi bildiğini okuyor.

Intibak sisteminin gelmesi gerekiyor veya dgs ye mat 2 veya fizik konularinin eklenmesi lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Leopard

quote:

Intibak sisteminin gelmesi gerekiyor veya dgs ye mat 2 veya fizik konularinin eklenmesi lazım.

Sınavsız üni geçişi dgs sistemini mahfetti. Dgs ile gelenlerin %98i gerçekten başarısız. Matematiği dört işlemden ibaret sanıp türevi gerçek hayatta nerde kullanacağım kafasında olanlar. İstsnalar çok az.

Bu durumu üniverstelerde fark etti artık ve çoğu intibak+2 sene olayını kaldırdı bazıları yeni kaldırıyor. Uygulama artık dgs ile gelenin türkçe inklap vs temel dersleri sayıp kalanı aynen okutmak. Bu da yeniden uni okumak gibi 4 sene sürüyor yine ki anca yani. Yapamayan öğrenci direk ilk sene dökülüyor.

Haa özel ünilerde durum farklı gelsinde 2 sene gelsin 20b*2 40b kar gözüyle makine okumuş adamı elektronik 3. Sınıftan başlatabiliyorlar. Yanına mat1-2 koy al sana intibak. Bunun benzeri bir uygulamayınbizzat arkadaşım yapıyor ki keralaka bir bölümde dgs ile 3. Sınıf bu sene bitiriyor.

Eğitim sistemimizin neresinden tutsan elde kalır.

Arkadaşa gelince meslek yüksek bitirmişsin ne güzel. Elin iş tutabiliyorsa onu dene. Bir çok üni mezunu mühendis zaten kendi işini yapmıyor öyle bir imkan yok ülkemizde. Memeurluk falan anca yoksa piyasada elk-elek mühendisleri için alan çok dar ki özel mezununolunca bence daha da dar. Eline gwçwn başka imkanlara yönel boşuna masraf etme derim. Ama yok mühendis olsan işin hazırsa seni bekleyen bir kurum şirket vs varsa başka asıl bitir okulu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeroTech -- 9 Haziran 2017; 11:0:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kambochian

birak gitsin, bitirsen de senden bisey olmaz zaten

Tamam kardeş komiksin şimdi uza.
  • bırak vakıf üniversitesini zaten gerçekten mühendisliği okuyacak kadar bilgi düzeyine ulaşırsan devlet kazanır orda okursun özellere para vermeyin gerçekten birçoğu boş mezun yetiştiyor ancak tanıdıklarla iş buluyor mezunları. özeli ite kaka 7 senede bitirip 2bin liraya 30 yaşında mühendis olarak başlayacağına gir şimdi asgari ücrete çalışmaya başla işinde ilerle senin için çok daha iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeroTech

quote:

Orijinalden alıntı: Leopard

quote:

Sınavsız üni geçişi dgs sistemini mahfetti. Dgs ile gelenlerin %98i gerçekten başarısız. Matematiği dört işlemden ibaret sanıp türevi gerçek hayatta nerde kullanacağım kafasında olanlar. İstsnalar çok az.

Bu durumu üniverstelerde fark etti artık ve çoğu intibak+2 sene olayını kaldırdı bazıları yeni kaldırıyor. Uygulama artık dgs ile gelenin türkçe inklap vs temel dersleri sayıp kalanı aynen okutmak. Bu da yeniden uni okumak gibi 4 sene sürüyor yine ki anca yani. Yapamayan öğrenci direk ilk sene dökülüyor.

Haa özel ünilerde durum farklı gelsinde 2 sene gelsin 20b*2 40b kar gözüyle makine okumuş adamı elektronik 3. Sınıftan başlatabiliyorlar. Yanına mat1-2 koy al sana intibak. Bunun benzeri bir uygulamayınbizzat arkadaşım yapıyor ki keralaka bir bölümde dgs ile 3. Sınıf bu sene bitiriyor.

Eğitim sistemimizin neresinden tutsan elde kalır.

Arkadaşa gelince meslek yüksek bitirmişsin ne güzel. Elin iş tutabiliyorsa onu dene. Bir çok üni mezunu mühendis zaten kendi işini yapmıyor öyle bir imkan yok ülkemizde. Memeurluk falan anca yoksa piyasada elk-elek mühendisleri için alan çok dar ki özel mezununolunca bence daha da dar. Eline gwçwn başka imkanlara yönel boşuna masraf etme derim. Ama yok mühendis olsan işin hazırsa seni bekleyen bir kurum şirket vs varsa başka asıl bitir okulu

Dgs geçişli olarak katılıyorum, zaten matematik, fizik gibi derslere ilgisi olmayan bu alanları sevmeyen bitiremez mühendislik fakültesini.
    Eksiklerini en kısa sürede bitirmesi lazım dgslinin.

• kardeş hangi parayla gideceksin peki?
    orda yaşam türkiyenin 3-4 katı haberin var mı?
    1 ay iyi kötü yaşayabilmek için nerden baksan bi 4 bin lira lazım.
  • Bizim okulda mühendislik mezunu olup diş hekimliği okuyan vardı . Hiç bir zaman geç değildir

• okulu sakın bırakma 10 yıl sürse de bitir

• Meslek lisesi derslerin ise yariyorsa birak git sana is verecekleri kadar iyiysen birak git

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kirito*

quote:

Aslında yapmaya çalıştığım hırs duygunuza dokunmak ve universiteyi bırakmak şöyle dursun daha bir sarılıp başarıyı yakalama hırsı sağlamaktı lakin yanıt verişiniz buna değmeyeceğinizi göstermekte.
    Yanıtınızdan çıkarımım gerçekten birşey olamayacağınızdır.
  • Dostum ilk olarak japonyada dil okulu meselesini ve iş bulma meselesini kafanda ele.Ülke koşullarını,insanların göçmenlere karşı nasıl olduklarını,iş olanaklarını tam olarak bilmeden gitmek çok büyük risk.Eğitim amaçlı herhangi bir üniversiteden kabul alıp gidersin anlarım ama diğer türlü göçmen gibi dil bilmeden gidersen yazık olur sana.İkincisi eğer bölümünü seviyosan,iş olanakları iyi fakat dersleri anlayamıyorum diyorsan sonuna kadar git herkes x çalışıyorsa sen 2-3x çalış.Eğer bölümü hem sevmiyorum hem anlamıyorum dersleri diyorsan bölümünü bırak ve hem severek okuyacağın,mezun olduğunda iş bulma konusunda çok zorluk çekmeyeceğin bir bölüm bul kendine ona göre sınava hazırlan veya dgsye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swarley1 -- 9 Haziran 2017; 20:46:20 >
  • Teknisyen olarak işe giremez misin hocam mühendis olmak zorunda değilsin ya.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WinterLoot

Bu dönem 6. kez mat aldım, yine veremedim sanırım 7.ye inşallah

Bırakmaya değmez hocam. Devam.

Ulan calc 2 yi 3. kez alıyorum ilk sene, yaz okulu ve bu sene aldım yine geçemedim aslında matematiğim iyidir finali de güzel geçmişti ama 30 vermiş 60 alsam geçiyorum bütlere bakıcaz artık asfas as da sdasd

• Aga calisacan benim lys matim 0 di bölüme geldiğimde hatta hazırlık okudum 1 senede bildiklerimi de unuttum. Lys de kalem oynatamadim türev integral sorularına ama eşek gibi o çalışıp 0dan öğrenip Calculusu verdim cb bb seklinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetsalih37

Aga calisacan benim lys matim 0 di bölüme geldiğimde hatta hazırlık okudum 1 senede bildiklerimi de unuttum. Lys de kalem oynatamadim türev integral sorularına ama eşek gibi o çalışıp 0dan öğrenip Calculusu verdim cb bb seklinde.

Thomas calculus sponsorlugunda bende ayni yoldayim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kirito*

quote:

Aslında yapmaya çalıştığım hırs duygunuza dokunmak ve universiteyi bırakmak şöyle dursun daha bir sarılıp başarıyı yakalama hırsı sağlamaktı lakin yanıt verişiniz buna değmeyeceğinizi göstermekte.
    Yanıtınızdan çıkarımım gerçekten birşey olamayacağınızdır.

Verdiğim yanıttan benim hangi niteliklere sahip olduğumu anladın yani, eğer öyleyse buralarda harcanıyosun dostum değerlendir bence bu yeteneğini.

• quote:

Orijinalden alıntı: bdeniz1997

kardeş hangi parayla gideceksin peki?
    orda yaşam türkiyenin 3-4 katı haberin var mı?
    1 ay iyi kötü yaşayabilmek için nerden baksan bi 4 bin lira lazım.

Çok şükür ailemin durumu iyi. Zaten sadece ilk ay paraya ihtiyacım varJaponyada. Şöyleki dil okulu aynı zamanda sana yarı zamanlı iş ayarlıyor ve Japonyada gençlerin yarı zamanlı işlerde çalışması çok normal karşılanıyor, verdikleri saatlik ücrette gayet doygun. Kısacası yarı zamanlı bir işle orada çok rahat yaşayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kirito* -- 10 Haziran 2017; 5:10:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: swarley1

Dostum ilk olarak japonyada dil okulu meselesini ve iş bulma meselesini kafanda ele.Ülke koşullarını,insanların göçmenlere karşı nasıl olduklarını,iş olanaklarını tam olarak bilmeden gitmek çok büyük risk.Eğitim amaçlı herhangi bir üniversiteden kabul alıp gidersin anlarım ama diğer türlü göçmen gibi dil bilmeden gidersen yazık olur sana.İkincisi eğer bölümünü seviyosan,iş olanakları iyi fakat dersleri anlayamıyorum diyorsan sonuna kadar git herkes x çalışıyorsa sen 2-3x çalış.Eğer bölümü hem sevmiyorum hem anlamıyorum dersleri diyorsan bölümünü bırak ve hem severek okuyacağın,mezun olduğunda iş bulma konusunda çok zorluk çekmeyeceğin bir bölüm bul kendine ona göre sınava hazırlan veya dgsye.

Mekatronik mühendisliği okuyorum hocam, bölümümü severek okuyorum ve bölüm derslerim çoğu AA,BB ama bu Math ve Phys beni mahvetti lakin yılmıyacam. Bugün birkaç kitap aldım, sıfırdan matematiğe ve fiziğe başlıyorum aynı zamanda inglizcemi geliştirmek içinde bir dil okuluna başlamayıdüşünüyorum. Bakalım umarım emeğimin karşılığını alırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: nearyone

quote:

Orijinalden alıntı: QuattroFR

Birak gitsin hayallerinin pesinde kos ben kosmadim cok pişmanim. ben de mühendisliği birakip tipa tekrar hazirlanicam yas 21de tipa girmis olucam hayirlisi artik.

Bende aynı durumdayım ytü makineyi bırakıp tıpa hazırlanacağım 20 yaşında birinci sınıf olucam

Tercih donemi tip gelmeyince gaza gelip yazdik makineyi her zaman tipa merakliydim,makine de staj ortamini gorunce muhendisligin bana gore olmadigini anladim.Bir an once hazirlanmaya bak derim cok gec kalmamak lazim 6 sene Tıp sonucta .20 yaş normal yine hayirlisi.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.