Şimdi Ara

akü amperi ile LPG alakalımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
10.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dün akü bitti bizim emektarı ite kaka elektrikçiye götürdük akü bitmiş dedi neyse akü hangi marka alalmım derken usta dedi abi sizin araç LPG li daha güçlü bi akü almanız lamım 100 Liralık akü yerine 130 liraya 75 amper aldık akü ile lpg ilişkili ise bu ustalar niye sylemiyor LPG takarken millete hayret ettim

• Yapay Zekanın Yanıtı

LPG'li Araçlarda Akü Amperi

LPG'li araçlar, benzinli muadillerine kıyasla daha düşük amper değerlerine sahip akülere ihtiyaç duyarlar. Bunun nedeni, LPG'nin benzin kadar tutuşması daha kolay olduğundan, daha az krank gücüne ihtiyaç duymalarıdır.

Genellikle, LPG'li araçlar için önerilen akü amperi aralığı 55-70 amper saat (Ah) arasındadır. Ancak, aracınızın modeline, motor hacmine ve elektrikli aksesuar sayısına bağlı olarak daha yüksek veya daha düşük bir amper değerine ihtiyacınız olabilir.

Arabanız için doğru amper değerine sahip bir akü seçmek önemlidir. Çok düşük amper değerine sahip bir akü, aracınızın soğuk havalarda veya çok sayıda elektrikli aksesuar çalıştırıldığında çalışmasını engelleyebilir. Öte yandan, çok yüksek amper değerine sahip bir akü gereksiz yere pahalı olabilir ve aracınızın şarj sistemine zarar verebilir.

LPG'li aracınız için doğru akü amperini belirlemek için aracınızın kullanım kılavuzuna başvurabilir veya bir otomotiv uzmanına danışabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • lpg nin aküden aşırı bir güç çekerek çalışan nesi var ki kapasite yükseltme ihtiyacı doğsun.
    çok iyi bildiğimden değil ama düşününce bana çok mantıklı gelmedi, merak ettim şimdi doğrusu ne acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Real_ETA

lpg nin aküden aşırı bir güç çekerek çalışan nesi var ki kapasite yükseltme ihtiyacı doğsun.
    çok iyi bildiğimden değil ama düşününce bana çok mantıklı gelmedi, merak ettim şimdi doğrusu ne acaba

aslında benimde aklıma şu geldi hani acaba dedim usta bunu daha çok kazanayım diyemi 100 Tl lik akü yerine 130 Tl lik akü önerdiki dedim fakat aküyü satanda tavsiye eden de aynı kişi u çok yakın akrabamız ama hala anlamadım akü ile LPG alakasını
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deep_Blue_1

quote:

Orijinalden alıntı: Real_ETA

lpg nin aküden aşırı bir güç çekerek çalışan nesi var ki kapasite yükseltme ihtiyacı doğsun.

aslında benimde aklıma şu geldi hani acaba dedim usta bunu daha çok kazanayım diyemi 100 Tl lik akü yerine 130 Tl lik akü önerdiki dedim fakat aküyü satanda tavsiye eden de aynı kişi u çok yakın akrabamız ama hala anlamadım akü ile LPG alakasını

alakasımı ne lpg arac bazen tek marşa basmada çalışmaz veya uzun süre marşa basılı tutrak çalışır benzine oranla ve kışın benzinde iken araç daha çabuk çalışır gaz daha geç çalışır bundan dolayı lpg ve benzin de marşa basma farklılıkları ve aracın açlışma süreleri farklı olduğu için aküler ona göre ayarlanmalıdır akünüzü markalı almışsınızıdr inş. yoksa 1 yıl sonra yine akü almak zorunda kalırsınız garantiye coğu makra akü kabul etmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: byvatan
    alakasımı ne lpg arac bazen tek marşa basmada çalışmaz veya uzun süre marşa basılı tutrak çalışır benzine oranla ve kışın benzinde iken araç daha çabuk çalışır gaz daha geç çalışır bundan dolayı lpg ve benzin de marşa basma farklılıkları ve aracın açlışma süreleri farklı olduğu için aküler ona göre ayarlanmalıdır akünüzü markalı almışsınızıdr inş. yoksa 1 yıl sonra yine akü almak zorunda kalırsınız garantiye coğu makra akü kabul etmiyor.

ilk çalışma anında benzin kullanmıyor mu lpg sistemleri? çok eskilerini saymazsak tabi.
  • büyük akü herzaman iyidir iyi yapmışsınız
  • Akü marş motorunun çektiği akımı sağlasın yeter. 100 Amperlik aküde taksan farketmez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sıralı sistem lpg li araçlarda ilk çalışmada benzinden hiçbir farkı yok ki.... zaten araç benzinle çalışıyor ısınınca kendi geçiyor lpg ye....
  • büyük akünün şarjı da zor olacaktır. azı da çoğu da zarar.
  • büyük akünün şarjı zor değildir çünkü içerisindeki akım az çekileceğinden diğer aküye oranlar bir dahaki sefere kadar akü fazla eksilmeyecektir. örnek aküden 100 amper aküden 20 amper emildiğinde 80 amper kalır ve buda çalıştırır aracı ama 70 amper bir aküde ise 20 amper emdiğimizde 50 amper kalacaktır ve bir dahaki sefere amper sorunu yaşanacaktır.
  • araç emektar dediğinize göre eski sistem lpg var tahminimce.
    bazen hatta sık sık uzun marşa ihtiyaç oluyor genelde bu yüzden büyük akü almakla iyi iş yapmışsınız..
  • Araçlara lpg taktırıldığında aküden tüketeceği akım artıyor benim aracımda da aynı problem yaşandı. lovato taktırdım 50 A akü 2 ay sonra aracı hergün kullandığım halde bir anda ömrünü tamamladı. onun için eğer aracınıza lpg taktırmışsanız ve akü bitmişse, eski akünüzden daha yüksek amperde akü almalısınız.
  • Ancak ilk çalıştırmada sıralı sistem benzinle çalışıyor.Sıralı sistemde de durum aynı mı acaba. Bu konuda hortlamış ama faydalı bir konu.
  • LPGli olup olmaması farketmeksizin
    aracınıza bakın, çalışırken uzun marş gerektiriyorsa yüksek amperli akü alın, yok eğer 1 saniyede çalışıyorsa büyük aküye boşuna fazla para vermeyin..

Tek kriter marş süresi..
    LPG vs değil..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçen lpg isigi arada souyor du.servise götürdüm aküden yeterli elektrik gelmiyor dediler akü degismeliymis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadrainman

geçen lpg isigi arada souyor du.servise götürdüm aküden yeterli elektrik gelmiyor dediler akü degismeliymis

Aküden nasıl yeterli elektrik gelmiyormuş.. Aküyü de geçtim, araç çalışırken sürekli elektrik üreten alternatör var.. O da mı yetmiyormuş?
    Nasıl bir elektrik ihtiyacıdır bu, LPG sistemi değil 5.000 wattlık müzik sistemi mübarek..

Servistekilerin sallamış olması büyük ihtimal..
    Akünüzü değiştirirseniz sonucu lütfen bize bildirin..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

quote:

Orijinalden alıntı: sadrainman

geçen lpg isigi arada souyor du.servise götürdüm aküden yeterli elektrik gelmiyor dediler akü degismeliymis

Aküden nasıl yeterli elektrik gelmiyormuş.. Aküyü de geçtim, araç çalışırken sürekli elektrik üreten alternatör var.. O da mı yetmiyormuş?
    Nasıl bir elektrik ihtiyacıdır bu, LPG sistemi değil 5.000 wattlık müzik sistemi mübarek..

Servistekilerin sallamış olması büyük ihtimal..
    Akünüzü değiştirirseniz sonucu lütfen bize bildirin..

hocam geçen gün muayene girdi araç 5kusru cıktı sinyaller farlar zayıf diye.aküden kaynaklaniyordur dedim bence kendi kendime.şimdide motor kontrol arıza isigi yandı arastirdim aküden olabilirmiş.şimdilik sıkıntı yok haftaya değiştireceğim.bilgilendirri m

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.