Şimdi Ara

UNTIL DAWN | Only On PlayStation 4 (Türkçe) (74. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.004
Cevap
18
Favori
70.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dante

quote:

Orijinalden alıntı: KUMANDANASKER

ben size cümleten yanıt vereyim arkadaşlar... yaşım 32 bu arada, öyle süt oğlanı da değilimdir. bunları göz önünde bulundurarak yorumlarımı dikkate alın.

UNTIL DAWN kaç GB ?

Oyun yanlış hatırlamıyorsam ilk çıktığı gün 38-40 GB gibi birşeydi. geçtiğimiz hafta yayınlanan 11 GB lık yama ile toplam boyutu 50 GB civarı oldu.
    oyunu önceden indirenler sadece 11 GB lık bir güncelleme yapacaklar (güncelleme ismi 1.03 tü bildiğim kadarı ile)
    oyunu ilk kez indiriyorsanız yani yeni satın aldıysanız update içinde olarak iniyor, yani 50GB kadar bir veri indireceksiniz makinanıza...

UNTIL DAWN için gelen 11GB lık UPDATE ne işe yarıyor?

Bu muhteşem boyuttaki UPDATE oyunda bazı değişiklikler getirmiş.
    Bazı bölümlerde doku kalitesinin yükseltildiği rahatlıkla görebilirsiniz (oyun zaten çok kaliteli tasarımları olan bir oyundu. biraz daha makyajlamışlar)
    En önemli değişikliğin yanlış hatırlamıyorsam 9.bölümde yapılan bir tercih ile yaşanan aksiliklerin giderilmesi olduğu söyleniyordu.
    Ayrıca bazı seçim ekranlarında zamanlama ve oyunun gidişatını etkileyen tuş kombinasyonları tekrar düzenlenmiş.
    Performans artışı yapılmış ve çeşitli sorunlar giderilmiş deniyordu. (bu açıklamalar firmanın kendi açıklamalarıdır)

Asıl sorun olan FRAME RATE sorunu giderilmiş mi diye sorarsanız, yamadan sonra oyunu en baştan başlayıp 1 saat kadar oynadım.
    Ve ne yazık ki anlık FPS düşmelerinin devam ettiğini gördüm. Oyunu hala 30 FPS ye sabitleyememişler. Bilginize...

UNTIL DAWN da yaşanan FPS düşüşleri çok mu fazla?

Oyunun ilk 1 saatlik bölümünde ne gariptir ki sıklıkla yaşıyoruz bu performans düşüşünü. Hatta ilk oyunu açtığımda hayal kırıklığı olmuştu.
    Üzülmüştüm, hep böyle devam ederse bitmez bu demiştim. (Performans 20 FPS e kadar düşüyor zaman zaman bazı sahnelerde)
    Ama ilerleyen bölümlerde özellikle 1-2 saat sonra oyunun performansı daha da düzeliyor. yani takılmalar ve yavaşlamalar yok denilecek
    kadar azalıyor. göze batmıyor ve rahatlıkla oynayabiliyorsunuz. hatta bazı sahneler var ki yağ gibi akıyor oyun. insan orada gerçekten
    iç geçirmeden edemiyor. yalnız şunu söylemeliyim ki, hem mekan çizimleri hem de karakter modellemeleri oldukça başarılı olan bir oyun.

UNTIL DAWN nasıl bir oyun? Korkunç mu? Almaya değer mi?

Bu tamamen kişisel bir zevktir. Ben kendi yorumlarımı dile getireyim. Korku filmlerini seven ve evde SİNEMA ODASI olan biriyim.
    55" TV + yalıtım + Logitech Z906 ile kombinlenmiş özel bir odamız var. Düşünün yani korku ve gerilim filmleri ile aramı...

Oyunu gerilim ve korku olarak bahsedildiği için almıştım. TÜRKÇE ALTYAZILI olarak aldım.
    Oyunu yaklaşık 12 saatte bitirdik eşimle. En ince ayrıntısına kadar ve ciddiye alarak oynadık.

Oyunun ilk sahnesi ve giriş bölümü 10 dakika kadar sürüyor. Bu bölüm ÇOK KLİŞE BİR AMERİKAN GENÇLİK FİLMİ olarak gözüme çarptı.
    İnşallah böyle devam etmez demiştim. Oyunun ilk 2-3 saati açıkçası FİLMİN GİRİŞ BÖLÜMÜ gibi ele alınabilir. KARAKTERLERİ TANIYORSUNUZ.
    Yani KOCA 2-3 SAAT OYUN SİZİ KENDİNE ISINDIRIYOR.

Ve 3 SAAT SONRA OLAYLAR BAŞLIYOR. ama oynadığınız ilk 3 saat ÇOK ÇOK ÖNEMLİ diyorum. ulan 3 saat kim geçsin diye bekleyecek diye
    düşünmeyin. çünkü o 3 saatte ne kararlar alırsanız oyunun gidişatı ona göre şekilleniyor. yaptığınız en ufak bir hamle, hatta karakterler arası
    seçtiğiniz tek bir kelimelik konuşma bile oyunu tamamen etkiliyor. bu konuda oyun HEAVY RAIN den kesinlikle ve kesinlikle DAHA GENİŞ BİR İÇERİĞE SAHİP!

Oyun önceki örnekleri olan FAHRENHEIT - HEAVY RAIN ve BEYOND oyunları ile gerek grafiksel olarak gerekse konu olarak rahatlıkla kapışabilir.
    ama seçenekler, tercih alternatifleri olarak hepsini de katlar... 8 karakteriniz var ve hepsinin de hayatı sizin ellerinizde... yani HER AN HERŞEY OLABİLİYOR!

Oyun SILENT HILLS PT gibi gerçek anlamda KORKU oyunu değil. Bu oyun bir GERİLİM OYUNU arkadaşlar.
    %25 MACERA - % 25 AKSİYON - %40 GERİLİM ise geri kalanı KORKU dur. anlık ve refleksi olarak korkutuyor.
    ama size şu kadarını söyleyim. gece karanlığında, yalnız yada grup olarak sessiz bir ortamda SAĞLAM BİR SES SİSTEMİ ile oynarsanız HOPLATIR YANİ!
    Bazı sahneleri gerçekten gerim gerim geriyor insanı. Ben ki o kadar iyi bir korku filmi izleyicisi olduğumu iddia ettiğim halde 4 farklı sahnede cidden hopladım.

Oyunu pata küte oynayan biri 6-7 saatte de bitirebilir. araştırmadan, merakla incelemeden pata küte oynarsan biter gider. şans eseri ya güzel sona gidersin
    yada kötü sonla facialarla bitirirsin oyunu. dediğim gibi biz 12 saatte bitirdik. çok fazla keyif aldık eşimle. hatta biraz vakit geçsin arkadaşlarımızla bir araya
    gelip kontrolü onlara bırakıp biz izleyerek tekrar oynayacağız. ben oyunu severek oynadım ve beğenerek bitirdim.

sorusu olan?

Z906 ile korku film/oyunlarına ihanet ediyorsunuz. Ben söyleyeyim de. Oda, yalıtım vs. yapılmış demek ki güzel bir bütçe ayrılmış. Z906 büyük bir eksi o odada. Korku filmlerini çok sevdiğiniz, bunun için oda bile yaptığınız için söylüyorum bunları. Yoksa hiç söylemeye gerek duymazdım başka birisine. Öyle bir yatırım yaptınız madem, o odaya bir AVR ses sistemi kurun.

hocam AVR kapladığı alan büyük. hanım bir yerden sonra izin vermiyor elbette. sade olsun, doldurma evi diyor.
    apartman daha 1 senelik. yıkmayalım güzelim apartmanı :) Z5500 tecrübesi olan biri olarak sade ve logitech tecrübesine dayanarak aldım.

neyse konuyu dağıtmayalım

• Arkdaslar oyun 132 tlye dusmus sec hakki icin ortak araniyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sametbaggio

Arkdaslar oyun 132 tlye dusmus sec hakki icin ortak araniyor
    Oyunu eşimle birlikte oynadım gerçekten çok güzel bir oyun. Hem korku hem heyecan hepsi bir arada. En ufak ayrıntılar bile çok önemli, ilerleyen bölümlerde yavaş yavaş oyunu anlamaya başlıyorsunuz. Yaptığınız seçimler ve hız oyunu tamamen değiştirebiliyor. İlk oynadığımızda sadece 2 kişi öldü, onları da tuşlara zamanında basmadığımdan yada yanlış bastığımdan kaybettim. Bir kere daha onayıp herkesi kurtarmaya çalışacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: electronication

Oyunu eşimle birlikte oynadım gerçekten çok güzel bir oyun. Hem korku hem heyecan hepsi bir arada. En ufak ayrıntılar bile çok önemli, ilerleyen bölümlerde yavaş yavaş oyunu anlamaya başlıyorsunuz. Yaptığınız seçimler ve hız oyunu tamamen değiştirebiliyor. İlk oynadığımızda sadece 2 kişi öldü, onları da tuşlara zamanında basmadığımdan yada yanlış bastığımdan kaybettim. Bir kere daha onayıp herkesi kurtarmaya çalışacağım.

Alıntıları Göster
    Platinum trophy aldığım 2. oyun oldu. Çok severek oynadım. Platinum almak isteyenler için oyunun oynanış kararları ile ilgili bilgilerin olduğu bir rehber var. En az 2 kez bitirmek gerekiyor.

Until Dawn Rehber

• EyAllah hocam paylaşım için dursun köşede lazım olur belki ileride.

• Parmak kesme trophisini vermedi
    Oyun bittikten sonra aynı yere gidip alabilir miyim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zack06

Parmak kesme trophisini vermedi
    Oyun bittikten sonra aynı yere gidip alabilir miyim?

Evet oyun bittikden sonra bölum secebiliyoruz. O bolumu tekrar oynayip kupayi alabirsiniz

• quote:

Dostum oyunda tr dil desteğini göremedim niye yok.Dikkatle bakarsanız ingilizce almanca falan var Tr yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Patikle penguentos

quote:

Dostum oyunda tr dil desteğini göremedim niye yok.Dikkatle bakarsanız ingilizce almanca falan var Tr yok

Hocam simdiye kdr kimsede sknti cikmadi sadece tr altyazi oldugu icin dil desteginde gorunmeyebilir belki bilemiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Patikle penguentos

quote:

Dil destegi kisminda turkceyi goremezsiniz cunku oyun turkce dublaj deyil. Turkce altyazili olarak cikti oyun altyazilar kismindada yaziyor zaten orda görebilirsiniz.

• Oyunda 5. Bolumdeyim simdilik cok guzel gidiyor. Oyun bekledigimden cok daha iyi cikti

• 2 kişiyi kurtardım sadece ya.birdaha başlıyacağım.bakalım bu sefer kaç kişi kurtaracağız.

• Oyunu bitirdim. Keşke daha önce oynasaydım. Oyunda garip bir ödül sistemi var bu arada. Ben kimseye zarar gelmesin diye uğraştığım için trophy alamadım. Halbuki zarar versem trophyleri varmış Buda ilginç.

Hikaye olarak tipik teen slasher film tadında ama bu klişeleri bu oyuna çok iyi yedirmişler. Oyun oynuyor değilse film izliyor tadında ilerliyor ama kontrol tamamen sizde.

Grafikler surat çizimlerinde yuh dedirtecek kadar iyi. Bazı yerler detaysız çevrede ama göze batmıyor çünkü karakter modellemeleri fena. Karda kışta geçen oyunları ayrıca çok severim. Atmosferi tam oyuncuyu içine çekecek cinsten.

Benim şahsi notum 8 bu oyuna. Su gibi akıp gidiyor Zaman oyunun başında. özellikle oyunun son sahnede nefes almıyorsunuz desem gerçektendr doğru olur sanırım. Alamıyorsunuz zaten

5 kişiyi kurtardım. Hiç hatada yapmadım sayılır aslında diğerleri niye mefta araştırmak lazım.

Oyunun Satışlarda tatmin etmiş yapımcıları 2 inci oyun için çalışmalar beklenenden erken başlar bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 26 Ekim 2015; 22:34:42 >

• KUMANDANASKER kullanıcısına yanıt
    eline sağlık hocam güzel bilgiler paylaşmışsın.oyunu bende dün psn den satın aldım,oyun 38 gb olarak gözüküyordu bilgilerinde ama indirme barında 22gb olarak gözüküyor ,bu neden olabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonham55

eline sağlık hocam güzel bilgiler paylaşmışsın.oyunu bende dün psn den satın aldım,oyun 38 gb olarak gözüküyordu bilgilerinde ama indirme barında 22gb olarak gözüküyor ,bu neden olabilir?

kardeşim 22 GB indiriyor ilk önce, 22 GB indirdiği anda oyun OYNANABİLİRLİĞE AÇILIYOR ve sen oyuna giriş yapabiliyorsun. geri kalan 16 GB lık kısmı da arka planda indirmeye devam ediyor.
    ilk inen 22 GB kısım ile oyunu %100 olarak rahat rahat eksiksiz olarak oynayabilirsin ve bitirebilirsin. geri kalan 16GB lık kısımda, oyunu bitirince açılan videolar, oyunun yapım aşaması, özel koleksiyon görüntüleri gibi şeyler yer alıyor.

22 GB inince oyununa gir ve doya doya oyna, internetini açık tut ki geri kalan 16 GB da arka planda sessiz sedasız insin.

• KUMANDANASKER kullanıcısına yanıt
    eyvallah kardeşim çok saol:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonham55

eyvallah kardeşim çok saol:)

İlk oynanışta doğru şeyleri yapsan bile bazı karakterler ölüyor, yapımcılar oyuncuları ters köşe yapmak için ufak tuzaklar kurmuşlar. Youtube'da rehberler var, onlara bakarak tüm karakterleri kurtarabilir veya öldürebilirsin.
  • Oyun psn de 132 liraya düşmüş alacak olanlara iyi haber spotculara yem olmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: Armag3d0N

İlk oynanışta doğru şeyleri yapsan bile bazı karakterler ölüyor, yapımcılar oyuncuları ters köşe yapmak için ufak tuzaklar kurmuşlar. Youtube'da rehberler var, onlara bakarak tüm karakterleri kurtarabilir veya öldürebilirsin.

Evet oyunun ödüllendirme sistemi çok enteresan. İyilik değil kötülük yap trophy kazan

• endo psn de 80 küsür lira,türkçe altyazıya ihticı olmayanlar için güzel fiyat
  • 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.