Şimdi Ara

UNTIL DAWN | Only On PlayStation 4 (Türkçe) (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.004
Cevap
18
Favori
70.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pinky_Demon

Senaryo DLC gelecek mi?

oyunu çok beğendin devamını istiyon demi köftehor? :))

• Atmosfer ve grafikler başarılı senaryo beş para etmez

• Beyler bu 11 gb güncellemeden sonra frame düşmelerinde gelişme oldu mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sleepingforest

Heavy Rain henüz PS4 için yok, Last of Us'da da kararların oyuna etki etmesi gibi bir durum yok. Arkadaş Until Dawn ve Life is Strange'de bunu sevdiyse pek aradığını bulamaz, onun dışında oyun mutlaka oynanması gereken bir oyun.

Teşekkürler arkadaşlar bilgilendirme için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uncle Trevor

Beyler bu 11 gb güncellemeden sonra frame düşmelerinde gelişme oldu mu

11 GB güncellemeyi indirdim. dokular da bile iyileştirmeye gitmişler. güncelleme bittikten sonra hemen oyuna girdim ve en baştan oyunu başlattım.
    en baştan başlattım çünkü en fazla frame düşmesi ilk bölümde oluyordu. ve ne yazık ki hüsrana uğradım. frame düşmeleri aynen devam ediyor.

zaten 5 dakika oynadım kapattım. (kıza şaka yapıyorlar da, kız evden dışarı çıkıyor çıkıp ormana kaçıyor ya) işte oraya kadar oynadım.

11 GB koca bir güncelleme, sadece bir bölüm sonunu düzeltmek için, bazı imla hatalarını gidermek için oldukça fazla bir boyuta sahip.
    mutlaka vardır bir çok artısı, iyice bir bakmak lazım 1 - 2 saatlik test şart

• bende şimdi oyuna başladım 2 kişi hemen öldü psikolog ta garipmiş beni korku seven biri yaptı oyun güzel görünüyor başındayım devam ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: KUMANDANASKER

quote:

Beyler bu 11 gb güncellemeden sonra frame düşmelerinde gelişme oldu mu

11 GB güncellemeyi indirdim. dokular da bile iyileştirmeye gitmişler. güncelleme bittikten sonra hemen oyuna girdim ve en baştan oyunu başlattım.
    en baştan başlattım çünkü en fazla frame düşmesi ilk bölümde oluyordu. ve ne yazık ki hüsrana uğradım. frame düşmeleri aynen devam ediyor.

zaten 5 dakika oynadım kapattım. (kıza şaka yapıyorlar da, kız evden dışarı çıkıyor çıkıp ormana kaçıyor ya) işte oraya kadar oynadım.

11 GB koca bir güncelleme, sadece bir bölüm sonunu düzeltmek için, bazı imla hatalarını gidermek için oldukça fazla bir boyuta sahip.
    mutlaka vardır bir çok artısı, iyice bir bakmak lazım 1 - 2 saatlik test şart

• oyun pt kadar geriyor mu beyler. aşırı gerilimli şeylerden uzak durmak istiyorum sonra etkisinden çıkamıyorum tuhaf şekilde.
  • fantastik74 kullanıcısına yanıt
    Alakası bile yok P.T bu oyundan 100 kat daha gerilimli bir oyun kıyaslamam bile.

• bende dün başladım fena değil, konu biraz zayıf ama sardı bugün iş olmasa dün gece bitirirdim.
    Şİmdiden 2 kişi kaybettik..
    Birde dün dikkatimi çekti oynarken sürekli modem bir şeyler indiriyordu sonra gördüm 50gb bonus video indirmiş, bitirdi kotayı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pinky_Demon

Alakası bile yok P.T bu oyundan 100 kat daha gerilimli bir oyun kıyaslamam bile.

ondan soruyorum hocam bende. gerilim falan çoksa oyunda uzak durucam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fantastik74

oyun pt kadar geriyor mu beyler. aşırı gerilimli şeylerden uzak durmak istiyorum sonra etkisinden çıkamıyorum tuhaf şekilde.

Yok hacı onun gibi değil zaman zaman hafifden korkutuyor al oyna kesinlikle

• quote:

Orijinalden alıntı: casparza

bende dün başladım fena değil, konu biraz zayıf ama sardı bugün iş olmasa dün gece bitirirdim.
    Birde dün dikkatimi çekti oynarken sürekli modem bir şeyler indiriyordu sonra gördüm 50gb bonus video indirmiş, bitirdi kotayı :)

50 gb bonus video mu bluray filmler o boyutta hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fantastik74

quote:

Orijinalden alıntı: casparza

bende dün başladım fena değil, konu biraz zayıf ama sardı bugün iş olmasa dün gece bitirirdim.

50 gb bonus video mu bluray filmler o boyutta hocam.

valla ne indirdi bilmiyorum ama modemi görünce oyundan çıkıp baktım, until dawn 50gb indirme bitmek üzereydi belki bir kısmı patch dir, zira oyuna dün başladım patch yüklemedi hiç. Geri kalanıda video lardır diye tahmin ediyorum başka ne olabilir ki ?

• ben size cümleten yanıt vereyim arkadaşlar... yaşım 32 bu arada, öyle süt oğlanı da değilimdir. bunları göz önünde bulundurarak yorumlarımı dikkate alın.

UNTIL DAWN kaç GB ?

Oyun yanlış hatırlamıyorsam ilk çıktığı gün 38-40 GB gibi birşeydi. geçtiğimiz hafta yayınlanan 11 GB lık yama ile toplam boyutu 50 GB civarı oldu.
    oyunu önceden indirenler sadece 11 GB lık bir güncelleme yapacaklar (güncelleme ismi 1.03 tü bildiğim kadarı ile)
    oyunu ilk kez indiriyorsanız yani yeni satın aldıysanız update içinde olarak iniyor, yani 50GB kadar bir veri indireceksiniz makinanıza...

UNTIL DAWN için gelen 11GB lık UPDATE ne işe yarıyor?

Bu muhteşem boyuttaki UPDATE oyunda bazı değişiklikler getirmiş.
    Bazı bölümlerde doku kalitesinin yükseltildiği rahatlıkla görebilirsiniz (oyun zaten çok kaliteli tasarımları olan bir oyundu. biraz daha makyajlamışlar)
    En önemli değişikliğin yanlış hatırlamıyorsam 9.bölümde yapılan bir tercih ile yaşanan aksiliklerin giderilmesi olduğu söyleniyordu.
    Ayrıca bazı seçim ekranlarında zamanlama ve oyunun gidişatını etkileyen tuş kombinasyonları tekrar düzenlenmiş.
    Performans artışı yapılmış ve çeşitli sorunlar giderilmiş deniyordu. (bu açıklamalar firmanın kendi açıklamalarıdır)

Asıl sorun olan FRAME RATE sorunu giderilmiş mi diye sorarsanız, yamadan sonra oyunu en baştan başlayıp 1 saat kadar oynadım.
    Ve ne yazık ki anlık FPS düşmelerinin devam ettiğini gördüm. Oyunu hala 30 FPS ye sabitleyememişler. Bilginize...

UNTIL DAWN da yaşanan FPS düşüşleri çok mu fazla?

Oyunun ilk 1 saatlik bölümünde ne gariptir ki sıklıkla yaşıyoruz bu performans düşüşünü. Hatta ilk oyunu açtığımda hayal kırıklığı olmuştu.
    Üzülmüştüm, hep böyle devam ederse bitmez bu demiştim. (Performans 20 FPS e kadar düşüyor zaman zaman bazı sahnelerde)
    Ama ilerleyen bölümlerde özellikle 1-2 saat sonra oyunun performansı daha da düzeliyor. yani takılmalar ve yavaşlamalar yok denilecek
    kadar azalıyor. göze batmıyor ve rahatlıkla oynayabiliyorsunuz. hatta bazı sahneler var ki yağ gibi akıyor oyun. insan orada gerçekten
    iç geçirmeden edemiyor. yalnız şunu söylemeliyim ki, hem mekan çizimleri hem de karakter modellemeleri oldukça başarılı olan bir oyun.

UNTIL DAWN nasıl bir oyun? Korkunç mu? Almaya değer mi?

Bu tamamen kişisel bir zevktir. Ben kendi yorumlarımı dile getireyim. Korku filmlerini seven ve evde SİNEMA ODASI olan biriyim.
    55" TV + yalıtım + Logitech Z906 ile kombinlenmiş özel bir odamız var. Düşünün yani korku ve gerilim filmleri ile aramı...

Oyunu gerilim ve korku olarak bahsedildiği için almıştım. TÜRKÇE ALTYAZILI olarak aldım.
    Oyunu yaklaşık 12 saatte bitirdik eşimle. En ince ayrıntısına kadar ve ciddiye alarak oynadık.

Oyunun ilk sahnesi ve giriş bölümü 10 dakika kadar sürüyor. Bu bölüm ÇOK KLİŞE BİR AMERİKAN GENÇLİK FİLMİ olarak gözüme çarptı.
    İnşallah böyle devam etmez demiştim. Oyunun ilk 2-3 saati açıkçası FİLMİN GİRİŞ BÖLÜMÜ gibi ele alınabilir. KARAKTERLERİ TANIYORSUNUZ.
    Yani KOCA 2-3 SAAT OYUN SİZİ KENDİNE ISINDIRIYOR.

Ve 3 SAAT SONRA OLAYLAR BAŞLIYOR. ama oynadığınız ilk 3 saat ÇOK ÇOK ÖNEMLİ diyorum. ulan 3 saat kim geçsin diye bekleyecek diye
    düşünmeyin. çünkü o 3 saatte ne kararlar alırsanız oyunun gidişatı ona göre şekilleniyor. yaptığınız en ufak bir hamle, hatta karakterler arası
    seçtiğiniz tek bir kelimelik konuşma bile oyunu tamamen etkiliyor. bu konuda oyun HEAVY RAIN den kesinlikle ve kesinlikle DAHA GENİŞ BİR İÇERİĞE SAHİP!

Oyun önceki örnekleri olan FAHRENHEIT - HEAVY RAIN ve BEYOND oyunları ile gerek grafiksel olarak gerekse konu olarak rahatlıkla kapışabilir.
    ama seçenekler, tercih alternatifleri olarak hepsini de katlar... 8 karakteriniz var ve hepsinin de hayatı sizin ellerinizde... yani HER AN HERŞEY OLABİLİYOR!

Oyun SILENT HILLS PT gibi gerçek anlamda KORKU oyunu değil. Bu oyun bir GERİLİM OYUNU arkadaşlar.
    %25 MACERA - % 25 AKSİYON - %40 GERİLİM ise geri kalanı KORKU dur. anlık ve refleksi olarak korkutuyor.
    ama size şu kadarını söyleyim. gece karanlığında, yalnız yada grup olarak sessiz bir ortamda SAĞLAM BİR SES SİSTEMİ ile oynarsanız HOPLATIR YANİ!
    Bazı sahneleri gerçekten gerim gerim geriyor insanı. Ben ki o kadar iyi bir korku filmi izleyicisi olduğumu iddia ettiğim halde 4 farklı sahnede cidden hopladım.

Oyunu pata küte oynayan biri 6-7 saatte de bitirebilir. araştırmadan, merakla incelemeden pata küte oynarsan biter gider. şans eseri ya güzel sona gidersin
    yada kötü sonla facialarla bitirirsin oyunu. dediğim gibi biz 12 saatte bitirdik. çok fazla keyif aldık eşimle. hatta biraz vakit geçsin arkadaşlarımızla bir araya
    gelip kontrolü onlara bırakıp biz izleyerek tekrar oynayacağız. ben oyunu severek oynadım ve beğenerek bitirdim.

sorusu olan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KUMANDANASKER -- 21 Ekim 2015; 12:39:12 >

• KUMANDANASKER kullanıcısına yanıt
    Hocam soru değilde küçük bir hatırlatmam olacak Until Down değil Dawn olacak

• KUMANDANASKER kullanıcısına yanıt
    Selamlar,
    Oyunu pzt si günü aldım, pzt indirmeye bıraktım net olarak 22GB gözüküyordu.
    Bunun üzerine dün oyuna başladım günceleme kontrol ettim güncel dedi, oyunu oynadığım 4 saatlik süreçte 50gb daha üstüne indirdi. Bu arada bonus diye bir menü açıldı ve cast vs. ile rportajlar videolar çıkmaya başladı uzun ve FHD formatında.

Bu arada bende eşimle başladım 100' projektörde oynuyorum, sağlam bir ses sistemi ile bende 2 kez fena sıçradım. Genelde korku filmlerinde sahneleri ve zıplama yerlerini tahmin ederim sıçramam ama 2 kez hoplattı, katılıyorum yorumlarına :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casparza -- 21 Ekim 2015; 12:07:15 >
  • quote:

Hocam soru değilde küçük bir hatırlatmam olacak Until Down değil Dawn olacak

hızlı yazmaktan onlar :D bilinçaltı, siyonist rejimin etkileri... TEK GÖZ

düzelttim kardeşim, teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KUMANDANASKER -- 21 Ekim 2015; 12:40:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KUMANDANASKER

ben size cümleten yanıt vereyim arkadaşlar... yaşım 32 bu arada, öyle süt oğlanı da değilimdir. bunları göz önünde bulundurarak yorumlarımı dikkate alın.

UNTIL DAWN kaç GB ?

Oyun yanlış hatırlamıyorsam ilk çıktığı gün 38-40 GB gibi birşeydi. geçtiğimiz hafta yayınlanan 11 GB lık yama ile toplam boyutu 50 GB civarı oldu.
    oyunu önceden indirenler sadece 11 GB lık bir güncelleme yapacaklar (güncelleme ismi 1.03 tü bildiğim kadarı ile)
    oyunu ilk kez indiriyorsanız yani yeni satın aldıysanız update içinde olarak iniyor, yani 50GB kadar bir veri indireceksiniz makinanıza...

UNTIL DAWN için gelen 11GB lık UPDATE ne işe yarıyor?

Bu muhteşem boyuttaki UPDATE oyunda bazı değişiklikler getirmiş.
    Bazı bölümlerde doku kalitesinin yükseltildiği rahatlıkla görebilirsiniz (oyun zaten çok kaliteli tasarımları olan bir oyundu. biraz daha makyajlamışlar)
    En önemli değişikliğin yanlış hatırlamıyorsam 9.bölümde yapılan bir tercih ile yaşanan aksiliklerin giderilmesi olduğu söyleniyordu.
    Ayrıca bazı seçim ekranlarında zamanlama ve oyunun gidişatını etkileyen tuş kombinasyonları tekrar düzenlenmiş.
    Performans artışı yapılmış ve çeşitli sorunlar giderilmiş deniyordu. (bu açıklamalar firmanın kendi açıklamalarıdır)

Asıl sorun olan FRAME RATE sorunu giderilmiş mi diye sorarsanız, yamadan sonra oyunu en baştan başlayıp 1 saat kadar oynadım.
    Ve ne yazık ki anlık FPS düşmelerinin devam ettiğini gördüm. Oyunu hala 30 FPS ye sabitleyememişler. Bilginize...

UNTIL DAWN da yaşanan FPS düşüşleri çok mu fazla?

Oyunun ilk 1 saatlik bölümünde ne gariptir ki sıklıkla yaşıyoruz bu performans düşüşünü. Hatta ilk oyunu açtığımda hayal kırıklığı olmuştu.
    Üzülmüştüm, hep böyle devam ederse bitmez bu demiştim. (Performans 20 FPS e kadar düşüyor zaman zaman bazı sahnelerde)
    Ama ilerleyen bölümlerde özellikle 1-2 saat sonra oyunun performansı daha da düzeliyor. yani takılmalar ve yavaşlamalar yok denilecek
    kadar azalıyor. göze batmıyor ve rahatlıkla oynayabiliyorsunuz. hatta bazı sahneler var ki yağ gibi akıyor oyun. insan orada gerçekten
    iç geçirmeden edemiyor. yalnız şunu söylemeliyim ki, hem mekan çizimleri hem de karakter modellemeleri oldukça başarılı olan bir oyun.

UNTIL DAWN nasıl bir oyun? Korkunç mu? Almaya değer mi?

Bu tamamen kişisel bir zevktir. Ben kendi yorumlarımı dile getireyim. Korku filmlerini seven ve evde SİNEMA ODASI olan biriyim.
    55" TV + yalıtım + Logitech Z906 ile kombinlenmiş özel bir odamız var. Düşünün yani korku ve gerilim filmleri ile aramı...

Oyunu gerilim ve korku olarak bahsedildiği için almıştım. TÜRKÇE ALTYAZILI olarak aldım.
    Oyunu yaklaşık 12 saatte bitirdik eşimle. En ince ayrıntısına kadar ve ciddiye alarak oynadık.

Oyunun ilk sahnesi ve giriş bölümü 10 dakika kadar sürüyor. Bu bölüm ÇOK KLİŞE BİR AMERİKAN GENÇLİK FİLMİ olarak gözüme çarptı.
    İnşallah böyle devam etmez demiştim. Oyunun ilk 2-3 saati açıkçası FİLMİN GİRİŞ BÖLÜMÜ gibi ele alınabilir. KARAKTERLERİ TANIYORSUNUZ.
    Yani KOCA 2-3 SAAT OYUN SİZİ KENDİNE ISINDIRIYOR.

Ve 3 SAAT SONRA OLAYLAR BAŞLIYOR. ama oynadığınız ilk 3 saat ÇOK ÇOK ÖNEMLİ diyorum. ulan 3 saat kim geçsin diye bekleyecek diye
    düşünmeyin. çünkü o 3 saatte ne kararlar alırsanız oyunun gidişatı ona göre şekilleniyor. yaptığınız en ufak bir hamle, hatta karakterler arası
    seçtiğiniz tek bir kelimelik konuşma bile oyunu tamamen etkiliyor. bu konuda oyun HEAVY RAIN den kesinlikle ve kesinlikle DAHA GENİŞ BİR İÇERİĞE SAHİP!

Oyun önceki örnekleri olan FAHRENHEIT - HEAVY RAIN ve BEYOND oyunları ile gerek grafiksel olarak gerekse konu olarak rahatlıkla kapışabilir.
    ama seçenekler, tercih alternatifleri olarak hepsini de katlar... 8 karakteriniz var ve hepsinin de hayatı sizin ellerinizde... yani HER AN HERŞEY OLABİLİYOR!

Oyun SILENT HILLS PT gibi gerçek anlamda KORKU oyunu değil. Bu oyun bir GERİLİM OYUNU arkadaşlar.
    %25 MACERA - % 25 AKSİYON - %40 GERİLİM ise geri kalanı KORKU dur. anlık ve refleksi olarak korkutuyor.
    ama size şu kadarını söyleyim. gece karanlığında, yalnız yada grup olarak sessiz bir ortamda SAĞLAM BİR SES SİSTEMİ ile oynarsanız HOPLATIR YANİ!
    Bazı sahneleri gerçekten gerim gerim geriyor insanı. Ben ki o kadar iyi bir korku filmi izleyicisi olduğumu iddia ettiğim halde 4 farklı sahnede cidden hopladım.

Oyunu pata küte oynayan biri 6-7 saatte de bitirebilir. araştırmadan, merakla incelemeden pata küte oynarsan biter gider. şans eseri ya güzel sona gidersin
    yada kötü sonla facialarla bitirirsin oyunu. dediğim gibi biz 12 saatte bitirdik. çok fazla keyif aldık eşimle. hatta biraz vakit geçsin arkadaşlarımızla bir araya
    gelip kontrolü onlara bırakıp biz izleyerek tekrar oynayacağız. ben oyunu severek oynadım ve beğenerek bitirdim.

sorusu olan?

Z906 ile korku film/oyunlarına ihanet ediyorsunuz. Ben söyleyeyim de. Oda, yalıtım vs. yapılmış demek ki güzel bir bütçe ayrılmış. Z906 büyük bir eksi o odada. Korku filmlerini çok sevdiğiniz, bunun için oda bile yaptığınız için söylüyorum bunları. Yoksa hiç söylemeye gerek duymazdım başka birisine. Öyle bir yatırım yaptınız madem, o odaya bir AVR ses sistemi kurun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 21 Ekim 2015; 12:46:03 >

• 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.