Şimdi Ara

Ünlü tarayıcı Brave’in bilgisayarlara gizlice VPN yüklediği ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Gizlilik üzerine çalışmalarıyla tanınan ünlü internet tarayıcısı Brave'in kullanıcıların bilgisi olmadan kendi VPN uygulamasını kullanıcıların bilgisayarına indirdiği ortaya çıktı.

Çerezleri ve reklamları engellemesiyle ün salan ve bu alanda çalışmalar yapan internet tarayıcısı Brave’in kullanıcılardan izin almadan VPN yüklediği ortaya çıktı.

Brave’i indiren Windows kullanıcıları, isteseler de istemeseler de şirketin kendi VPN hizmeti Brave Firewall + VPN’i de indirmiş oluyor. Bu durumun 2022 yılından beri devam ettiği kullanıcılar tarafından iddia edildi.

Ayrıca Bkz.Telefon piyasasının bir dönem lideri Nokia’nın büyük umudu Lumia'ya ne oldu?

Kullanıcının bilgisi olmadan indirilen ve ücretli abonelikle birlikte kullanılabilen VPN hizmeti, abone olunmadığı sürece pasif bir şekilde cihazda yüklü kalabiliyor.

Şirket konuyla ilgili yaptığı açıklamada bu durumun sadece Windows’ta görüldüğünü, yeni gelecek güncellemeyle bu sorunun çözüleceği ifade edildi.

Kaynak:https://github.com/brave/brave-browser/issues/33726 brave gizlice vpn

• Bedava olan hiçbir şey temiz değildir!!

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kral tarayıcı ya bedava vpn yüklemiş.

• Sorunun çözüleceği? Ne demek sorun değil ki bu uyanıklıklılık aQ

• at yalanı sss inananı .. 2022sonunda yeni pc aldım, brave kurdum, vpn özelliğini deaktif ettim ilk kurduğumda çünkü açınca ücret istiyordu bende kapadım, o günden beri kaç update geldi, şuan en güncel halinde ve vpn falan yüklememiş... yani kullanıcıya bağlı durum,

• Güncel Brave tarayıcım var, windows servislerde VPN göremedim, sanırım birkaç kullanıcıda olan bir bug.

• Hem mobilde hemde PC de kullanıyorum sadece YouTube için kullanmaya da devam edeceğim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kimse okumamış ki haberi. Sadece ücretli kullanıldığında VPN aktif. Normal kullanıcılarda pasif.

• Yok bende yıllarfır kullanıyorum o yanlışlıkla izin vermiştir

• arion kullanıcısına yanıt
    Forum üyeliğine ne kadar veriyorsun?

• Opera da da var kimse dert etmiyot

• fatihgeyikci kullanıcısına yanıt
    reklam şelalesi görüyor işte :)

• Çok şaşırdım ama Edge ile MS yapmış bu işi bu sefer.

• Brave vpn servisini vermeye basladigi gunden bu yana bu durum gecerli. Ancak bunun neden bu kadar yaygaraya sebep oldugu kismi garip. Sonucda siz parasini veripde hizmeti aktif etmediginiz surece vpn servisi (wireguard) kapali sekilde duruyor. Yani adamlar kimsenin arkasindan gizli kapakli bir sey yapmiyorlar. Vpn servisi tarayicinin ustunde aktif edilebilir durumda bekliyor, parasini oder ve abonelik satin alirsaniz kapali olan servisi aciyor. Servis dedigimde toplasaniz 10mb yer kaplamiyor.

• Nolmuş yüklüyse anlamadım. Chrome da milyon tane özellik yüklüyor aktif etmediğiniz sürece sadece duruyo

• Vpn yi aktif olarak mı yüklüyor yoksa aktif etmeye mı bağlı acaba

• brave adamdır hem mobilde hem pc de kullanıyorum

• Mobilde tek kullandığım tarayıcı Aloha ile birlikte. VPN deaktif şekilde geliyor, sıkıntısız kullanıyorum yıllardır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wanatess kullanıcısına yanıt
    Kredi kartı bilgilerinden tut diğer tüm bilgilerini aldıklarında da kral bilgilerimi geri verin diye e-mail atarsın

• fatihgeyikci kullanıcısına yanıt

"Bir şey ücretsiz ise ürün sizsinizdir" lafı devreye giriyor burada da.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.