Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.547
Cevap
110
Favori
744.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cok fazla elektrik dalgalanmalari oldugu icin, benim icin onemli olan elektronik esyalarimi korumak istiyorum.. ve elektrik kesintilierinde en fazla 5dk aletlerimi calistirsa sadece herseyi dezenli olarak kapatmak icin yeterli zaman versin bana yeter..

13'3" Apple MacBook Laptop
    WD 500GB External HDD
    ADSL MODEM
    LOGITECH X-540 5+1 Speakers

hangi ozelliklerde kac VA'lik ve ne marka bir UPS onerirsiniz?

simdiden ilgilenip cevap verenlere cok tesekkurler..
  • Arkadaşlar SONY KDL 40D3550, PS3 ve Logitech Z-5500 için bir adet Inform Sinus 3kVA Online UPS aldım. Tavsiye ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dammak

Arkadaşlar SONY KDL 40D3550, PS3 ve Logitech Z-5500 için bir adet Inform Sinus 3kVA Online UPS aldım. Tavsiye ederim.

3 kVA 3000 watt eder, fazla olmuş :S
  • Evet. İleride eklenti yapabileceğim diğer cihazlarıda düşünerek biraz büyük aldım.

quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

quote:

Orjinalden alıntı: dammak

Arkadaşlar SONY KDL 40D3550, PS3 ve Logitech Z-5500 için bir adet Inform Sinus 3kVA Online UPS aldım. Tavsiye ederim.

3 kVA 3000 watt eder, fazla olmuş :S
  • arkadaşlar bnmde upsle ilgili bir sorum var... bende 650 lik bir ups var ve üzerinde 300 watt yazıor.. bn bunu 380 wattlık birşeye bağlasam.. 1-2 dk bile dayanmazmı?.. veya ürüne ehrhangi bir zararı olrmu?.. üzerinde 1 pc + 15" monitörü 15 dk açık dutabilir yazıor.. ama bnm kullanacaım alet 380 watt ve bna 1-2 dk yeter ..
  • Maalesef sorun yaşarsın. Zaten o yüzden de UPS tam ucu ucuna hesaplanarak alınmaz.

quote:

Orjinalden alıntı: Ultra999

arkadaşlar bnmde upsle ilgili bir sorum var... bende 650 lik bir ups var ve üzerinde 300 watt yazıor.. bn bunu 380 wattlık birşeye bağlasam.. 1-2 dk bile dayanmazmı?.. veya ürüne ehrhangi bir zararı olrmu?.. üzerinde 1 pc + 15" monitörü 15 dk açık dutabilir yazıor.. ama bnm kullanacaım alet 380 watt ve bna 1-2 dk yeter ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ultra999

arkadaşlar bnmde upsle ilgili bir sorum var... bende 650 lik bir ups var ve üzerinde 300 watt yazıor.. bn bunu 380 wattlık birşeye bağlasam.. 1-2 dk bile dayanmazmı?.. veya ürüne ehrhangi bir zararı olrmu?.. üzerinde 1 pc + 15" monitörü 15 dk açık dutabilir yazıor.. ama bnm kullanacaım alet 380 watt ve bna 1-2 dk yeter ..

şöyle düşün diyelimki sen max 50 kg taşıyabiliyosun bunu 60 kg veya 70 kg çıkarsak nasıl olur.

ups lerin genelinde (1-2 marka hariç) verilien güç değerleri atmasyon, aynı yalancı psu lar gibi
  • Inform Sinus 3kVA Online UPS'in görünümü:

[sizer]## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU]

• Daha önce buraya yazmıştım ama, ekran kartımı değiştirdim ve bir de DVD Yazıcı aldım. Tunçmatik 650VA ile sistemim yaklaşık 10 dakika açık kalıyor, monitör olmazsa yaklaşık 18-20 dk oluyor bu süre. Referans olması açısından yazıyorum.

AMD Athlon XP 2000+
    EPOX 8RDA+ Nforce2 Anakart
    1 GB DDR RAM
    128 MB NVIDIA 6600 GT ekran kartı
    80 GB HDD
    DVD-ROM Sürücü
    DVD Yazıcı Samsung IDE
    ADSL USB Modem
    56k Fax Modem
    Samsung 763 MB 17'' Monitör

Ürünü hepsiburada.com da almıştım, işte linki ;

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=36&productid=bd84121

Herkese elektrik kesintisiz günler

• quote:

Orjinalden alıntı: ExECaLiBuR

arkadaşlar bi tavsiye istiyorum.

APC BE700-GR BACK-UPS ES 700VA 230V

almayı düşünüyorum. fiyatı 150 ytl. buna benzer birde MGE nin var fakat 100 ytl daha pahalı. laptop kullanıyorum. bunun dışında hoparlor, modem, harici dvd-rw ve hdd, ceptel şarjı, vb. bana toplam 8 priz lazım. 2 tane 3 lü 1 tane 2 li priz var ve acayip sıkıntı yapıyor.

sizce almaya değer mi?

Arkadaşlar yanlış bir bilgi olmasın, bu cihazlar UPS değildir. Sadece Regülasyon yapabilen prizlerdir. Sadece voltaj dengelemek amaçlı düşünülebilir. ama regülasyon oranları çok yüksek değildir. Ama amaç Elektrik kesintisinde dalgalanmalardan etkilenmemek ve bir süre daha çalışabilmek ise o zaman UPS almanız gerekir. APC bu sektörün BMW'sidir.

BMW almasamda olur ayağımı yerden kessin ama hızlı şık ve güvenliği üst düzey olsun derseniz, özelden size bu konu ile ilgili bilgiler verebilirim. Burada marka vermeyi etik olarak doğru bulmuyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: badovano

Arkadaşlar yanlış bir bilgi olmasın, bu cihazlar UPS değildir. Sadece Regülasyon yapabilen prizlerdir. Sadece voltaj dengelemek amaçlı düşünülebilir. ama regülasyon oranları çok yüksek değildir. Ama amaç Elektrik kesintisinde dalgalanmalardan etkilenmemek ve bir süre daha çalışabilmek ise o zaman UPS almanız gerekir. APC bu sektörün BMW'sidir.

BMW almasamda olur ayağımı yerden kessin ama hızlı şık ve güvenliği üst düzey olsun derseniz, özelden size bu konu ile ilgili bilgiler verebilirim. Burada marka vermeyi etik olarak doğru bulmuyorum.

Çıkış
    Çıkış Gücü kapasitesi:405 Watt / 700 VA
    Maksimum Konfigüre edilebilir Güç :405 Watt / 700 VA
    Nominal Çıkış Voltajı:230V
    Dalgaformu Tipi:Stepped approximation to a sinewave
    Çıkış Bağlantısı :(4) French/Belgian (Akü Desteği), (4) French/Belgian (Dalgalanma Koruması)

Giriş
    Nominal Giriş Voltajı:230V
    Giriş frekansı:50/60 Hz
    Giriş Bağlantı Tipi:Schuko CEE 7/7P
    Kablo uzunluğu:1.83 metre
    Ana işlemler için Giriş Voltajı ölçeği:180 - 266V
    Maksimum Giriş Akımı:10A

Aküler& Çalışma Zamanı
    Akü türü:geçici elektrotlu ücretsiz bakım yapılan Kur?un-Asit akü : sızdırmaz
    Tipik şarj zamanı:16 saat(ler)
    Yedek Akü Kartuşu:RBC17
    RBC Miktarı:1
    Tipik yedekleme zaman:yarı yükte:15.1 dakika (202.5 Watt)
    Tipik yedekleme zamanı tam yükte :3.9 dakika (405 Watt)
    Çalışma Zamanı Tablosu:Back-UPS ES

yukarda ki açıklama seni bilgilendirmiştir galiba

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=36&productid=bd98801

• quote:

almayı düşünüyorum. fiyatı 150 ytl. buna benzer birde MGE nin var fakat 100 ytl daha pahalı. laptop kullanıyorum. bunun dışında hoparlor, modem, harici dvd-rw ve hdd, ceptel şarjı, vb. bana toplam 8 priz lazım. 2 tane 3 lü 1 tane 2 li priz var ve acayip sıkıntı yapıyor.

sizce almaya değer mi?

arkadaşlar sistemim e4400+8800gt+320gb hdd+2 gb ram+430 watt psu+g500 ses sistemi ve 22'' monitor

bu sistem işimi görürmü yani çok şey beklemiyorum 10 dakika idare edermi acaba?

• quote:

Orjinalden alıntı: wilym@n

quote:

sizce almaya değer mi?

arkadaşlar sistemim e4400+8800gt+320gb hdd+2 gb ram+430 watt psu+g500 ses sistemi ve 22'' monitor

ses sistemini aradan çıkarırsan sorun olmaz veya ups in 4 sıra pirizi kesintisiz koruma için, 4 sıra pirizi voltaj koruması sen ses sistemini voltaj korumasına takarsın

• cevap için teşekkürler.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: wilym@n

quote:

sizce almaya değer mi?

ses sistemini aradan çıkarırsan sorun olmaz veya ups in 4 sıra pirizi kesintisiz koruma için, 4 sıra pirizi voltaj koruması sen ses sistemini voltaj korumasına takarsın

Bu ürünü Hepsiburada'dan satın aldım ve yaklaşık 10 gündür kullanıyorum. Kalite açısından çok iyi, 8 adet standart prize sahip olması ve prizlerin tamamının aküye bağlı olmaması bence çok büyük avantaj, ekstradan çoklu priz kullanmanıza gerek kalmıyor ve sadece koruma amaçlı kullanmak istediğiniz ve elektrik kesintisinde çalışması elzem olmayan cihazlarınızın UPS inizin aküsünü kullanmasının önüne geçmiş oluyorsunuz.

Daha önce burada belirttiğim gibi, bu ürünü, dizüstü bilgisayarım, adsl modemim ve evdeki elektrik kesintisinde devre dışı kalan telsiz telefonum için kullanıyorum. Arkadaşların belirttiği gibi prizlerden 4 ü güç koruma ve akü bağlantılı, diğer dördü de sadece koruma amaçlı. Şimdilik akü bağlantılı olan prizlere sadece modem ve telsiz telefonu bağladım ve yaptığım akü testinde yaklaşık 90dk boyunca çalıştı.
    Ürünün kutusunda çıkış gücünün 450Watt olduğu belirtilmiş, sigorta korumasını test etmek için 1600W lık elektrik süpürgesini akü çıkış prizlerinden birisine bağladım, aşırı yük sinyali ötmeye başladı bilgisayarımdaki yazılımı da overloded uyarısı verdi. Fişi çekince UPS normal olarak çalışmaya devam etti, ayrıca bu tür overload durumlarında sıfırlamak için "circuit braker - devre kesici" butonu da mevcut yani bir nevi sigorta gibi düşünebilirsiniz fakat sigorta değiştirmek kadar zahmetli değil! Circuit braker butonuna parmağınızla basmanız yeterli. Bu, kulladığım ilk UPS olduğu için diğer markalarla mukayese edemiyorum, fakat ileride yanlışlıkla böyle bi hata yapılması ihtimaline karşı, kendi ellerimle, henüz garanti kapsamındayken bu testi yapma ihtiyacı hissettim.

Elektrikler kesilince tüm ups lerde olduğu gibi akü devreye giriyor ve uyarı sinyali her 30 sn de 4 defa ötüyor. Akü seviyesi azaldığında ise bu rahatsız edici ses, saniyede 2 kez ötmeye başlıyor. Fakat APC UPS ile beraber gelen PowerChute yazılımı ve usb bağlantısı sayesinde uyarı sinyalini dilediğiniz saatlerde veya tamamen kapatabiliyorsunuz. Diğer UPS lerde böyle bir özellik yok sanırım ki, kullanan arkadaşlar, ses çıkaran buzzerı servis çağırıp söktürdüklerini ifade etmişler haklı olarak, çünkü bu ses öterken çalışmak hakikaten çok zor. Yine PowerChute yazılımı ile ups inizin voltajını online olarak takip edebilir, akü şarj seviyesini gözlemleyebilirsiniz. Ayrıca hangi saatlerde ve ne kadar süre ile elektrik kesintisi yaşandığı gibi istatistiklerle birlikte tüm ups yazılımlarında olduğu gibi - ayarladığınız takdirde - akü seviyesi azaldığında, uygulamaları sonlandırıp bilgisayarınızı güvenli bir şekilde kapatıyor.

NOT: Cihaz geldiğinde akü bağlantı kablolarından birisi bağlı olmuyor. Akü kapağını açıp kablosunu bağlamayı unutmayınız!

Bu ürünle ilgili sorularınız olursa cevaplamaktan memnuniyet duyarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihhguneyy -- 18 Nisan 2008; 15:32:28 >

• @fatihhguneyy,

açıklamalar için çok teşekkürler. yakın zamanda alacağım kısmet olursa. merak ettiğim 2 soru var. 1. priz kablosununuzunluğu ne kadar? 2. akünün ömrü, değişimi yani akü bittiğinde ya da öldüğünde yenisini nereden ve nasıl temin edebiliriz, maliyeti ne kadardır?

bu arada fiyatı 165 ytl olmuş.
  • quote:

@fatihhguneyy,

açıklamalar için çok teşekkürler. yakın zamanda alacağım kısmet olursa. merak ettiğim 2 soru var. 1. priz kablosununuzunluğu ne kadar? 2. akünün ömrü, değişimi yani akü bittiğinde ya da öldüğünde yenisini nereden ve nasıl temin edebiliriz, maliyeti ne kadardır?

Rica ederim. Kablo uzunluğu 180cm. Ürün klavuzunda, akü ömrü, akünün boşalıp dolma sayısı ve ortam sıcaklığına bağlı olarak 3-5 yıl olarak belirtilmiş, APC servislerinden kolayca temin edilebileceğini düşünüyorum ama fiyatı konusunda fikrim yok malesef.
    Yazmayı unutmuşum, ayrıca ürün duvara da monte edilebiliyor, yer kaplamaması açısından güzel bir özellik.
    Şuan en ucuz Vatan Bilgisayar'da Maximum kart ile alındığı takdirde 154 YTL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihhguneyy -- 18 Nisan 2008; 20:43:56 >

• quote:

Orjinalden alıntı: fatihhguneyy

quote:

@fatihhguneyy,

Rica ederim. Kablo uzunluğu 180cm. Ürün klavuzunda, akü ömrü, akünün boşalıp dolma sayısı ve ortam sıcaklığına bağlı olarak 3-5 yıl olarak belirtilmiş, APC servislerinden kolayca temin edilebileceğini düşünüyorum ama fiyatı konusunda fikrim yok malesef.
    Yazmayı unutmuşum, ayrıca ürün duvara da monte edilebiliyor, yer kaplamaması açısından güzel bir özellik.

@ ExECaLiBuR

APC marka UPS 'inize
    uygun yedek akü paketini öğrenmek için bizi
    aramanız yeterlidir.

Dilerseniz yedek
    akünüz adresinize
    gönderilir ve bizden telefon desteği alarak, akünüzü
    kendiniz değiştirirsiniz.

Cihazınızın aküsünü
    yeniletmek için, kendi
    yerinizde teknik servis
    talebinde de
    bulunabilirsiniz.

İSTANBUL, KOCAELİ,
    ANKARA ve İZMİR servis noktalarımızda yedek akü paketleri düzenli olarak stok tutulur ve talebiniz halinde
    hızlı bir şekilde aküleriniz
    yerinizde yenilenir

http://www.apcturkey.com/irtibat.htm

@fatihhguneyy
    700 va bir modelde 12 volta 7 ah bir akü olması gerek

ups in aküsü 12 Volt 7 Ah yani resimdeki aküdenmi yoksa apc kendine özel bir akü üretmişmi ?

• quote:

quote:

quote:

@fatihhguneyy,

@ ExECaLiBuR

APC marka UPS 'inize
    uygun yedek akü paketini öğrenmek için bizi
    aramanız yeterlidir.

Dilerseniz yedek
    akünüz adresinize
    gönderilir ve bizden telefon desteği alarak, akünüzü
    kendiniz değiştirirsiniz.

Cihazınızın aküsünü
    yeniletmek için, kendi
    yerinizde teknik servis
    talebinde de
    bulunabilirsiniz.

İSTANBUL, KOCAELİ,
    ANKARA ve İZMİR servis noktalarımızda yedek akü paketleri düzenli olarak stok tutulur ve talebiniz halinde
    hızlı bir şekilde aküleriniz
    yerinizde yenilenir

http://www.apcturkey.com/irtibat.htm

@fatihhguneyy
    700 va bir modelde 12 volta 7 ah bir akü olması gerek

ups in aküsü 12 Volt 7 Ah yani resimdeki aküdenmi yoksa apc kendine özel bir akü üretmişmi ?

@krm-iks
    Akünün orijinal resmi, biraz önce söküp çektim. Ayrıca mümkünse fiyat bilgisini buradan verseniz?
    Ürünün resmi sitesinde Yedek Akü Kartuşunun modeli RBC17 olarak geçmekte, akünün detaylarını aşağıdaki sayfadan inceleyebilirsiniz.
    http://www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=RBC17

• quote:

@krm-iks
    Akünün orijinal resmi, biraz önce söküp çektim. Ayrıca mümkünse fiyat bilgisini buradan verseniz?
    Ürünün resmi sitesinde Yedek Akü Kartuşunun modeli RBC17 olarak geçmekte, akünün detaylarını aşağıdaki sayfadan inceleyebilirsiniz.
    http://www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=RBC17

Akünün de kalitesine göre fiyatı var

Apc nin aküsü

Maximum yükseklik
    65.00 mm
    Maximum genişlik
    94.00 mm
    Maximum derinlik
    151.00 mm

Yuasa marka iyi kalite akü

en 65 mm
    uzunluk 151 mm
    yükseklik 97.5 mm

97.5 mm (akü yuvasının durumuna bağlı :S)

NP 7-12 serisi
    http://www.powerelektronik.com.tr/tr/urunler/teknik_ozellikler/akuler.pdf

İyi ve orta kalite akülerin 12 volt 7Ah olanlarına baktığımızda

http://www.upsci.com/12V_7Ah_kuru_aku.htm

genişlik 150 mm ile 151 mm arasında

yükseklik 98 mm, 94 mm, 96 mm arasında

uzunluk değişmemiş hepsinde 65 mm

Ups diyince akla apc geldiği gibi bence akü diyincede Yuasa geliyor 2 yıl garantili ( ayrıca ikiside çin üretimi değil )

Yuasa marka 12/7 bir akü 25.00 EURO + KDV olmuş yaklaşık 62 ytl (ben 3 yıl önce 30 ytl almıştım)

ama çin malı ne olduğu belirsiz garantisi bile olmayan aynı aküyü 25 ytl bulabilirsiniz

Bu sitedede iyi ve orta kalite aküler mevcuthttp://www.akucu.net/www/default.asp

Apc akülerine 1 yıl garanti vermiş buarada

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.