Selamun aleyküm arkadaşlar. Artık yoruldum, yapamıyorum ! Ben meslek lisesi mezunuyum, Elektrik elektronik teknikeri, Mekatronik teknisyeyiniyim. Meslek Yüksek Okulunu bitirdikten sonra bu kadar okuduk bari mühendis olalım dedik, hazırlıkta baya iyiydik ama artık olmuyor, yürümüyor. Lisede gördüğüm matematik beni kurtarmıyor Math155'i ikinci alışım yine kaldım. Vakıf üniversitesinde okuyorum 6 dersin üçünden kalmışım! Artık okulu bırakıp Japonya'ya dil okuluna gidip 24 ay vize alıp orada iş bulmaya çalışsam mı diyorum . iş buldum buldum bulamadım yine buraya geri dönücem bu beni korkutuyo. Kafam o kadar allah bullakki iftarda bile birşey yiyemiyorum artık o kadar bunaldımki sizlerle paylaşıyım dedim.
Birak gitsin hayallerinin pesinde kos ben kosmadim cok pişmanim. ben de mühendisliği birakip tipa tekrar hazirlanicam yas 21de tipa girmis olucam hayirlisi artik.
quote:
Orijinalden alıntı: QuattroFR
Birak gitsin hayallerinin pesinde kos ben kosmadim cok pişmanim. ben de mühendisliği birakip tipa tekrar hazirlanicam yas 21de tipa girmis olucam hayirlisi artik.
Ben 24 yaşındayım hocam okulu bırakırsam bir daha okula geri dönmem imkansız olabilir.
birinci sınıf mısın?
quote:
Orijinalden alıntı: Terrible Certainty
birinci sınıf mısın?
Evet hocam
Bu dönem 6. kez mat aldım, yine veremedim sanırım 7.ye inşallah
Bırakmaya değmez hocam. Devam.
1 dönem gitme. Kaydını da sildirme. Pişman olursan devam et, olmazsan bırakırsın.
quote:
Orijinalden alıntı: V.Vasquez
1 dönem gitme. Kaydını da sildirme. Pişman olursan devam et, olmazsan bırakırsın.
Eğer bırakırsam bir daha ailemi ikna edemem.
quote:
Orijinalden alıntı: WinterLoot
Bu dönem 6. kez mat aldım, yine veremedim sanırım 7.ye inşallah
Bırakmaya değmez hocam. Devam.
Hocam devlet üniversitesi olsa inanın bu kadar takmam ama uzattığım her sene ortalama 20 bin tl'ye maal oluyor bana ve aileme bunlarıda düşünmem lazım.
Kendin otur düşün. Bizden medet umma. Neticede kendi kararını kendin vermen gereken yaştasın. Neyin doğru olduğunu düşünüyorsan onu yap.
lisede gördüğün matematik seni kurtarmiyorsa çalışacaksin dostum sanki lisede gördüğün matematigi görmemiş gibi baştan calişacaksin oturup.tabiki bilmiyorum calisip calismadigini ama buna kendin karar vereceksin otur ve sakince kendinle yüzleş kapat gözlerini ve buna zaman ayır al kendini karşına ve sor ben bunu istiyor muyum ve ne kadar çalışıyorum bunun için ,yeterli mi? bu konuşmanın sonunda bir karar ve ne olursa olsun bu kararın peşine düş gerekirse arkadaşlarından yardım iste sana zaman ayirsinlar ve hangi derste eksiğin varsa kapatmaya çalış.ya da artık kararin birakip gitmekse pişman olmamak için elinden geleni yap.
Bu dgs olayı olmuyor diye çok dedik ancak devlet yine kendi bildiğini okuyor.
quote:
Orijinalden alıntı: mk5555
lisede gördüğün matematik seni kurtarmiyorsa çalışacaksin dostum sanki lisede gördüğün matematigi görmemiş gibi baştan calişacaksin oturup.tabiki bilmiyorum calisip calismadigini ama buna kendin karar vereceksin otur ve sakince kendinle yüzleş kapat gözlerini ve buna zaman ayır al kendini karşına ve sor ben bunu istiyor muyum ve ne kadar çalışıyorum bunun için ,yeterli mi? bu konuşmanın sonunda bir karar ve ne olursa olsun bu kararın peşine düş gerekirse arkadaşlarından yardım iste sana zaman ayirsinlar ve hangi derste eksiğin varsa kapatmaya çalış.ya da artık kararin birakip gitmekse pişman olmamak için elinden geleni yap.
Biraz önce uzun bir yürüyüşten geri döndüm, bazı şeyler yerine oturdu ama hala kafamda çok fazla soru işareti var. Bakalım zaman gösterecek olacakları.
hocam daha dil bilgisi kurallarını bilmiyorsun bırak tabii zorlama,
Edebiyat okuyordum bıraktım gitti yolun sonunu göremeyince zorlamaman lazım diye düşünüyorum. Hakkında hakkımızda hayırlısı... ticaret gibisi yok kardeş o parayı bir tat 1 verip 5 almayı bir gör okula küfredersin.
Bence birakma.zorlayarak devam et. Ilerde o diploma cok isini gorur. Hayatini kurtarir.
Dersleri bir sekilde gecersin ama biraktin mi bir daha geri toplanmaz.
Bir sekilde dersleri vermeye bak.
Mühendislik okuyorsan Calculus'baştan sonra yalayıp yutacaksın, ve üstüne Fizik dersi şart. Fizik için Serway fizik önerebilirim. Dersten kalırsan yazın bu iki dersi mutlaka hallet gerisi senin için kolay olacaktır.
birak gitsin, bitirsen de senden bisey olmaz zaten
Nickten anlasilcagi uzere japonyayi seviyorsun ama orada daha cok yorulcaksin ve bikacaksin belki de adamlar cok calismaktan öluyor bu tarz haberler var
quote:
Orijinalden alıntı: QuattroFR
Bende aynı durumdayım ytü makineyi bırakıp tıpa hazırlanacağım 20 yaşında birinci sınıf olucam