Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.547
Cevap
110
Favori
744.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: alperian

12 sayfayı okuyamayacak kadar yoğun olan arkadaşlar kısaca özet geçeyim aynı anda kullanacağınız tüm bileşenlerin watt cinsinden güçlerinin toplamının en az 1.7-2 katı VA gücünde bir ups alırsanız ileride sorun yaşama ihtimaliniz az olur. marka ve model olarak forumlarda, bulduğunuz cihazların markası üzerinden arama yapmanız daha iyi olur.

dostum inan bana hepsini okudum. 1200 va tunçmatik alsam işimi görür mü?
  • Merhaba arkadaşlar ben apc back-ups es 700 bu modeli aldım ve bununla ilgili aklıma takılan bir kaç şeyi sormak istiyorum sizlere.
    1. üzerinde bulunan circuit breaker diye bir düğme var bu ne işe yarar
    2. yüklediğim yazılım ile apc yi kontrol edebiliyorum burada sensivity ayarını high, medium ya da low yapmak neyi değiştirir.
    3. voltage ayarlarında en az en çok voltaj aralığı var. bunun en makul değeri nedir. örneğin ben en çok 256v en az 180v yaptım. en az olan 196 yapmıştım ama voltajlar düşünce direk akü devreye giriyor ve voltaj düşmesi çok sık olduğu için bir süre sonra nerdeyse hiç pcyi kullanamaz duruma geldim. özellikle bu konu hk. yardım.
    4. pc ups bağlı olmasa en az kaç voltta çalışabilir.

şimdiden çok teşekküler...
  • 1. UPS 'nin max. çıkış gücünden (400W) daha fazla güç çeken bir cihaz bağlarsanız circuit breaker ups nin hasar görmesi engeller ve devreyi keser.
    Bağladığınız cihazların fişini çekerek circuit breaker butonuna basmanız gerekiyor. Circuit breaker'i UPS'nizin sigortası gibi düşünebilirsiniz.

2. High (yüksek) sensitivity ayarı ile max. koruma sağlarsınız ve en küçük voltaj bozukluklarında bile akü devreye girer. Medium orta ve low da düşük hassasiyet içindir. Ön tanımlı sensitivity ayarı medium olup, eğer bölgenizde voltaj dalgalanması çok sık oluyor ve medium ayarında iken sık sık akü devreye giriyor ise LOW sensitivity kullanmanızı öneririm.

3. Ön tanımlı voltaj aralığı 266-180 olarak belirtilmiş bu ayarı değiştirmenizi tavsiye etmem.

4. 180 volta kadar çalışır fakat bundan daha düşük voltajda donanımınız hasar görebilir.

quote:

Orjinalden alıntı: _xdream_

Merhaba arkadaşlar ben apc back-ups es 700 bu modeli aldım ve bununla ilgili aklıma takılan bir kaç şeyi sormak istiyorum sizlere.
    1. üzerinde bulunan circuit breaker diye bir düğme var bu ne işe yarar
    2. yüklediğim yazılım ile apc yi kontrol edebiliyorum burada sensivity ayarını high, medium ya da low yapmak neyi değiştirir.
    3. voltage ayarlarında en az en çok voltaj aralığı var. bunun en makul değeri nedir. örneğin ben en çok 256v en az 180v yaptım. en az olan 196 yapmıştım ama voltajlar düşünce direk akü devreye giriyor ve voltaj düşmesi çok sık olduğu için bir süre sonra nerdeyse hiç pcyi kullanamaz duruma geldim. özellikle bu konu hk. yardım.
    4. pc ups bağlı olmasa en az kaç voltta çalışabilir.

şimdiden çok teşekküler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihhguneyy -- 8 Mayıs 2008; 11:05:24 >

• sonunda apc back-ups 550va'ye kavuştum. bana 68 ytl mâl oldu. eve taşıyana kadar bayağı kas yaptım.

şu anda kutudan çıkardım geceleyin ya da yarın bütün cihazlarımı bağlayacağım. dikkat etmem gereken herhangi bir nokta ve tavsiyeniz var mıdır?

bağlayacaklarım:

ups: laptop, adsl modem, harici dvd-rw, harici hdd.
    korumalı priz: cep şarjı, yazıcı, hoparlör, notebook soğutucusu.
  • bugün tuncmatik LITE 1000 VA aldım. yalnız bilg'a bağlamak için seri port diyor, benim bilgisayarın da laptop'ın da arkasında böyle bir giriş yok, bilgisayardan nasıl kontrol edebilirim? bileniniz var mı..?
  • quote:

Orjinalden alıntı: deccal?

bugün tuncmatik LITE 1000 VA aldım. yalnız bilg'a bağlamak için seri port diyor, benim bilgisayarın da laptop'ın da arkasında böyle bir giriş yok, bilgisayardan nasıl kontrol edebilirim? bileniniz var mı..?

seri to usb adaptor ile usbden bağlayabilirsin.

[sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU]

• quote:

Orjinalden alıntı: ExECaLiBuR

quote:

Orjinalden alıntı: deccal?

bugün tuncmatik LITE 1000 VA aldım. yalnız bilg'a bağlamak için seri port diyor, benim bilgisayarın da laptop'ın da arkasında böyle bir giriş yok, bilgisayardan nasıl kontrol edebilirim? bileniniz var mı..?

seri to usb adaptor ile usbden bağlayabilirsin.

kutunun içinden 2 ucu seri kablo çıkmıştı, bunla kesin olur mu şimdi

• bende goldmaster receiver var. key güncellemesi için laptopa bağlamam lazım. kablosunun iki ucuda seri. haliyle bu cevirici ile bağlıyorum. olmama ihtimalini düşünemiyorum. şayet istersen şu kabloyu temin et.

• hocam peki elektrik kesildiğinde 10 sn'de bir dıııt diye öten sesi nasıl susturabilirim tuncmatik'te bir fikrin var mı???
  • program cdsindeki yazılımda ses ile ilgili bir ayar varsa oradan kapatabilirsin. tunçmatik kullanmadığım için tam olarak bilemeyeceğim. bazıları kapatılabiliyor. bazıları kapatılamıyor.
  • tuncmatik.com daki iletişim bölümünden sesi nasıl kapatırım diye mesaj attım, cevap gelsin ona göre hareket edeyim. henüz bilgisayar ile bağlantı kuramadığımdan programı çalıştırmam mümkün değil. yarın o kablolardan birini bulmalıyım
  • rs232 kabloyu vatanda sordum 35 YTL dediler... daha ucuzu yok mu yahu :S
  • Var daha ucuz ürün 18 YTL Kdv Dahil almak isterseniz mail atınız

• elektronikçilere bak. 4-5 ytl ye bulabilirsin.
  • O kadar ucuza olasbileceğini sanmıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: atlanta

O kadar ucuza olasbileceğini sanmıyorum

konya sokaktan 3 ytl ye almıştım. tabi 1,5 sene önce. ama fiyatların fazla yüksek olacağını sanmam. sonuçta altın kaplama bir ürün değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nokya6260

arkadaşlar benimde bir sorum olacak ama buraya uzun uzun yazmayayım dedim.linkini veriyorum.

http://forum.donanimhaber.com/m_8303164/mpage_1/key_//tm.htm#8309711

banada yardımcı olursanız sevinirim.gördümki siz baya bi bilgilisiniz bu konuda.saygılar.

ta 2006 yılından kalma konu o
  • 2006 yılından beri kalmış olması cevap yazılmamasını gerektirmez. ;) cevap yazalım cevapsız kalmasın .

quote:

arkadaşlar rs232 driver ı varmı çok acil
    Teşekkürler...

rs232 için driver kullanılmaz pc yazılımları kendi içlerinden rs 232 standardını kullanarak porta bağlı olan cihazlar ile haberleşirler. haberleşme deki sorun portun cihaz ın hangi kelimelere tepki vereceğidir yani pc ile ups arasındaki haberleşme dilinin ne olduğudur. ups üreticileri kendi ups leri için farklı farklı programlar üreterek pc haberleşme yazılımlarını verirler. bir üreticinin programı diğer üreticinin ups/programına uymaz.

bu tür sorunlarda ihtiyacınız olan; kullandığınız marka ve modelin kendisine has ups yazılımıdır.
  • Merhaba,

Evde 2 tane laptop var. Bunların pillerini korumak için çıkartarak direk elektrik ile beslemek istiyorum ancak olası kesintilerden çekiniyorum. Bunun için UPS alma seçeneğini düşündüm ancak; laptop pillerini korumak için UPSe verilecek para değer mi bilemiyorum. 15.4 ve 15.1 inchlik 2 laptopu aynı anda beslemek için ne kadarlık bir UPS almak gerekir? Yoksa pilleri hiç çıkarmadan devam etmek en pratik ve mantıklı çözüm müdür?
  • quote:

Orjinalden alıntı: teodor

Merhaba,

Evde 2 tane laptop var. Bunların pillerini korumak için çıkartarak direk elektrik ile beslemek istiyorum ancak olası kesintilerden çekiniyorum. Bunun için UPS alma seçeneğini düşündüm ancak; laptop pillerini korumak için UPSe verilecek para değer mi bilemiyorum. 15.4 ve 15.1 inchlik 2 laptopu aynı anda beslemek için ne kadarlık bir UPS almak gerekir? Yoksa pilleri hiç çıkarmadan devam etmek en pratik ve mantıklı çözüm müdür?

En mantıklısı pillerini çıkarmadan kullanmak zaten laptop piller şarj olduğunda sarjı kesiyor. Haftada 1 kere laptobu pilden kullanın ki tembelleşmesin;)

ama ups alıcam dersen

700VA rahatlıkla yeter modem, harici hdd varsa da bağla

BE700-GR APC BACK ES 700VA UPS
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=32308

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.