Şimdi Ara

ÜNİVERSİTEYİ BIRAKTIM, MEZUNUM (MF ÇALIŞMA GÜNLÜĞÜ) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
42
Favori
10.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2. hafta rasyonel bence uyumlu değil hocam
    şahsen nejdet kirpi'nin sırası daha güzel gibi cünkü
    sayılar sonra çözümleme birbiriyle bağlantılı
    özelden size nejdet kirpi de atabilirim
  • lnsurgent kullanıcısına yanıt
    Atın hocam bakalım ama Matematik'teki düzen de Behzat hocanın düzeni. Hangisine daha çok güvenirsin dersen Behzat hoca olacaktır cevabım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marchegiani

Atın hocam bakalım ama Matematik'teki düzen de Behzat hocanın düzeni. Hangisine daha çok güvenirsin dersen Behzat hoca olacaktır cevabım.

rasyoneli ben ant 1 kitapta hallettim de hocam
    zaten hiç birşeyle bağlantısı yok gibi rasyonelin ygs nin en kolay sorularıdan biri
    şahsen bende tabiki BR'yi seçerdim,
    Nejdetin parabol'u bile mat 2'de normalde 1'e geçti

Kaf;
    0) İşlem Yeteneği (ücretsiz)
    1) Tam Sayılar (ücretsiz)
    2) Rasyonel Sayılar (10 TL)
    3) Tek-Çift ve Ardışık Sayılar (10 TL)
    4) Sayı Çözümleme (10 TL)
    5) Bölme-Bölünebilme (10 TL)
    6) Asal Sayılar-Asal Çarpanlar (10 TL)
    7) Ebob-Ekok (10 TL)
    8) Sıralama ve Basit Eşitsizlikler (10 TL)
    9) Üslü Sayılar (10 TL)
    10) Köklü Sayılar (10 TL)
    11) Mutlak Değer (10 TL)
    12) Özdeşlikler ve Çarpanlara Ayırma (10 TL)
    01) Oran - Orantı (10 TL)

02) Problemler - I (10 TL)

03) Problemler - II (10 TL)

04) Problemler - III (10 TL)
    05) Problemler - IV (10 TL)

Nejdet;

Sayılar
    Basamak Analizi
    Bölme-Bölünebilme
    Asal Sayı-Faktöriyel
    Obeb-Okek
    Rasyonel-Ondalık Sayılar
    Basit Eşitsizlikler
    Mutlak Değer
    Üslü Sayılar
    Köklü Sayılar
    Çarpanlara Ayırma
    Oran - Orantı
    Denklem Çözme
    problemler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lnsurgent -- 13 Temmuz 2017; 23:19:48 >

• lnsurgent kullanıcısına yanıt
    Bence ikisi de normal, iyi hocam. Çok bir şey değiştirmez. Ben olduğu gibi devam edeceğim, isterseniz siz değiştirirsiniz.
  • Hocam 2018 de ygs yapılacak mı yoksa değişik bir sınav modelimi olacak ?
  • hayvanat9999 H kullanıcısına yanıt
    Şu an için farklı bir söylem yok hocam, bu saatten sonra da değişemez bence en azından 2018 için.
  • quote:

Şu an için farklı bir söylem yok hocam, bu saatten sonra da değişemez bence en azından 2018 için.

Hadi ozaman banada hayırlı olsun vesile siz oldunuz cesaret verdiniz bende 18 yaşındayım bu sene ege iktisat yazıp üniversitede hazırlanacağım bakalım kırık obp ile inşaat mühendisliği kazanabilecekmiyim ? Bilgi alışverişinde bulunalım hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayvanat9999 -- 14 Temmuz 2017; 1:36:7 >
    Sizin adınıza olumlu bir şey yapabildiysem ne mutlu hocam. İlla yazmak zorunda mısınız İktisat'ı? Aileden dolayı falan ise zorlayın, yazmayın bence. Zor olur hem obp açısından hem de üniversiteye illa ki gidecek, zaman kaybedeceksiniz. Konu altında, özel mesajda vs istediğimiz kadar bilgi alışverişinde bulunabiliriz hocam. Şimdiden başarılar.
  • Yarasın koçuma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Sizin adınıza olumlu bir şey yapabildiysem ne mutlu hocam. İlla yazmak zorunda mısınız İktisat'ı? Aileden dolayı falan ise zorlayın, yazmayın bence. Zor olur hem obp açısından hem de üniversiteye illa ki gidecek, zaman kaybedeceksiniz. Konu altında, özel mesajda vs istediğimiz kadar bilgi alışverişinde bulunabiliriz hocam. Şimdiden başarılar.

Malesef ailem
    Bence zorlamalısınız. İstemediğiniz yerde mutlu olamayacağınızı er ya da geç kabul etmeliler. Etkili ve tatlı dil kullanmaya çalışın, ne ikna olan aileler gördük inanılmaz katı olup da.
  • Hocam merhaba.Ben bu sene sizin hedeflediğiniz yıldız bilgisayarı bıraktım ve tekrardan hazırlanmayı düşünüyorum. 1 sene mezuna kalmışlığım ve 1 sene hazırlık okumuşluğum var. Bırakma sebebim İstanbulun zor şartları ve yazılımı becerememem. Mühendislik apayrı bir şeymiş,sürekli ezber yapmaya eğilimli bir kafaya sahip olduğumdan bölümün bana uygun olmadığını anladım. Planım memleketimdeki hukuğa yatay geçiş yapıp (cepte bir yer olsun diye) tıp için hazırlanmak.

Çoğu şeyi sistematikleştirip rayına oturtmuşsunuz,ben de bunu yapmaya çalışıyorum şu an fakat size ve diğer bilenlere bir kaç sorum olacak:

1-) Kaynak konusunda MATEMATİKTE KAREKÖK ve ÜCDÖRTBEŞ, FENDE PALME, EKSEN ve Bİ'NOT [Çok bilgili bir dersane hocam önerdi bunları],denemelerde yine APOTEMİ,ÜÇDÖRTBEŞ falan çözmeyi düşünüyorum. Sosyalde ve türkçede LİMİT yayınlarını düşündüm fakat tam bilgim yok.Mezun olduğumdan beridir baya kaynak çıkmış. Sizce bahsettiklerim dışında matematik,fen,türkçe ve sosyalde özellikle neleri tavsiye edersiniz? Üst seviye gitmeyi amaçladığımdan orta seviye yayınlar istemiyorum. Karekök,üçdörtbeş,palme,apotemi ana kaynaklar. Yan kaynaklar eksen,bi'not,limit şeklinde.

2-) YGS odaklı değil LYS odaklı çalışacağım. Aralığa kadar LYS gidip sonra yavaş yavaş YGS'ye geçiş düşünüyorum. Elimde hiç kaynak yok yalnız, bahsettiğiniz hocaların kanallarına bir göz attım iyi gibi duruyor fakat sadece ders videolarıyla bu iş olur mu? Yani konu anlatım kitabı gerekir mi? Gerekirse özellikle hangi derslerde? Üniversiteyi kazandığımdan beri 2 sene geçti bu arada.

3-) Kurs merkezlerine gitmeyeceğimden çözemediğim sorular büyük problem oluşturacak. Matematik ve fizikte özel hoca tutmayı düşündüm ama sonuçta her dersten yapamadığım sorular olacak. Bunun için ne önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _THANOS_ -- 14 Temmuz 2017; 2:8:12 >

• _THANOS_ _ kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, öncelikle hakkınızda hayırlısı olmasını diliyorum. Çok zor bir karar vermiş olduğunuz aşikâr.

Ben de 3 senedir falan bu kaynak muhabbetlerinden uzak kaldım ve gerçekten 50 bin tane yayın çıkmış farklı farklı. Ben çok temel yayınlar hakkında net bir bilgi sahibiyim, gerisi yarım yamalak. Mesela Karekök ve Palme başlı başına kalitedir bence. Ama cidden zor istiyorsanız Birey B ve Birey C serilerini kesinlikle tavsiye ederim Matematik ve Geometri'de. Application'undan çözemediğiniz her sorunun videolu çözümünü izliyor olabilmeniz çok büyük avantaj. Onun dışında bugün ben bi 4-5 kitap aldım. Kendimi bildim bileli tanıdığım, bilgisine güvendiğim kırtasiyecimiz ÜçDörtBeş'i çok övdü, Matematik'te ikincil kaynak olarak onları kullanıyorum şimdi. Kolay %25, orta %65, zor %10 demiş bu yayın soru dağılımına. O ilgimi çekti. Ve ÖSYM sorularına çok yakın olmasıyla övünüyor. Göreceğiz. Eksen çok eski yayındır, iyidir denilebilir. Ama çok net şeyler söyleyemeyeceğim. Eski dershanemde kullanmıştık seneleeeer önce, iyi gibiydi. Bi'Not u ilk defa sizden duydum. Limit yayınlarının çok kaliteli olduğuna dair duyumlarım var sözel derslerde yakın arkadaşlarımdan vs. ama ben hiç kullanmadım. Bu arada Apotemi cidden zor kaynak isteyenlere Birey B ve C'nin yanında kesinlikle biçilmiş kaftan. Sözün özü seçtiğiniz kaynaklar bence çok iyi, daha fazla kurcalamanıza gerek yok diye düşündüm ben.

Ben konu anlatım kitabına hiç gerek olduğunu düşünmüyorum. Hocalar gayet yeterli bence. Ve artık çok fazlalar. Yani birinden anlamadınız mı, açın başka bir hocadan dinleyin o konuyu mesela. Konu anlatım kitabı gereksiz masraf olur gibime geliyor.

Çözemediğiniz sorular için bir etüt merkeziyle, örneğin her haftada bir gün soru çözüm günü olarak ayarlamanızı tavsiye ederim. Sorularınızı biriktirir, hocalarla o gün içerisinde ortak bir saatte gider çözdürürsünüz. Özel dersten daha uyguna gelecektir diye tahmin ediyorum.

Şimdiden başarılar hocam, bol şans.

• quote:

Merhabalar, öncelikle hakkınızda hayırlısı olmasını diliyorum. Çok zor bir karar vermiş olduğunuz aşikâr.

Ben de 3 senedir falan bu kaynak muhabbetlerinden uzak kaldım ve gerçekten 50 bin tane yayın çıkmış farklı farklı. Ben çok temel yayınlar hakkında net bir bilgi sahibiyim, gerisi yarım yamalak. Mesela Karekök ve Palme başlı başına kalitedir bence. Ama cidden zor istiyorsanız Birey B ve Birey C serilerini kesinlikle tavsiye ederim Matematik ve Geometri'de. Application'undan çözemediğiniz her sorunun videolu çözümünü izliyor olabilmeniz çok büyük avantaj. Onun dışında bugün ben bi 4-5 kitap aldım. Kendimi bildim bileli tanıdığım, bilgisine güvendiğim kırtasiyecimiz ÜçDörtBeş'i çok övdü, Matematik'te ikincil kaynak olarak onları kullanıyorum şimdi. Kolay %25, orta %65, zor %10 demiş bu yayın soru dağılımına. O ilgimi çekti. Ve ÖSYM sorularına çok yakın olmasıyla övünüyor. Göreceğiz. Eksen çok eski yayındır, iyidir denilebilir. Ama çok net şeyler söyleyemeyeceğim. Eski dershanemde kullanmıştık seneleeeer önce, iyi gibiydi. Bi'Not u ilk defa sizden duydum. Limit yayınlarının çok kaliteli olduğuna dair duyumlarım var sözel derslerde yakın arkadaşlarımdan vs. ama ben hiç kullanmadım. Bu arada Apotemi cidden zor kaynak isteyenlere Birey B ve C'nin yanında kesinlikle biçilmiş kaftan. Sözün özü seçtiğiniz kaynaklar bence çok iyi, daha fazla kurcalamanıza gerek yok diye düşündüm ben.

Ben konu anlatım kitabına hiç gerek olduğunu düşünmüyorum. Hocalar gayet yeterli bence. Ve artık çok fazlalar. Yani birinden anlamadınız mı, açın başka bir hocadan dinleyin o konuyu mesela. Konu anlatım kitabı gereksiz masraf olur gibime geliyor.

Çözemediğiniz sorular için bir etüt merkeziyle, örneğin her haftada bir gün soru çözüm günü olarak ayarlamanızı tavsiye ederim. Sorularınızı biriktirir, hocalarla o gün içerisinde ortak bir saatte gider çözdürürsünüz. Özel dersten daha uyguna gelecektir diye tahmin ediyorum.

Şimdiden başarılar hocam, bol şans.

Teşekkürler. Peki konuda bahsettiğiniz hocalara alternatif olarak önerebileceğiniz hoca veya kanal var mı? YGS/LYS alanında herhangi bir youtube kanalı bilgim yok. Ayriyeten dediğiniz gibi biz de sadece soru çözümlerine gidebileceğimiz bir yer aradık fakat öyle bir sistem yokmuş. Yani etüt merkezine de gitsek ders görecekmişiz ve fiyatı da 5000 civarı,az para değil yani. O yüzden özel hoca ayarlamaktan başka seçeneğim yok gibi.

• _THANOS_ _ kullanıcısına yanıt
    Türkçe'de Önder Hoca'ya alternatif Hocalara Geldik kanalı olabilir, Matematik ve Geometri'de Behzat Hoca'ya Ceyhun Hoca'ya alternatif Nejdet Hoca veya Vural Hoca (Hocalara Geldik, kanalın sahibi) olabilir, Fizik'te Umut Öncül'e alternatif lidibu.com sitesi olabilir (dersleri paralı), Kimya'da tavsiye ettiğim iki isme alternatif kimyaozel.com olabilir (bunun da dersleri paralı), Biyoloji'de Selin Hoca'ya alternatif Fundamentals veya Senin Biyolojin olabilir ki üçü de çok iyidir, Tarih ve Coğrafya'da çok bir bilgim yok hocam. Etüt merkezinin öyle bir çakallık yapması kötü olmuş, o zaman özel ders olmazsa inekle.com sitesine de bir göz atabilirsiniz.
  • quote:

Bence zorlamalısınız. İstemediğiniz yerde mutlu olamayacağınızı er ya da geç kabul etmeliler. Etkili ve tatlı dil kullanmaya çalışın, ne ikna olan aileler gördük inanılmaz katı olup da.

Elbette şansımı denerim
  • eline sağlık hocam baya emek var o programda
    şahsen ben yapmaya çalıştım yapamadım
  • çoğrafya o kadar uzun mu ya
    bende 20 bölüm varmış 20 haftada mi biter acep
  • Çözemediğin soruları kime soracaksın? Etüt öerkezi tarzı bir yer mi? Benim de üniversitedeki 1.yolım bitti Eylül'de hazırlanmaya başlayacağım. Bir Whatsapp grubu olursa faydalı olur diye düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam daha karar vermedim ama ben de sanırım gidersem sakarya metarulji veya konya selçuk kimya müh tip ibir üniye gidecem eğer bu sene hedefime ulaşırsam 20 yaşına girerken istediğim ünide başlamış oluyorum kafamı gurcalayan şey obp sorunu ne yapsam bilemiyorum ve şuan aynı şehirde olduğum arkadaşarın coğu gidiyor yani tamamen yalnız kalacam bu seneede çok sosyal olduğum söylenemez ama dershanem yok ben de behzat hocadan çalışmayı düşünüyorum ve karar verirsem 5-10 gün daha dinlenip tam tekmil günde 9 -10 saat çalışmaya başlıyacam kütüphanede çalışırım bu sene yaptığım en büyük hata budur notlara isterseniz ekleyin sakın evde çalışmayın arkadaşlar en yakın kütüphaneye kayıt olup orada bir köşeniz olsun sabahtan akşama kadar orda çalışın evde çalışılmaz!. Yani 2. defa mezuna kalayım diyorum evdekiler çevre biraz tepki gösteriyor ben istiyorum aslında çünkü 4 yıl uyduruk bir bölüm okuduktan sonra bir 2-3 yıl da iş aramayım diye. Ne yapsam hocam eğer kalırsam yardımlaşır mıyız wp grubu vs açıp ? Biyoloji - tarih - cografya - fiziğim iyidir kalan derslerde de yardımlaşırız 3-5 bu tip mezun daha bulup ? Teşekkür ederim.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.