Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.547
Cevap
110
Favori
744.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: krm-iks

quote:

Orjinalden alıntı: teodor

Merhaba,

Evde 2 tane laptop var. Bunların pillerini korumak için çıkartarak direk elektrik ile beslemek istiyorum ancak olası kesintilerden çekiniyorum. Bunun için UPS alma seçeneğini düşündüm ancak; laptop pillerini korumak için UPSe verilecek para değer mi bilemiyorum. 15.4 ve 15.1 inchlik 2 laptopu aynı anda beslemek için ne kadarlık bir UPS almak gerekir? Yoksa pilleri hiç çıkarmadan devam etmek en pratik ve mantıklı çözüm müdür?

En mantıklısı pillerini çıkarmadan kullanmak zaten laptop piller şarj olduğunda sarjı kesiyor. Haftada 1 kere laptobu pilden kullanın ki tembelleşmesin;)

ama ups alıcam dersen

700VA rahatlıkla yeter modem, harici hdd varsa da bağla

BE700-GR APC BACK ES 700VA UPS
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=32308

arkadaşım verdiğin linteki apc markası ups çok ilginç akım koruyuculara benziyor yani bu şimdi ups mi oluyor?_Ben de 200 ytl e kadar bir ups almayı düşünüyorum yardımcı olursan sevinirim teşekkürler.İyi bir marka olsun.Bu apc nasıldır?

• quote:

Orjinalden alıntı: ju5763

arkadaşım verdiğin linteki apc markası ups çok ilginç akım koruyuculara benziyor yani bu şimdi ups mi oluyor?_Ben de 200 ytl e kadar bir ups almayı düşünüyorum yardımcı olursan sevinirim teşekkürler.İyi bir marka olsun.Bu apc nasıldır?

Forumda aynı ups i önerdiğim kişilerden 3 veya 4 kişi oluyorsun. Ayrıca APC nin üstüne ups markası tanımam fiyatı ve kalitesi bire bir powercom marka 700 ups i 60 ytl alabilirsin :) ama sahte psu dan farksızdır

bir sayfa geride @fatihhguneyy işimli arkadaşımızın yorumlarını incele

http://forum.donanimhaber.com/m_7175263/mpage_11/key_//tm.htm#22751331

veya direk alıntı yapiyim

quote:

Bu ürünü Hepsiburada'dan satın aldım ve yaklaşık 10 gündür kullanıyorum. Kalite açısından çok iyi, 8 adet standart prize sahip olması ve prizlerin tamamının aküye bağlı olmaması bence çok büyük avantaj, ekstradan çoklu priz kullanmanıza gerek kalmıyor ve sadece koruma amaçlı kullanmak istediğiniz ve elektrik kesintisinde çalışması elzem olmayan cihazlarınızın UPS inizin aküsünü kullanmasının önüne geçmiş oluyorsunuz.

Daha önce burada belirttiğim gibi, bu ürünü, dizüstü bilgisayarım, adsl modemim ve evdeki elektrik kesintisinde devre dışı kalan telsiz telefonum için kullanıyorum. Arkadaşların belirttiği gibi prizlerden 4 ü güç koruma ve akü bağlantılı, diğer dördü de sadece koruma amaçlı. Şimdilik akü bağlantılı olan prizlere sadece modem ve telsiz telefonu bağladım ve yaptığım akü testinde yaklaşık 90dk boyunca çalıştı.
    Ürünün kutusunda çıkış gücünün 450Watt olduğu belirtilmiş, sigorta korumasını test etmek için 1600W lık elektrik süpürgesini akü çıkış prizlerinden birisine bağladım, aşırı yük sinyali ötmeye başladı bilgisayarımdaki yazılımı da overloded uyarısı verdi. Fişi çekince UPS normal olarak çalışmaya devam etti, ayrıca bu tür overload durumlarında sıfırlamak için "circuit braker - devre kesici" butonu da mevcut yani bir nevi sigorta gibi düşünebilirsiniz fakat sigorta değiştirmek kadar zahmetli değil! Circuit braker butonuna parmağınızla basmanız yeterli. Bu, kulladığım ilk UPS olduğu için diğer markalarla mukayese edemiyorum, fakat ileride yanlışlıkla böyle bi hata yapılması ihtimaline karşı, kendi ellerimle, henüz garanti kapsamındayken bu testi yapma ihtiyacı hissettim.

Elektrikler kesilince tüm ups lerde olduğu gibi akü devreye giriyor ve uyarı sinyali her 30 sn de 4 defa ötüyor. Akü seviyesi azaldığında ise bu rahatsız edici ses, saniyede 2 kez ötmeye başlıyor. Fakat APC UPS ile beraber gelen PowerChute yazılımı ve usb bağlantısı sayesinde uyarı sinyalini dilediğiniz saatlerde veya tamamen kapatabiliyorsunuz. Diğer UPS lerde böyle bir özellik yok sanırım ki, kullanan arkadaşlar, ses çıkaran buzzerı servis çağırıp söktürdüklerini ifade etmişler haklı olarak, çünkü bu ses öterken çalışmak hakikaten çok zor. Yine PowerChute yazılımı ile ups inizin voltajını online olarak takip edebilir, akü şarj seviyesini gözlemleyebilirsiniz. Ayrıca hangi saatlerde ve ne kadar süre ile elektrik kesintisi yaşandığı gibi istatistiklerle birlikte tüm ups yazılımlarında olduğu gibi - ayarladığınız takdirde - akü seviyesi azaldığında, uygulamaları sonlandırıp bilgisayarınızı güvenli bir şekilde kapatıyor.

NOT: Cihaz geldiğinde akü bağlantı kablolarından birisi bağlı olmuyor. Akü kapağını açıp kablosunu bağlamayı unutmayınız!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 16 Mayıs 2008; 1:25:05 >

• merhaba birkaç sayfa okudum ama sanırım bahseden olmamış

benim evimde topraklama var mı emin degilim, henüz çarpmadı ama enstruman kayıtlarında, amfilerde devamlı dipses var ve topraklı oldugu kesin olan yerlerde hiç sorun yaşamıyorum..mp3 player ı pc ye taktıgımda kaçak oldugu anlasılıyor ama cok buyuk birşey degil.. ayrıca 10 metre ilerde çalışan elektrik supurgesinin devrini de amfiden duyabiliyorum

topraklamadan kaynaklanan sorunları duzgun bir ups le giderebilirmiyim?

bir laptop+50 watt tuketen bir amfim+50 watt lık speaker+2 modem+40 wattlık bir lamba ve kucuk bir akvaryum hava pompası mevcut

ne yapabilirim
  • akım koruyucularının benzer sorunları çözdüğünü duydum, ama araştımanda fayda var
  • apc back-ups 550va modeli aldim
    sistemim
    22imc philips 220aw
    amd 4400 islemci
    512 mb 8500 ekran karti
    160gb wd harddisk
    2gb ram
    dwd writer
    tv card

1.sizce 550va dusuk mu yoksa beni birkaç dakika idare eder mi?
    2. ilk bagladim aku icin belli bir sure sarj etmem gerekiyor mu ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: frossbite

apc back-ups 550va modeli aldim
    sistemim
    22imc philips 220aw
    amd 4400 islemci
    512 mb 8500 ekran karti
    160gb wd harddisk
    2gb ram
    dwd writer
    tv card

1.sizce 550va dusuk mu yoksa beni birkaç dakika idare eder mi?
    2. ilk bagladim aku icin belli bir sure sarj etmem gerekiyor mu ?

1. keşke 700 VA olan modelini alsaymışsın hatta götürüp değiştir

İdare eder fakat ileride pc nin içinden parça değiştirdiğinde ups sorun çılkarabilir yani diyelim oyun oynarken elektrik kesildiğinde pc bir den kapanır (ups karşılayabilceği gücün üstüne çıkıldığında korumaya geçer)

2. Hiçbir şey bağlamadan 18 saat süre ile şarj olsun daha sonra Ups i test et bakalım tam yükte ne kadar süre gidecek. İlk başta sinyal diyelim 10 sn bi ötüyorsa , akü seviyesi düştüğünde 2 sn de bir öter

Zaten akü durumunu, ups kullanım kapasitesini vb durumları görüp ayarlıyabilceğin bir yazılım mevcut Ups ile pc arası kontrolü sağlayan bir ucu usb değer ucu ağ kablosu fişine benzer bir kablo olması gerek

• tuncmatik Lite 1000 VA kullanıyorum. bu modeli kullanan var mı arkadaşlar, bir türlü bilgisayar ile bağlantıyı sağlayamadım. winpower diye dandik bi program çıktı içinden klavuzunda smartpower dan bahsediyor ama cd'den o çıkmadı. napcam bilmiyorum. tuncmatik kullanan varsa lütfen bi yardımcı olsun..

(içinden rs232 kablo da çıkmadı gittim aldım usbden bağladım bilg.a ama ve kabloyu bilg.a tanıttım ama ups'yi tanıtmadım çünkü driver gibi bişey çıkmadı upsnin içinden acaba onu da mı tanıtıcaz?)
  • quote:

Orjinalden alıntı: deccal?

tuncmatik Lite 1000 VA kullanıyorum. bu modeli kullanan var mı arkadaşlar, bir türlü bilgisayar ile bağlantıyı sağlayamadım. winpower diye dandik bi program çıktı içinden klavuzunda smartpower dan bahsediyor ama cd'den o çıkmadı. napcam bilmiyorum. tuncmatik kullanan varsa lütfen bi yardımcı olsun..

(içinden rs232 kablo da çıkmadı gittim aldım usbden bağladım bilg.a ama ve kabloyu bilg.a tanıttım ama ups'yi tanıtmadım çünkü driver gibi bişey çıkmadı upsnin içinden acaba onu da mı tanıtıcaz?)

Usb bağladım derken "seri to usb adaptor " veya benzeri bir çevirici mi kullandın ?

rs232 kablo
     [sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU]

direk olarak rs232 kablo ile bağlarsan (com) tanıması gerek usb den yazılım sorun çıkartır

• bendeki kablo usbye girmiyodu ben de usbye çevirici kablo kullandım onun adı da RS232 sanırım..
  • quote:

bendeki kablo usbye girmiyodu ben de usbye çevirici kablo kullandım onun adı da RS232 sanırım..

usb çeviricili kabloda sorun yaratabilir
  • kabloyu tanıttım COM 3 olarak. makineyi de mi tanıtmam gerek? onun driveri çıkmadı içinden...
  • linkteki program ups in akü durumu ,elektrikler kesildiğinde kalan süre vs gösteriyor sizin ups e uyabilir

http://www.powercom-ups.com/products/software/upsmon.htm

yazılıma bağlantıyı otomatik ara seçeneğini seç
  • off ne dertli çileli bi işmiş bu....... kutudan çıkan kabloyu bilg.a takamıyorum bilgisayarımda o çıkış yok? acaba ethernet kartı gibi bi kartla bu çıkışa sahip olabilir miyim ?

yardım lütfen
  • quote:

off ne dertli çileli bi işmiş bu....... kutudan çıkan kabloyu bilg.a takamıyorum bilgisayarımda o çıkış yok? acaba ethernet kartı gibi bi kartla bu çıkışa sahip olabilir miyim ?

yardım lütfen

anakartın üzerinde rs232 yani com bağlantısı varmı eğer yoksa pcı slotundan kartlar var

[sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU]

• bunu alırsam sorun çözülür mü? yani 16 ytl verip com'dan usb'ye dönüştüren kabloyu aldım. şimdi bunu anakarta takınca, sonra UPS'in com ucundan bilgisayarın com ucuna upsyi aldığımda çıkan kabloyu bağladığımda direk olarak ups yi tanıcak mı? bana hiç bi driver fln vermemişler nasıl ups yi direk tanıcak peki?
  • quote:

bunu alırsam sorun çözülür mü? yani 16 ytl verip com'dan usb'ye dönüştüren kabloyu aldım. şimdi bunu anakarta takınca, sonra UPS'in com ucundan bilgisayarın com ucuna upsyi aldığımda çıkan kabloyu bağladığımda direk olarak ups yi tanıcak mı? bana hiç bi driver fln vermemişler nasıl ups yi direk tanıcak peki?

http://www.powercom-ups.com/products/software/upsmon.htm

Elindeki usb-com kablosuyla linkteki ups programın dene bi eğeki olursa sorun yok

• benim apc back-500 es prizin aküsü çabuk boşalıyor. 20 dk dayanıyor. sadece adsl model takılı olmasına rağmen. normal mi? modem çok mu tüketiyor?
  • bide pc yi kapatmaya çalışıyorum. iptal diyorum. 5-10 sonra kendiliğinden kapatıyor. yok mu bunun bi ayarı.
  • bir modem 20 watt güç harçar ups in 20 dakika çalıştırması biraz düşük, bilgisayarı tam yükte en fazla nekadar süre çalıştırıyor ?

Bilgisayarda neye iptal diyorsun ? ups in yardımcı programına mı?
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.