Şimdi Ara

Upgrade İçin Anakart Arıyorum Ustalar Yardım Etsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar üniversite sınavım bittiği için kendime sağlam pc toplamak istiyorum lakin bunu parça parça yapmak istiyorum çünkü öğrenciyim malum bir anda 1000 yada 1500 TL toplamam mümkün değil her ay 200-300 tl arası harcama yapabilirim Öncelikle Şuan ki sistemim Intel Core 2 Duo E7300 2.66 ve 4 GB DDR2 800 Mhz Ram var.Oynayacak olacağım oyunlar Crysis 3 yada Watch Dogs tarzı çok iyi sistem isteyen oyunlar değil Cs:Go,Neverwinter,Black Ops 2,Ghost vs. 1280x1024 çözünürlükte Max ayarda kesinlikle 80-90 FPS altına düşmeyecek bir sistem arıyorum Sorum şu öncelikle 8 GB DDR3 1333Mhz Ram alacağım PSU tam bilmiyorum ama 750 yada 800 işimi görür herhalde i5 4670k düşündüğüm işlemci.Zaten DDR3 kullanmam için anakartın değişmesi şart Benim merak ettiğim şuan ki Core 2 Duo işlemcim ve DDR3 ram ile uyumlu, aynı zamanda ilerde alacağım i5 İşlemciye de uyumlu olan bir anakart varmı yani anakartı aldığımda core 2 duo ile çalışıcak ama 2 ay sonra çıkarıp i5'i de takabileceğim bir anakart Zaman ayıran arkadaşlarıma şimdiden sonsuz teşekkürler Şöyle Bir Kart Buldumhttp://www.gold.com.tr/gigabyte-h61m-ds2-h61-ddr3-s-v-gl-matx-1155-anakart_u uyar mı acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IronCrowN -- 10 Temmuz 2014; 15:12:40 >

• Hocam dediğn şey imkansız çünkü senin işlemcin ile i5 serisinin soket yapıları farklı .
    Core 2 Duo - Quad - Extreme Serisi LGA775 soket yapısını kullanırken i5 genel olarak LGA1155 soket yapısını kullanır ve aralarında büyük bir jenerasyon farkı vardır.
    (Nanometreler ve TDP Değerleri vs.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: szgnorc

Hocam dediğn şey imkansız çünkü senin işlemcin ile i5 serisinin soket yapıları farklı .
    Core 2 Duo - Quad - Extreme Serisi LGA775 soket yapısını kullanırken i5 genel olarak LGA1155 soket yapısını kullanır ve aralarında büyük bir jenerasyon farkı vardır.
    (Nanometreler ve TDP Değerleri vs.)

yanlış öğretmeyelim lütfen arkadaşa.Şöyle düzelteyim,

Evet soket yapıları farklı fakat 4. nesil 1150 soket,3.nesil 1155 soket kullanır sandy bridge ve ilk nesli hatırlamıyorum.Eski core2 serisi lga 775 kullanır.Birde 2011 soket vardırki bu çok üst düzey işlemciler içindir.

aslında tdp değeri genelde tam anlamı bilinmez.Aslında anlamı işlemcinin yük altında yaydığı ısının watt değerinden ifadesidir.Yani bir işlemcinin tdp değeri ile tam yükte çektiği elektrik uyuşmayabilir.Maalesef bazen yanlış yorumlanıyor.

Senin sisteme gelince,

anakart olarak msi o.c pc mate var 220 tl civarında onu alabilirsin.işlemci olarak güzel seçmişsin 4670k yı.Fakat tavsiyem soğutucu olarak stoklara girdiğinde kaçırma Seidon120v al.Ram olarak gskill 1600 mhz 2x4 öneririm.Ekran kartı için para biriktirmen gerek en azından 760 alman lazım öyle bir sisteme.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Simplyfor S kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlış bilgilendirme yapmadım sadece ayrıntıya inmedim o kadar .
    Sana kesinlikle katılıyorum teşekkür ederim
  • quote:

yok hocam hepimizin yanlışları olabilir.Sonuçta bunları düzeltmek/yeni şeyler öğrenmek için geliyoruz buraya.

• quote:

Orijinalden alıntı: Simplyfor

quote:

yok hocam hepimizin yanlışları olabilir.Sonuçta bunları düzeltmek/yeni şeyler öğrenmek için geliyoruz buraya.

Eyvallah İyi günler dilerim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Simplyfor

quote:

Eyvallah İyi günler dilerim

iyi günler iyi iftarlar hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    OvercLocK için YARDIM.
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • IronCrowN I kullanıcısına yanıt
    Hocam sağlam oyun oynamıcam diosun sağlam oyunu dize getircek uçak gibi işlemci alıosun:D
    Fx6300 ve 970A Ud3p al 500 tl bide 4 gb ram alırsın i5 4670k parasına

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • paran olunca toptn alırsın, adım adım pek olmaz bu işler.

1150 pin bir işlemci al i3 serisi ideal olur.
    110 liralık anakartlardan al h81 serisi.
    adam akıllı güçlü bir psu al, corsair, seasonic vb gibi..
    2.elden gtx 660 alabilirsin 280-300 liraya ideal bir sistem olur..

4670K alırsan, anakartının Z serisi olması gerekir OC yapabilmek için, çok pahalıya gelir, oyunlarda ise ortalam %25 artış sağlar sadece.. (bazen fark yoktur bazen 15, bazen 25 bazzen %50 değişir...)
  • Arkadaslar yardımlarınız için cok teşekkür ederim 750W Psu i5 4670k aldim anakarti tam bilmiyorum 8 GB ddr3 ram aldim ekran kartum gtx 550 ti ama BF4 1920x1080 45-70 fps aliyorum multide ama yetersiz tabi ekran karti 660 düşünüyorum arkadasin dediği gibi 290-320 tl arasinda 660 lar var oda gelince AA acik 60-110 arasi gelir diye tahmin ediyorum herkese teşekkür ederim tekrar dan

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.