Şimdi Ara

Üniversiteyi bırakıp yeniden hazırlanayım mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba,Trakya Üniversitesinde Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sistemleri 2. sınıf öğrencisiyim.Okulum Keşan'da hem bundan derliyim çünkü İstanbul'dan böyle küçük bir yere gelmek çok zor oluyor,toplasan 3-5 cafe anca var. Bölümden de memnun değilim ailemin isteği doğrultusunda geldim buraya istemeye istemeye ve hala istemiyorum bana göre gelmiyor tüm gün bilgisayar başında iş yapmak. Tercih zamanı ne istediğimi bilemediğimden burayı da yazdım aile baskısıyla ve burası çıktı. Aslında derslerim çok kötü değil 1. sınıf ortalamam 2.95,2 sınıf toplamında 3 tane alttan dersim var. Ev arkadaşlarımla aynı bölümü okuyoruz onlar da memnun değiller yatay geçişle okulun başka bölümüne geçecekler ama ben şehirden de memnun olmadığım için yeniden hazırlanmayı düşünüyorum, aileme tekrar masraf olmasın diye istanbul tutarsa yabancı dilden bir bölüm yapayım diyorum ama çok araftayım. Görüşlerinizi esirgemeyin,detaylı uzun anlatım için kusura bakmayın.

• kardeş önce iyice düşün taşın olduğun bölümü değiştirecek misin değiştirirsen seçtigin bölüm 2 sene önce yaptıgın gibi üstüne kafa yorulmadan seçilmiş bölüm mü olacak, şu an oldugun yerden kurtulmak için mi bu bölümü seçeceksin? eğer öyleyse ve kesinlikle okumak istedigim ileride meslegini yapmak istedigim bölüm bu dedigin bölüm yoksa yatay geçişi yada lysyle kazanıp aynı bölüme baska ünide 3. sınıfta devam etmeyi falan araştır derim. NEDEN?
    -2 yıl çok uzun bir süre 2 yıl sonra mezun olmak varken 4 yıl baştan çekmek istemezsin
    -Bizim üniversitelerden bi halt oldugu yok 1-2 bölüm dışında 1-2 iyi üniversite dışındaki herkes aynı işleri yapıyor kim ne tutturursa
    -Gidecegin üniversite de ne kadar büyük şehirde olsa da kimsenin kimseyle konusmadıgı boktan sosyal ortamlı bir yer olmayacagını nerden biliyorsun(üniversitelerin çoğu böyle artık), dışarıda 100 tane kafe olur ama üniden tanıstıklarınla degil dısarıdaki adamlarla gidersin okulun hiçbir avantajı olmaz. Anlayacagın yagmurdan kaçarken doluya tutulmasan da yine yagmura tutulma ihtimalin de var tek +sı ailenle yaşayabilecek olman en büyük -'si 2 yıl başa sarmak olabilir.

Diğer bir seçenek olarak git bak konus öğren araştır eğer ki türkiyede okudugun hicbir okul benim düşündüğüm gibi beklentilerini karşılayamayacaksa, yurtdışını düşün. Ekonomik durumunu bilmiyorum ama her türlü okul parası çıkar ucuz ülkeler de var trakyada ne harcıyorsan onla yaşarsın okul parasını da herşeyini bu işi çözmeye adarsan her türlü halledersin atıyorum yazın çık güneye otellerde çalış hem 3 ay ortamlarda yabancı dilini geliştirirsin hem para kazanırsın gir burgera mc'e çalış git su sat kalk internetten bişeyler sat kalan parayı da ailen vermese gider kredi çekersin her türlü orada trakyada yedigin parayla gece kulüplerinde gezer doğu avrupanın melek gibi kızlarıyla takılırsın yada daha iyi bir ülke seçer adam gibi akademik eğitim alır üste yüksek lisans falan adam gibi bir gelecegin olur belki türkiyeye dönmezsin. Neyse lafın özü, kendine başka bir gelecek yazmak istiyorsan birsürü seçeneğin var birine karar ver ve geceni gündüzünü bunları gerçekleştirmeye ada, her şey çözülür, ama ne istedigine de çok iyi karar ver daha kötü bir duruma gelme, bol şans.

• Hocam teşekkürler çok haklısın,düşündüğüm bölüm yabancı dil üzerine ve ingilizce şuana kadar beni çeken en sevdiğim şey. Dediğin doğru sosyal ortam istediğim gibi olmaz büyük üniversitedelerde de böyle bir problem var ama en azından İstanbul'da bir çevrem var hani okuldan da illaki bir iki arkadaş edinsem yeter. Burada arkadaş var ama beraber yapılacak bir şey yok sıkıntıdan nelere sardığımızı görsen. Yatay geçişte şöyle sıkıntı bölümüm 3 yerde vardı sadece Edirne dışındaki diğer şehirler; Mersin ve İstanbul ama İstanbul'daki Özel Üniversite bölüme alıma kapattı öyle bir sıkıntı var. İstanbulda başka bir yerde tekrardan okumak saçma olur,fazladan aileme masraf bu istediğim son şey. Bakalım hocam çevremdeki akıl alabileceğim mantıklı insanlarla konuşacağım İstanbul'a döndüğümde hayat neler gösterir belli olmaz.
  • 2011'de sınava girdim, hiç ummayacağım şekilde hayatımın keskin bir düşüşe geçiçeği bir okula gittim. 4 sene okudum 2 sene de uzadı istesem mezun olurdum ama olmadım.İçimden hiçbir şey yapmak gelmiyordu. İnsanları ayrı dert okulu ayrı dertti. 40 küsür ders verdim derslerim çok kötü değildi okulumun uzama sebebi şartlı olan bi dersten ötürüydü hep ondan kaldım proje dersiydi. Bölümüm tasarımla ilgili bir bölümdü istemeye istemeye okuyodum.Okul İstanbul'da bir okul bu arada söylemek istemiyorum hangisi olduğunu ama özel okul.Bu sene ekim gibi falan iyice tak etti daha fazla katlanamıcam dedim cesaretimi de topladım ve bıraktım okula gitmeyi. YGS'ye çalışmaya başladım. YGS'ye girdim sınavım iyi geçti çok da kötü değil. Cuma günü belli olacak sonuç ne gelirse gelsin LYS ile yükselteceğimi biliyorum. Hedefim makine mühendisliği. Yıldız Teknik olacak gibi geliyo şimdilik. O kabus gibi geçen 4 senenin acısını çıkartıcağıma inanıyorum. Ha o 4 sene biraz boşa gitmiş gibi duruyo ama aslında hiçbir şey boşuna değildir. Bir çok tecrübe edindim. Hayatta daima başarılı olabileceğini düşündüğün şeyi yapmaya çalış. İstemediğin veya istenmediğin yerde durma. Başaracağına inanıyosan o şeyi elde etmek için her yolu dene. Hiçbir şey için geç değil. Büyük bir yenilgi yaşamak herşeyin sonu da olabilir, yeni bir yolun başlangıcı da olabilir bunun adını koymak senin elinde.

• Alınma ama o bölüm de üni de beş para etmez.
    Dil de de iyiysen kesinlikle ingilizce öğretmenliği öneririm...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende senin bölümünü düşünüyordum son anda yeniden hazırlanmaya karar verdim.YGS çok iyi geçti yarı burslu hukuk tutturma ihtimalim var hiç olmadı İngilizce öğretmenliği düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkürler hocam gaza getiren konuşma oldu. Bugün itibariyle iyice bunaldım her şeyden,bu seneki ygs'yi kaçırdım için kendime de ayrı kızgınım. Ailemle konuşup tümden bırakıp okulu hazırlanmanın peşindeyim artık. Dediğin doğru hiç bir şey için geç değil,sonuçta geriye kalan hayatımız mı boşa gitsin yoksa 3-4 sene mi diye kıyaslasak cevap belli.Umarım istediğiniz olur başarılar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Haklısın hocam,okul beş para etmez.Bölüm aslında değişken bilgisayar işi kendini geliştirmene bakar. Öğretmenlik olabilir evet ama Türkiye'de zor gibi atanması falan sıkıntı
  • BiletlerBiletxD kullanıcısına yanıt
    Çok iyi adınıza sevdindim umarım istediğin olur.Yeniden hazırlanmakla güzel bir karar vermişsin bakalım ben ne yapacağım.
  • sinavygs2014 S kullanıcısına yanıt
    Trakya Üniversitesi aslında güzel merkez olarak olanakları çok güzel ve ucuz eğlenceli şehir aslında Edirne ama ben Keşan ilçesinde olduğum için işler tersine dönüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.