Şimdi Ara

Ups hakkında yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar eski oturduğumuz evde 17' crt mönitörümü 1280*1024 60 hz olarak kullanıyordum ve herhangi bir dalgalanma olmuyordu.Fakat şu an taşındığımız evde 1280*1024 60 hz yaptığımda titreme yapıyor.Ve 1024*768 85 hz de kullanmak zorunda kaldım.85 hz in altında kullanınca yine titreme yapıyor.Bu konuyu biraz nette araştırınca voltaj dalgalanması ve topraklama hattının olmaması yüzünden olabileceğini öğrendim.Sanırım odada topraklama yok bu yüzden yapıyor.Asıl konu ise ups aldığımda bunu giderebilirmiyim ve ups in girişleri nasıldır monitörün güç çıkışını ups emi takıyoruz nasıl oluyor.Bir de mönitörün çıkışını takınca kasanın çıkışını takabiliyormuyuz.Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

• dalgalanma en çok magnetik alan nedeniyle oluşur.bence monitörün sağında solunda adaptör, güç kaynağı vs. olmasın.hatta dışarından geçen bir orta gerilim hattı bile etkiler.
  • bu durumun voltaj dalgalanması ile alakası yok ama neyse. Ups e önce birşey bağlamayın. 18 saat şarj olsun daha sonra monitörü ve kasayı bağlayın bu arada sistem özelliklerini yazarmısınız. Ups i yeteri güçte aldınızmı bi kesinleştirelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 15 Nisan 2009; 13:49:35 >
  • Ups almadım ama almayı planladığım için soruyorum.Sistem

asus p5nd2 se
    P4 3.0
    2 gb ddr2 667 mhzs
    seagate 250 gb + maxtor 250 gb
    sapphire radeon x1950 gt.
    17'' philips crt

Eklemeyi unutmuşum glacial power real 550 watt psu.

Valla üni. okurken 3-4 kez ev değiştirdik böyle birşey olmadı bundan önceki evdede hiç böyle olmuyordu.

Monitörün yakınındaki cihazlardan olduğunu sanmıyorum onları uzaklşatırıncada oluyor aynı titreme.Topraklama olmadığındanmı acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_88 -- 15 Nisan 2009; 13:59:42 >
  • Benim bilgisayarda da topraklama yok ama bi sorun olmadı. Monitör arızalı olabilir.

Ups i şarj olunca bağlayın bakalım durum değişicekmi
  • quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

Benim bilgisayarda da topraklama yok ama bi sorun olmadı. Monitör arızalı olabilir.

Ups i şarj olunca bağlayın bakalım durum değişicekmi

Dostum şu an ups yok
    Ama dediğim gibi aynı mönitörü bir çok evde kullandım böyle olmamıştı.Daha bir önceki evde yoktu böyle bir şey ayrıca bu odaya bir ampul takmıştım bir ara cazırt cuzurt yapıp iflas etmişti Gecede ampul gidip geliyor bazen
    Bir de bu evin bu odası balkondan bozmaymış yani pekte öyle iyi bir tesisatı yok sanırım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.