Şimdi Ara

uno sx rölantide titreme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 97 model uno sx sahibiyim (tek nokta enjeksiyonlu). Problemim rölantide araçta titreme olması. Araç "1000" devirin altındayken titreme yapıyor, ancak 1000 devirin üstündeyken,hareketli yada hareketsiz herhangi bir titreme yada sarsıntı olmuyor. Hem lpg'de hem de benzinde durum aynı. Aracın lpg ayarı yeni yapıldı, bilgisayara bağlanıp ayar çekildi. Geç çalışma problemi vardı, bu ayardan sonra düzeldi. Bu arada aracın buji ve buji kabloları yeni. Bu problem enjektör ile mi alakalıdır? buji arızaları dışında başka nedenleride varmıdır? 97 model araçta bir miktar titreşim normalmidir? ihtimaller nedir? bu ihtimallerin detayı nedir? Zira bu konularda bilgili değilim. Yarın sanayiye gidip birkaç ustaya kontrol ettireceğim. Sizlerinde fikrini almak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b4nq -- 6 Ocak 2017; 23:45:4 >

• Başkan,
    Michael Jackson siyahken üretilen bu arabacağız her durumda titrer.
    Aşırı genş olanlar bilmez: Kıymetli tarumar abinin deyimiyle " titrek manda "

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence çok onemsemeyin bu arabayı fabrika ayarina getireceğim diye çok para harcarsınız da yinede gelmez. Aynı şeyleri yaşamış biri olarak söylüyorum. Yok ben yinede bakiyim derseniz. Subap ayarı manueldir aracınızın. Ona baktirin rolantide titreme yaptırabilir.
  • Rölanti valfi sökülüp temizlenir tabii yağlı olmayan bir sprey olmalı balata spreyi gibi .

Ardından filtre kutusu sökülüp boğaz kelebeği sökülür temizlenir bakımı yapılır yerine takılır.

Hava filtresi eskimiş ise yenisi takılır.

Bu parçalara giden kablolar mutlaka kontrol edilmeli zayıf ise yenilenir.

Yine olmazsa ateşleme bobini kontrol edilir sübaplardan bazıları sıkı olabilir LPG için Azda olsa gevşek olmalı .
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Bugün bir test yaptım ve benzinde titreme olmadı. Çok az vibrasyon vardı. Ancak sizlerinde söylediği gibi bu yaşda ki, bu model bir araçta bu kadarı normal. Yine de işinin eğli bir lpgciye gitmek lazım. Bodrum'da ikamet ediyorum ve Milas, Koru'da bu işin erbabı ve atiker'in servisi olan bir usta varmış. Milas'a 1 hafta sonu yolum düşecek o zaman fırsat olursa kontrol amaçlı baktırıcam.

Bu arada benzinde araba çok performanslı gidiyor. Araç gaza yüklenince gayet akıcı ama düşük hızda hafif ayak temasında gazı kesik kesik aldı. Sonrasında biraz daha düzeldi. Bi süre benzinde kullanıp teste devam edicem. Acaba seyrek olarak benzini kullandığımız için mi yoksa benzin pompası yada enjektör kafasında bir sorun olabilir mi?

Arabayı birkaç hafta önce aldım ve çok memnunum.Zaten arkadaşımın arabasıydı ve almayı ben teklif ettim. Birkaç usta gördü arabayı ve beğendiler,onayladılar. Biri de eniştemdir. Ben motorsikletine,arabasına bakmayı ve özen göstermeyi seven insanlardanım o yüzden araba hapşursa hemen neyi var ilgilenirim. Bundan önce birçok uno'yu denedim dökülüyorlardı. Saolsun arkadaş iyi bakmış. Üstelik şehir içi trafiğinde ve park olayında müthiş rahat 1.80 boyla aracı almadan önce kuşkularım vardı ama yersiz olduğunu gördüm. Gayet rahat bir kullanışı var.

Forum'da ki diğer uno sahibi arkadaşlarla herzaman fikir alışverişinde bulunmayı bilinçli olmak açısından çok değerli görüyorum. Tecrübelerinizi paylaşırsanız müteşekkir olurum.

Saygılar.

Saygılar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Soğukken Araçta Titreme
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.