Şimdi Ara

Unix sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

unix e geçme eğilimi gösteriyorum ancak kafama takılan birkaç detay var.Bir dostumuz (yine bu formlarda okudum) unix te
    herşeyi yapabildiğinden bahsetmiş.Bunun üzerine olaya realistic bakmaya başladım ve başlangıç için gerekli detayları aşağıya sıraladım
    Yardımcı olabilirseniz ve olursanız sevinirim ;

unix in hangi versiyonunu önerirsiniz ve bunu nereden indirip cd ye yazdırabilirim ?

unix te yapabildiğimiz ancak linuxte yapamadığımız olaylar nelerdir ?

unix te debug,disassembling yapabilirmiyiz ?

unix in c/c++ program geliştirme platformu ne kadar gelişmiştir ?

unix te basic programlama dili kullanılabilir mi ?

unix te java kullanılabilir mi ?

unix te web browser kavramı var mıdır ?

unix için bir gui var mıdır ?

unix için matlab ile win matlab ne kadar farklıdır ?

teşekkürler

• quote:

unix in hangi versiyonunu önerirsiniz ve bunu nereden indirip cd ye yazdırabilirim ?

Özgür bir UNIX istiyorsanız Linux veya FreeBSD idealdir. ftp.comu.edu.tr adresinden her ikisini de (Linux dağıtımlarından birçoğunu ve FreeBSD' yi) bulabilirsiniz.

quote:

unix te yapabildiğimiz ancak linuxte yapamadığımız olaylar nelerdir ?

Linux zaten bir Unix' tir.

quote:

unix te debug,disassembling yapabilirmiyiz ?

Bu kavramlar herhangi bir platforma özgü değildir. Bu nedenle her platformda yapılabilir.

quote:

unix in c/c++ program geliştirme platformu ne kadar gelişmiştir ?

C ve C++' ın ilk geliştirilmeye başlandığı platform Unix' tir desem ve C' yi yazan adam aynı zamanda ilk Unix' i yapandır desem?

quote:

unix te basic programlama dili kullanılabilir mi ?

Basic için evet, Visual Basic için hayır.

quote:

unix te java kullanılabilir mi ?

Java' yı geliştiren şirket Sun Microsystems' tir. Bu şirket aynı zamanda dünyanın en büyük Unix geliştiricisidir. Haliyle Java en iyi Unix' te çalışır.

quote:

unix te web browser kavramı var mıdır ?

Internet, Web, Web Browser kavramlarının hepsi yine Unix' te çıkmıştır. Haliyle en iyi internet sistemi yine Unix' tir. Dünyanın en iyi web tarayıcısı Mozilla Firefox hemen her türlü platformda çalışır.

quote:

unix için bir gui var mıdır ?

GUI kavramı da ilk defa Unix ile ortaya çıkmıştır. (Aslında birçok kavram Unix' te ortaya çıktı).
    X Window adı verilen arayüz standartı ilk GUI sayılır.

quote:

unix için matlab ile win matlab ne kadar farklıdır ?

İlgilenmedim. Bilmiyorum.

• matlab acik kodlu bir program degil dogal olarakta linux icin olanida windows icin olanida ayni program ama linux altinda matlab clonu octave i kullaniyorum. tavsiye ederim.
  • matlab 6.5 i ben redhat da kurmustum. tabi win. cdlerinden emüle edip flan kullanmak mümkün değil sanıyorum. bunun dışında herşeyi aynı... ve oldukça sorunsuz çalışıyordu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluecream -- 17 Ekim 2004, 1:34:39 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.