Şimdi Ara

Üniversiteyi yurtdışında okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar iyi geceler herkese benim aklıma bir şey takıldı internette biraz araştırma yaptım ama çok şey anlamadım belki biriniz bana anlatabilir. Bu sene lise 2. sınıfa geçtim notlarım çok iyi değil ama üniversiteyi yurtdışında okumak istiyorum. İlk sınıfı 54 ortalama ile geçtim fakat yurtdışında okuma işi yatarsa kafama, yükseltebilirim notlarımı. Bi' kaç sorum var bu konu hakkında;

1- Ortaokul ortalaması , lise ortalaması veya üniversite sınavı notu yurtdışında gireceğim okulu etkiler mi? Ayrı bir sınav var diye duydum sadece oras ilgilendiriyor diyorlar.
    2- Yurtdışında kaç yıl üniversite okuma seçenekleri var. Türkiye'deki gibi mi yani sistem.
    3- Ne zaman giriliyor bu sınava? (Yurtdışında okumak için olan)

Konumun doğru yerde olmadığını biliyorum fakat okul, eğitim forumlarında çok az aktiflik vardı ilgi görmem diye oraya atmadım özür dilerim cidden, gerekli cevapları aldıgımda kaldıracağım postu.

İyi forumlar

• up
  • Paran varsa okursun, en dandik ülkede (Pakistan falan) aylık 3k(min) vermen gerekiyor, ve her üniversitenin alımında sınav var, aşırı iyi bir öğrenci değilsen kimse seni okuluna almaz, mülakatlar falan oluyor, ingilizcenin çok iyi olması(Ielts)den belli bir puanı alman lazım. Aylık 5k+ para gerekiyor en az, özellikle Avrupa'da su gibi gidiyor, not ortalamanın mühendislikler için 90+, tıp için 95+ olması gerekiyor(normal üniler için)Ygs-Lys'den belli dereceler olmadan iyi üniversitelere kesinlikle giremezsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.