Şimdi Ara

Upload'dan Dolayı Kotam Dolmuş YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 1 bucuk ay kadar önce ttnet 35mbs lik tarifeye geçtim..

İnternetimde yavaşlama hissettiğim için Hız testi yaptım ve 3mbs gördüm.

TTNET'i arayıp kotayı aşacak kadar download yapmadığımı söyledim. Onlarda Download kotanız bitmemiş zaten dedi.

Arıza kaydı bıraktım. Daha Sonradan Beni Telefonla arayıp Upload kotamın dolduğunu bu yüzden Adil Kullanım Kotasını Aştığımı söylediler.

Ağ ayarlarından kontrol ettiğimde Pc Boşta iken sürekli Upload ve Download yapıyor.

Bunun sebebi ne olabilir Nasıl Çözebilirim?

Lütfen yardım edin.

Not: Aşağıda Bilgisayarımdaki Çalışmakta olan programlar görünüyor..

Upload'dan Dolayı Kotam Dolmuş YARDIM Upload'dan Dolayı Kotam Dolmuş YARDIM Upload'dan Dolayı Kotam Dolmuş YARDIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samur123 -- 20 Mayıs 2015; 16:56:41 >

• pc de torrent ve benzeri paylaşım programı yoksa virüstür
  • torrent kullanıyorsanız o upload yapıyordur, kullanmıyorsanız net limiter gibi bir program kurup hangi programın internete bağlandığını ve ne kadar upload-download yaptığını görebilirsiniz.

yalnız upload kotası yeni mi gelmiş ilk defa duyuyorum. normal 4 gb kotalı tarfilerde bile upload'u sınırsız tutuyorlardı. tabi adsl de upload hızı çok yavaş olduğu için sınırsız tutmaları bir anlam ifade etmiyor. 35 mbps kullandığınıza göre fiber kullanıyorsunuz demek ki. Fiberde upload hızı da yüksek olduğu için onu da boş geçmeden kota koymuş adamlar rezalet resmen ya 50 veya 75 gb sonra hızı 3 mbps düşüreceksen 35 mbps'nin anlamı ne. ben 8 mbps hızı bile sadece 10 gün kullanabiliyorum geri kalan 20 gün 3 mgbit internet. Şimdi benim interneti 35 mbps yapsan ne, 100 mbps yapsan ne. Anca reklam yapmayı bilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fire.Sword -- 20 Mayıs 2015; 22:14:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fire.Sword

torrent kullanıyorsanız o upload yapıyordur, kullanmıyorsanız net limiter gibi bir program kurup hangi programın internete bağlandığını ve ne kadar upload-download yaptığını görebilirsiniz.

yalnız upload kotası yeni mi gelmiş ilk defa duyuyorum. normal 4 gb kotalı tarfilerde bile upload'u sınırsız tutuyorlardı. tabi adsl de upload hızı çok yavaş olduğu için sınırsız tutmaları bir anlam ifade etmiyor. 35 mbps kullandığınıza göre fiber kullanıyorsunuz demek ki. Fiberde upload hızı da yüksek olduğu için onu da boş geçmeden kota koymuş adamlar rezalet resmen ya 50 veya 75 gb sonra hızı 3 mbps düşüreceksen 35 mbps'nin anlamı ne. ben 8 mbps hızı bile sadece 10 gün kullanabiliyorum geri kalan 20 gün 3 mgbit internet. Şimdi benim interneti 35 mbps yapsan ne, 100 mbps yapsan ne. Anca reklam yapmayı bilirler.

Şuanda Netlimiter ı kuruyorum. Az önce eve gelmeden TTNET'e uğradım. Bana Upload kotası yok dediler.. Sistemden Hattımı 0'ladılar. Şuan hızım normal 33mbs cıvarı. Fakat benim şüphem kullandığım Preactivated 8.1.

Nette birçok kişi bu korsan yazılımdan dolayı olduğundan bahsetmiş. Netlimiterla bakıp olmadı Format atıcam. Şu lanet Portal Sepeti denen şeyden kurtulamadım günlerdir Virüs taraması silme işlemleri yapıorum gitmiyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: samur123

Nette birçok kişi bu korsan yazılımdan dolayı olduğundan bahsetmiş. Netlimiterla bakıp olmadı Format atıcam. Şu lanet Portal Sepeti denen şeyden kurtulamadım günlerdir Virüs taraması silme işlemleri yapıorum gitmiyor..

portal sepetinden kurulmak zor hatta portal sepetiyle birlikte başka virüslerde kurulmuş olabilir. Daha 2 gün önce bir arkadaşım bir oyun yüklemem için laptobunu getirmişti. onda da portal sepeti kurulmuştu. kaldırmak için denemediğim şey kalmadı o kadar uğraştım, her yerden sildim ama yinede kurtulamadım. Bunun dışında bilgisayarı inceleyince antivirüsün devredışı bırakılmış olduğunu gördüm. bitcoinminer bile kurulmuştu bilgisayarına. Bilgisayardan hiç anlamadığından sorunların hiçbirinin farkında bile değildi. Bırak şimdi oyunu format atacam deyip, sistemi yeniden kurdum.
    Tavsiyem sen de format at.

• Upload için AKN yok diye biliyorum?
  • Çöplük gibi bilgisayar çalışanlara bak hele bu bilgisayar upload download yapmasında benim bilgisayar mı yapsın hele bak okuyucu bile açık onu kapat bare. Senin en başta o bilgisayarı bi elden geçirmen lazım birkere kullanmadığın programları silmen yine gerekmeyen programları çalışır halden pasif hale getirmen yoksa upload download işlemi devam eder hatta bir çok sorunla da karşılaşabilirsin.
  • çok fazla gereksiz işlem var. Sisteminizi yavaşlattığı gibi upload download da yapar bunlar. Msconfig'den açılışta başlayacak programların gereksiz olanlarını kapatabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgisayarın çöplük gibi değil, sakın gaza gelip bilmediğin şeyleri silme. Arkadaşlar hiç win8 kullanmamış galiba. bende de arka plan işlemlerde şuanda 51 uygulama görünüyor sende 54, windows işlemleri ise bende 29 sende 23 görünüyor. yani olağan dışı çöplük diyeceğimiz birşey yok. bütün bunlar bende 8 gb ramin 1.7'sini kullanıyor sadece. Bilgisayarın çok eski birşey değilse okuyucu gibi programları kapatman sana hiçbirşey kazandırmaz. Aman şunu sileyim, şu hizmeti kapatıyım rami boşaltalım gibi şeyler eskide kaldı. artık en dandik bilgisayarlar bile 4 gb ramle geliyor. buda uygulamalar için fazlasıyla yetiyor.
    Çok şey yüklersen sistemin yavaşlarda aynı şekilde eskiden kalma bir efsane. Sistemin normal hızından daha yavaş çalışması için ya hdd veya cpu'nun kullanımda olması ya da ramin dolması gerekiyor. Sizin görev yöteticisine baktığımda ram'in sadece %15'i kullanılıyor. cpu'nun boştaki değeri normal %5. hdd'de boşta yani kullanılmıyor %0. Bu durumda sistemi yavaşlatacak hiçbirşey söz konusu değil.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.