Şimdi Ara

UPS AKÜSÜNÜN AMPERİ YOK !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Strong marka 2400 KVA kesintisiz güç kaynağımın aküleri bitmiş. Söküp akülerin amperine bakmak ve ona göre yeni akü almak istedim fakat SOTA marka çin malı akülerin üzerinde amperi yazmıyor. Sadece 12V 200W yazıyor. üreticinin web adresinede girdim ama apmer olarak belirtilen birşey yok. bir internet sitesinde 150 w nin 12.5 amper ettiğini gördüm. 150 yi 12.5 bölerek 1 watın kaç amper ettiğini buldum. daha sonra o sayıyı 200 w ile çarptım karşıma 16.5 amper çıktı. Fakat 16.5 amper akülere bakıyorum boyut olarak benimkiler ile alakası yok. Benim akünün ölcüleri 12V 7Amper e uyuyor. Ama eğer formül doğru ise ve ölçüleri uyduğu için 7 A. alırsam aküleri düşük almış olucam. Diğer taraftan formüle uyarsam aküler kutuya sığmayacak. Bildiğim kadarı ile aynı amperjda ama farklı markalarda olsalarda akülerin amperajlarına göre boyutları aynı. Lütfen yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zoddy -- 25 Ekim 2008; 22:10:33 >

• Akü değiştirme işine bende giricem yakında "UPS Tavsiyesi Gerekiyor" başlığını incelemeni öneririm.

İsteğin amperajda akü bağlayabilirsin diyenler var voltajı aynı olmak suretiyle yalnız bağlantıya çok dikkat edilmesi gerekiyormuş. Olmadı elektrikçi yardımıyla bağlantı yaptırırım diyorum. Ups nin içinde durması şart değil akünün, şart olan kısa mesafe olması ups devresi ile akü arasında.
  • -Aküleri cihazın kasası içinde tutmak zorunda değilsin. Bu yüzden aynı ebatta aramana gerek yok

-Aküleri mümkünse balkon gibi bir yere, oda dışına yerleştir. Yaşam alanlarında akü bulundurmak sağlık için iyi değildir.

-Aküleri kasa dışında (oda dışında) bulundurmak istersen bağlantı kablolarını mümkün olduğunca kısa ve kalın seçmelisin

-Önemli olan akülerin Voltaj değeri ve şarj edilme hızının tutmasıdır. Amperaj sadece kapasiteyi değiştirir.
  • hocam voltxampersaat= Watt

yani senın yaptıgın işlem gayet doğru. Malesef çin malı çoğu ürünlerde böyle sorunlar oluyor. Şimdi soruna gelelim, ups aküleri sealed-lead acid yani türkçe tabiri ile kuru tip akülerdir. Yaklaşık 30 senelik bir teknololoji ürünüdür. Maalesef günümüzdede kullanılıyor ve ortalama 25* kere deşarj-şarj oluyor. Yani 1 senede şarj almamaya başlamaması gayet doğaldır

12 volt 200 watt ise 17 amper yaklaşık. Kurutu tip akülerde bildiğim 12 voltlarda 7,10,12,14,17 Amper şeklinde gittiği. Yalnız çogu Upsde 7 amperlik aküler kullanılır. biraz ilkel ama başarılı bir method söyleyeyim, 12 volt 7 amper bir akünün ağırlığı 2.5 kg dir. 17 amperin yaklaşık 6 kg olması gerekiyor.

UPS'inin devreleri hangi aküye göre yapılmışsa, yeni aküleri o ampere göre almalısın. Aksi takdirde eskisinden daha yüksek amperli bir akü alırsan, yeni akülerinin ilk çalışmasındaki bir anlık boşalması çok daha güçlü olacağından upsin kalıcı olarak bozulabilir.aman dikkat..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.